Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

výstavba - informace o tématu

Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Praha ukázala návrhy finalistů soutěže na dostavbu Vítězného náměstí . Nová zástavba takzvaného 4. kvadrantu vyroste v režii trojice developerů Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group.

Přečíst článek
Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je RSJ

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je investiční skupina RSJ

Přečíst článek

V Česku se bude rekordně stavět. Inflace není pro stát žádnou překážkou

Přečíst článek
Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví

S novou verzí stavebního zákona má problém téměř každý, říká šéf stavařů Nouza

Nepovažuji za šťastné, že každá nová politická reprezentace vždy zasahuje do systému stavebního řízení, říká Jiří Nouza, šéf Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Připouští nicméně, že na to všichni noví vítězové voleb mají právo. S Jiřím Nouzou jsme natáčeli další díl našeho realitního podcastu.

Přečíst článek
Vizualizace Malý Háj

Finep staví v Praze další etapu rezidenční výstavby, tentokrát se 62 byty

V Praze na Malém háji se rozjela druhá etapa výstavby rezidenčního bydlení pod taktovkou developerské společnosti Finep. Nových 62 bytů v jednom bytovém domě navazuje na výstavbu, která zde postupně vyrůstá už od roku 2009. 

Přečíst článek
Takto bude vypadat zastávka lanovky v Bohnicích.

Lanovku z pražské Podbaby do Bohnic navrhnou Britové. Cestu zkrátí na 15 minut

Mezinárodní odborná porota vybrala vítězný návrh na lanovku z Podbaby do Bohnic. Navrhne ji britské architektonické studio William Matthews Associates.

Přečíst článek
Brownfield, ilustrační foto

Brownfieldy: Černé díry na mapě Česka. Dřímá v nich potenciál k výstavbě až 40 tisíc bytů

Přes 106 kilometrů čtverečních, což je zhruba rozloha Hradce Králové, do takové plochy se rozprostírají tuzemské brownfieldy. Téměř 30 procent z těchto ploch je vhodných k bydlení, dalších 39 procent pak lze využít pro komerční výstavbu, tvrdí analýza CzechInvestu.

Přečíst článek
Vizualizace The Park

Kousek přírody v kanceláři. V Praze vznikají nová coworkingová centra

Scott.Weber Workspace otevřel dvě nové centrum v dejvickém centru Blox. Zároveň firma oznámila akvizici kancelářských prostor v byznysové lokalitě The Park na Chodově.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Šéf Hypoteční banky Jiří Feix: Úrok dvě procenta na hypotéce? To už se nezopakuje

Drahé nemovitosti a drahé hypotéky nutí stále více zájemců o vlastní bydlení s koupí nemovitosti vyčkat. Doba dvouprocentních úroků na hypotéce je však již nenávratně pryč, píše ve svém komentáři pro Newstream šéf Hypoteční banky Jiří Feix.

Přečíst článek
Rodinný dům, domek, solární panely

Stavba rodinného domku těžce podražila. Ze tří milionů na čtyři

Cena výstavby běžného rodinného domku za dva roky dramaticky stoupla. Navíc vzrostly ceny pozemků a také zdražují hypotéky. Už zřejmě nikdy nepůjde postavit rodinný domek tak relativně levně, jak to bylo možné ještě před dvěma lety, a to i na hypotéku. Důvodem je obecná inflace, růst mezd i zdražování energií a stavebních materiálů a pozemků. 

Přečíst článek
San Jose

Po Balkánu míří developer UDI Group také do Latinské Ameriky. Chystá tam miliardové investice

Český developer míří do Latinské Ameriky. UDI Group plánuje v Panamě, Kostarice nebo Kolumbii investovat v následujících čtyřech letech řádově tři miliardy korun. Jen investice do prvního projektu v Kostarice přestavuje více než 350 milionů korun.

Přečíst článek
Muchova epopej bude 25 let vystavena v paláci Savarin.

Jak bude vypadat barokní palác Savarin? Stane se domovem Muchovi epopeje

Slovanská epopej Alfonse Muchy se opět vrátí do Prahy. Od roku 2026 najde výjimečný výtvarný cyklus svoje místo v Savarinu.

Přečíst článek
Malta

Na Maltě je stavební boom. Táhne ho i česká banka

Slunečná ostrovní země staví nové hotelové, rezidenční a apartmánové domy s více než 50 tisíci lůžky. „Země odstartovala během pandemie stavební boom,” říká český šéf maltské banky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Dohodu o příměří, jejíž přijetí oznámilo palestinské hnutí Hamás, navrhl Egypt a obsahuje podmínky, s nimiž Izrael nesouhlasil, uvedl s odvoláním na nejmenované izraelské představitele server The Times of Israel. 
Palestinské hnutí Hamás přistoupilo na návrh dohody o příměří s Izraelem, informují agentury s odvoláním na prohlášení vůdce hnutí Ismaíla Haníji. Podle katarské televize Al-Džazíra a dalších médií jde o návrh dohody 📃 předložený Egyptem a Katarem.
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl americkému prezidentovi Joeu Bidenovi, že zajistí, aby přes hraniční přechod Kerem Šalom mohla proudit humanitární pomoc pro Palestince v Pásmu Gazy. Uvedl to Bílý dům po dnešním hovoru 📞 mezi oběma politiky.
Ve Špindlerově Mlýně ⛰ jde do finále prodej hotelu Harmony Club, který vlastní bývalý šéf Chemapol Group Václav Junek. O hotel má zájem investor Tomáš Otruba, napsal Deník N s odvoláním na mluvčího Otrubovy společnosti Daniela Mádra. 
Mediální společnost Trump Media & Technology Group (TMTG), jejímž většinovým majitelem je bývalý americký prezident Donald Trump, ❌ ukončila spolupráci s auditorskou firmou BF Borgers, kterou v pátek americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) obvinila z rozsáhlého podvodu. 
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes nechal předvolat do Černínského paláce ruského velvyslance v Česku Alexandra Zmejevského kvůli kybernetickým útokům 💻 na české instituce a kritickou infrastrukturu. Informace Blesk.cz potvrdil mluvčí ministerstva Daniel Drake. Ke stejnému kroku minulý týden přistoupilo Německo. Číst více
Evropská komise schválila prodej americké společnosti U.S. Steel  japonské Nippon Steel za 14,9 miliardy dolarů (zhruba 345 miliard korun). Komise uvedla, že obchod navzdory politickým tlakům ve Spojených státech nenarušuje hospodářskou soutěž.
Generálním ředitelem americké pobočky skupiny Czechoslovak Group (CSG) se stal bývalý důstojník americké armády Paul Lemke. Průmyslově-technologickému holdingu Michala Strnada má pomoci v růstu na americkém trhu a rozvoji obchodních vztahů s tamními klíčovými obchodními partnery.  Číst více
Pražský městský soud 👨‍⚖️ se začal zabývat žalobou Agrofertu ze svěřenských fondů expremiéra Andreje Babiše (ANO), kterou holding podal na hnutí STAN a jeho předsedu a ministra vnitra Víta Rakušana. Agrofert požaduje, aby STAN a Rakušan odstranili ze svých stránek a sítě X příspěvky, kde se podle něj snaží vyvolat dojem, že holding protiprávně odposlouchává hovory třetích osob. 
Skupina Creative Dock , která se zaměřuje na budování digitálních firem, koupila stejně zaměřenou mnichovskou společnost Mantro Product Studio ze skupiny Mantro Group. Strategická akvizice má za cíl zejména umístění pozice Creative Docku v evropském regionu německy mluvících zemí ze strojírenství a energetiky Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme