Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

luxus - informace o tématu

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH bude jedním ze sponzorů letních olympijských her v Paříži, které se bude konat příští rok. Do skupiny patří mimo jiné i klenotnictví Chaumet, které pro tuto vrcholnou sportovní událost navrhne medaile.

Medaile z olympiády v Paříži budou luxusní. Vyrobí je klenotníci ze skupiny LVMH miliardáře Arnaulta

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH bude jedním ze sponzorů letních olympijských her v Paříži, které se bude konat příští rok. Koncern o tom informoval na svém webu. Do skupiny vedle módních značek Louis Vuitton, Dior, značky šampaňského a lihovin Moët Hennessy patří mimo jiné i klenotnictví Chaumet, které pro tuto vrcholnou sportovní událost navrhne medaile.

Přečíst článek
Miniaturní kabelka o rozměrech pouhých 657 x 222 x 700 mikronů (neboli méně než 0,762 milimetru na šířku) se 28. června 2023 prodala na online aukci za více než 63 000 dolarů.

Umělci vyrobili mikroskopickou kabelku s logem Louis Vuitton. Prodali ji desetkrát dráž než originál

Přečíst článek

Co spojuje oběti ponorky u Titaniku a Petra Kellnera? Láska miliardářů k riziku a extrémním zážitkům

Přečíst článek
V čele žebříčku nejlepších restaurací na světě The World's 50 Best Restaurants je poprvé podnik z Latinské Ameriky. Píše to deník El País. První místo v letošním hodnocení získala restaurace Central v peruánské metropoli Limě.

Skončila nadvláda Kodaně, nejlepší restauraci na světě má poprvé peruánská Lima

Přečíst článek
Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život dolarových milionářů. Žebříček na základě průzkumu sestavila společnost Julius Baer Group a mimo jiné z něj vyplývá, že asijská a americká města jsou stále dražší, zatímco evropské metropole se v pořadí posunují níže a níže, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek
Hollywoodská herečka Gwyneth Paltrowová vyhrála soud s mužem, který ji žaloval kvůli zraněním utrpěným při srážce na sjezdovce v americkém státu Utah v roce 2016.

Stále více Američanů žije od výplaty k výplatě. Bohatí raději přechází k „tichém luxusu”

Většina Američanů v současné době spíše žije od výplaty k výplatě. A reagují na to i jejich bohatí spoluobčané. Šíří se mezi nimi trend „tichého luxusu”, vyznačujícího se v módě drahými materiály v tlumených tónech a špičkovým oblečením bez nápadných log slavných značek, napsal server CNBC.

Přečíst článek
Módní návrhář Tommy Hilfiger prodal svůj dům v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů.

Tommy Hilfiger jako zdatný realitní investor. Po půl roce prodal dům za miliardu, vydělal sto milionů

Kultovní módní návrhář Tommy Hilfiger je nejen zdatný v módním byznysu, ale i v tom realitním. Ani ne po půl roce prodal své luxusní sídlo v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů (asi 910 milionů korun), tedy o 4,5 milionu dolarů (99 milionů korun) více, než za něj v lednu zaplatil, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku

Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku

Novináři francouzského hospodářského deníku Les Echos, který spadá do skupiny LVMH druhého nejbohatších člověka na světě Bernarda Arnaulta, ohlásili na dnešek stávku. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se jedná o poslední vyostření napětí, jež se stupňuje od náhlého odvolání šéfredaktora listu v březnu.

Přečíst článek
Bernard Arnault

Jedenáct miliard dolarů je pryč. Bernard Arnault během jednoho dne přišel o část jmění

Sektor luxusního zboží zasáhly obavy ze zpomalení růstu v USA. Pro Bernarda Arnaulta, nejbohatšího člověka světa, je to špatná zpráva. Během jednoho dne se jeho jmění ztenčilo o 11,2 miliardy dolarů, píše agentura Bloomberg. 

Přečíst článek
Pátá Avenue, New York
video

Gucci, Vuitton i Lego. Podívejte se do výloh nejluxusnějších obchodů na Páté Avenue

Nakupují tam nejbohatší lidé světa a své obchody tu chce mít doslova každá velká značka. Pátá Avenue v centru Manhattanu je magnetem pro nejluxusnější zboží a už jen samotné prohlížení výloh obchodů je zážitek.

Přečíst článek
Fronta před Louis Vuitton v Číně

Svět luxusu se dočkal, Číňané už zase utrácejí. Těží z toho akcie západních high-end značek

Číňané milují luxus, kterého si po vynucené covidové pauze zase začínají dopřávat. S návratem čínské poptávky rostou také akcie západních prodejců luxusních značek. Zato akcie čínských společností u investorů zrovna nebodují, drží se stranou jejich zájmu. Bezpečněji je mimo dosah Pekingu.

Přečíst článek
Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

VIDEO: Přes tisíc let stará hebrejská bible vynesla v aukci téměř miliardu

Nejstarší téměř kompletní rukopis hebrejské bible, zvaný Codex Sassoon, byl v New Yorku vydražen za 38 milionů dolarů (829,4 milionu korun), napsala agentura AP. Zakoupil ho bývalý americký velvyslanec v Rumunsku Alfred H. Moses, aby ho mohl darovat ANU – Muzeu židovského lidu v Tel Avivu, kde se stane součástí tamní sbírky, uvedla americká aukční síň Sotheby’s. Podívejte se ve videu níže, jak vypadá.

Přečíst článek
Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Rocková ikona a držitel prestižní ceny Grammy Billy Joel se rozhodl prodat své rozsáhlé luxusní panství na ostrově Centre Island u New Yorku. Cena za areál s vlastní pláží, lodním dokem či heliportem tomu odpovídá – zájemce musí složit 49 milionů dolarů (asi 1,06 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme