Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

luxus - informace o tématu

Abigail Disney, filmová producentka a dědička filmového impéria Disney

Zdaňte nás, žádá lídry v Davosu dvě stě miliardářů. Je mezi nimi i dědička impéria Disney

Není to vtip. Společenská odpovědnost některých velmi movitých lidí je vede tak daleko, že již před lety dali dohromady nevládní uskupení Patriotic Millionaires s cílem prosadit vyšší daně bohatým a ultrabohatým lidem ve světě s cílem zlepšit podmínky těch méně movitých. A nyní se dvě stovky z nich včetně dědičky zábavního impéria Disney či herce Marka Ruffala obrátili na ekonomickou elitu shromážděnou na tradičním summitu v Davosu, aby se opět plánem na vyšší daně pro superbohaté zabývali, napsal server CNBC.

Přečíst článek

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Přečíst článek
Herec Michal B. Jordan prodává dům v Los Angeles již po půl roce za 13 milionů dolarů.

Asi se mu tam nelíbilo. Herec Jordan po půl roce prodává dům za čtvrt miliardy

Herecká hvězda filmů Creed a Black Panther Michael B. Jordan se v novém domě v Los Angeles za více než čtvrt miliardy korun evidentně nezabydlel. Už po půl roce jej opět prodává, napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Bentley v roce 2022 prodalo rekordní množství vozů.

Luxus jede. Bentley prodalo rekordní množství vozů

Britský výrobce luxusních vozů Bentley navzdory poklesu prodeje v Číně prodal v loňském roce rekordních 15 174 vozů. Ve srovnání s předchozím rokem, který byl rovněž rekordní, se prodej zvýšil o čtyři procenta. Společnost, která je součástí evropské automobilové skupiny Volkswagen, to oznámila ve svém prohlášení.

Přečíst článek
Ani pět titulů nejlepší restaurace na světě nepomohlo. Kodaňská Noma zavírá krám

Pětkrát byla nejlepší restaurací na světě. Teď kodaňská Noma zavírá krám

Jestli bylo v kodaňské luxusní restauraci Noma, pětkrát vyhlášené jako nejlepší na světě, těžké získat rezervaci, od ledna 2025 už to bude zhola nemožné. Vyhlášená restaurace oznámila ke konci příštího roku konec, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Potenciální zákazníci si prohlíží tuňáky na první letošní aukci na trhu Toyosu v Tokiu.

První tuňák letošní sezony vynesl v japonské aukci přes šest milionů. Nejvíce za tři roky

Obří tuňák o váze 212 kilogramů byl vydražen za 275 tisíc dolarů (asi 6,2 milionu korun) při slavnostním prvním prodeji nového roku na tokijském rybím trhu Toyosu. Je to na úvod sezony nejvíce za čtyři roky, což signalizuje, že spotřebitelé se vracejí utrácet v restauracích a barech, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Moët Hennessy (ilustrační foto)

Luxus se vším všudy. Emirates koupily exkluzivitu na šampaňské Dom Pérignon

Dubajská aerolinka Emirates vypálila rybník konkurenci. Na několik let dopředu si koupila exkluzivní práva na servírování několika nejznámějších značek šampaňského.

Přečíst článek
Muhammad bin Rašíd Al Maktúm, také šejch Muhammad, je premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů a emírem Dubaje.

Královská rodina Al Maktúmů vládne pohádkové Dubaji. Ale v Perském zálivu patří k těm chudším

Ačkoliv je Dubaj, jeden ze sedmi emirátů tvořící společný stát, tím nejznámějším a nejtřpytivějším městem regionu, tamní vládnoucí rodina Al Maktúmů patří v regionu překvapivě k těm nejchudším. Nejbohatší je rod Saúdů, jehož majetek je pětkrát vyšší než HDP České republiky. Podívejte se na žebříček sestavený serverem newstream.cz.

Přečíst článek
Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry
video

Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry

Navzdory nejisté ekonomické situaci Češi na cestování nezanevřeli, a i o letošních Vánocích vyrazí do zahraničí. A ve srovnání s předchozími covidovými sezónami jich bude cestovat mnohem víc.

Přečíst článek
Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Elon Musk už není nejbohatší. Přeskočil ho král luxusu Arnault

Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě, píše server CNBC. Z čela dvou různých žebříčků miliardářů ho sesadil král luxusu Bernard Arnault, šéf módního impéria LVMH.

Přečíst článek
Hotel Augustine ve svátečním

GALERIE: Jak si nejlépe užít Vánoce? Třeba v luxusním hotelu

Ústřice, kaviár, foie gras, kubistický design i augustiniánská knihovna a historie staré Prahy. Na to láká malostranský hotel Augustine. Nyní také na vánoční a novoroční program.

Přečíst článek
Česká značka Praga uvede v roce 2023 na trh supersportovní auto za 30 milionů korun s názvem Bohema.

České superauto? Automobilka Praga jde na trh s modelem Bohema za 30 milionů

Česká značka Praga uvede ve druhé polovině příštího roku na trh nový supersportovní automobil pod názvem Bohema. Vůz s výkonem 700 koní bude stát 1,28 milionu eur (zhruba 30 milionů Kč) bez DPH. Limitovaná edice 89 aut vznikne ve výrobní hale týmu Kresta Racing, uvedla firma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Viceguvernér České národní banky (ČNB) Jan Frait a člen bankovní rady Tomáš Holub zvažovali rychlejší uvolňování měnové politiky. Nakonec se ale na květnovém jednání připojili k většině bankovní rady a podpořili pokles základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Vyplývá to ze záznamu z jednání, který dnes ČNB zveřejnila. Ze záznamu rovněž plyne, že část bankovní rady má obavy z rychlejšího tempa růstu cen služeb.
Prezident antivirové společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. Zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl.  Číst více
Tržby ve službách v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně stouply o 1,3 procenta, předtím evidovaly tři čtvrtletí v řadě pokles. Ze šesti hlavních odvětví služeb se v období od ledna do konce března tržby meziročně snížily pouze v oblasti nemovitostí, všechna ostatní odvětví zaznamenala meziroční růst. Uvedl to Český statistický úřad.
Průmyslová produkce Slovenska se v březnu meziročně snížila 📉 o 6,9 procenta po únorovém revidovaném růstu o 0,1 procenta. Klíčový sektor slovenské ekonomiky tak zaznamenal první pokles od loňského srpna. Nedařilo se ani stavebnictví, které ve třetím letošním měsíci kleslo téměř dvouciferně. Uvedl to slovenský statistický úřad.
Britská ekonomika se v prvním čtvrtletí vymanila z recese a dařilo se jí lépe, než se očekávalo. Hrubý domácí produkt se za leden až březen zvýšil o 0,6 procenta po poklesu o 0,3 procenta v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil britský statistický úřad.
Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla 📉 na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Úřady práce evidovaly ke konci dubna 280 078 uchazečů o práci, meziměsíčně o 8545 méně.  Číst více
Argentinská centrální banka zavádí novou bankovku v hodnotě 10 000 pesos (zhruba 262 korun). Je to pětkrát vyšší hodnota, než jakou měla v této jihoamerické zemi dosud nejhodnotnější bankovka. Zavedením bankovky s vysokou nominální hodnotou reaguje banka na devalvaci, za kterou stojí dlouhotrvající vysoká inflace. Ta patří k nejvyšším na světě a kvůli špatné hospodářské situaci byla ve čtvrtek v zemi generální stávka.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena připravuje zavedení cel na dovoz elektromobilů 🔌🚗 z Číny. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž krok oznámí vláda příští týden. Ochranná opatření se mají týkat i baterií či solární techniky. Číst více
Polský prodejce obuvi 👠👢 CCC v prvním čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk na 304 milionů zlotých (1,8 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 244 procent. Tržby v období od února do dubna meziročně vzrostly o devět procent na 2,26 miliardy zlotých. Přispěla k tomu jak nejnovější firemní značka, řetězec HalfPrice, tak i stejnojmenná značka CCC.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme