Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

cena zlata - informace o tématu

ČNB se blíží k plánu guvernéra. Nakoupila další tuny zlata

ČNB se blíží k plánu guvernéra Michla. Nakoupila další tuny zlata

Česká národní banka (ČNB) v prvním čtvrtletí nakoupila téměř pět tun zlata. V rezervách ho ke konci března měla 1,144 milionu troyských uncí, což odpovídá 35,58 tuny, vyplývá z údajů o struktuře devizových rezerv. Od konce loňského března se objem zlata v rezervách více než zdvojnásobil.

Přečíst článek

Týden tradera: Trhy připomínají investiční horečku z počátku tisíciletí

Přečíst článek
Cena zlata se znovu vyšplhala nad 2000 dolarů za troyskou unci

Hodnota zlata stoupá. Cena za troyskou unci vyšplhala nad dva tisíce dolarů

Cena zlata prudce vzrostla a znovu se vyšplhala nad 2000 dolarů (asi 44 900 korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu).

Přečíst článek
Češi chtějí čelit inflaci investicemi do zlata či nemovitostí

Češi se snaží bojovat s inflací. Skupují zlato či nemovitosti

Češi při boji s inflací nejčastěji zvažují investice do zlata, nemovitostí nebo uložení peněz na termínovaný vklad. Zatímco zlato by volilo přes 25 procent lidí, termínovaný vklad nebo investici do nemovitostí přes 22 procent Čechů. Vyplývá to ze zářijového průzkumu agentury Median pro společnost Golden Gate mezi dvěma tisíci respondenty.

Přečíst článek
Cena zlata klesla na pětiměsíční minimum pod 1890 dolarů za unci

Cena zlata je nejníže za posledních pět měsíců, dolů ji tlačí i silný dolar

Cena zlata během dnešního obchodování sestoupila na pětiměsíční minimum pod 1890 dolarů (zhruba 41 850 korun) za troyskou unci (31,1 gramu). Dolů ji tlačí růst výnosů u dluhopisů vlády Spojených států a silný kurz dolaru.

Přečíst článek
Cena zlata

Cena zlata padá, sestoupila pod 42 tisíc korun za troyskou unci

Cena zlata během dnešního obchodování sestoupila pod 1900 dolarů (zhruba 42 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu) a dostala se tak na nejnižší úroveň za jeden a půl měsíce. Za poklesem stojí očekávání, že úrokové sazby ve Spojených státech zůstanou delší dobu na vysoké úrovni.

Přečíst článek
Reklama

News box

Indická policie ve středu zatkla 4️⃣ lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků lidí, kteří pod falešným příslibem lukrativního vzdělání na univerzitách a zaměstnání lákala mladé Indy, kteří měli nakonec skončit v boji proti Ukrajině za Rusko. O případu informovala agentura Reuters. 
Izrael podle amerického prezidenta Joea Bidena použil 🚀 bomby dodávané Spojenými státy k útokům, při nichž v Pásmu Gazy umírali palestinští civilisté. Biden to ve středu (dnes brzy ráno středoevropského letního času) podle agentur AP a Reuters řekl v rozhovoru stanici CNN.
Vedoucí představitelé německých automobilek Volkswagen a BMW  varovali před zavedením nových cel na dovoz elektromobilů od čínských výrobců do Evropské unie. Takový krok by podle nich mohl vést k odvetným opatřením, ohrozit ekologické plány EU a poškodit automobilky, které do EU dovážejí auta vyrobená v Číně. Informovaly o tom dnes agentura Reuters a list Financial Times (FT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme