Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vychází nové číslo magazínu Realitní Club s Petrem Kolářem

 nst
nst

Hodně času tráví český architekt Petr Kolář kvůli práci mimo Česko. Aktuálně se podle projektu studia ADR, které založil s Alešem Lapkou, staví luxusní hotelový resort v Hondurasu nebo vesnice v Kanadě. Přední český architekt se ale neustále vrací i na Maledivy, kam navrhoval resort pro českého miliardáře Jiřího Šmejce.

Reklama

Stopu ateliéru ADR lze ale najít i v Čechách, kromě pražského Hostivaře třeba i v Horní Malé Úpě. Raději ale Kolář staví v zahraničí. „Na Maledivách jsme do tří let od prvního podpisu smlouvy předávali klientovi klíče. V Česku za tu dobu nedostaneme ani vyjádření ke studii,“ říká Kolář v rozhovoru aktuálního vydání magazínu Realitní Club.

Jak naznačuje osobnost u titulní stránky, tématem magazínu jsou luxusní nemovitosti. Dozvíte se v něm proto i to, kde byste hledali ty nejdražší nemovitosti v Česku i zahraničí nebo jak koupit ostrov.

V hlavním textu se snažíme rozplést pavučinu otázek ohledně aktuálního dění na realitním trhu, které by se dalo popsat jedním slovem vyčkávání, a to na nižší úrokové sazby, a tedy levnější hypotéky, nebo na další pokles cen. „Lidé vyjednávají déle, než bylo obvyklé. Co čtrnáct dní zavolají, jestli se něco nemění, ale dál vyčkávají,“ říká Jiří Kučera, ředitel realitní kanceláře Luxent, která se specializuje na prodej nemovitostí ve vyšším cenovém segmentu.

A zatímco trh s bydlením se ani na podzim letošního roku nijak neprobral, segment průmyslových nemovitostí šlape stále dál, což dokazuje i další rozhovor aktuálního magazínu Realitní Club se zakladatelem fondu Accolade, Milanem Kratinou.

Více z obsahu magazínu prozrazují jeho autoři Dalibor Martínek a Petra Jansová v nejnovějším dílu podcastu Realitní Club. Epizodu se poslechněte v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Magazín najdete u všech dobrých prodejců v síti PNS nebo na Send.cz.

chalupa, ilustrační foto

Chaty a chalupy zlevnily až o desítky procent, a to i v poptávaných lokalitách

Ceny chat a chalup v letošním třetím čtvrtletí meziročně poklesly v průměru o 12 procent a v extrémních případech až o 40 procent. Důvodem je, že v době pandemie koronaviru ceny rekreačních nemovitostí zásadně vzrostly, po propadu na realitním trhu zapříčiněném makroekonomickými vlivy se jich ale lidé začali rychle zbavovat.

Přečíst článek

Jak investovat do nemovitostí v nejisté době, radí experti

Liší se budoucnost realitního trhu v Česku od západní Evropy? A má v aktuálním prostředí smysl se investičně dívat za hranice? Tyto a další otázky zodpověděli experti na Investiční snídani s podtitulem Evropský realitní trh – příležitosti ve volatilním prostředí, kterou pořádala společnost EMUN ve spolupráci s hlavním partnerem KPMG ČR. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Sledujte Realitní Club

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: V zahraničí stavíme raději, v Česku je to náročné

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme