Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Brně pod Kraví horou vyrostou tři bytovky se zelenou střechou

V Brně pod Kraví horou vyrostou tři bytovky se zelenou střechou
Domoplan, užito se svolením
 nst
nst

Tři budovy s celkem 69 byty za 680 milionů postaví brněnská developerská společnost Domoplan v Žižkově ulici v Brně. Podobu projektu vtiskli architekti ze studia Kuba & Pilař. Hotovo má být na začátku roku 2025.

Reklama

Projekt Domoplanu pod Kraví horou je mimořádný hlavně lokalitou, kde jsou omezené možnosti nové výstavby a která je zároveň velmi žádaná. Ceny za jednotlivé byty se pohybují od pěti milionů za nejmenší ty nejmenší 1+kk po 35 milionů za ty největší v dispozici 5+kk.

„Jedná se o dům dvou tváří. Zatímco směrem do vnější strany se jedná o typickou pevnou městskou fasádu, do vnitrobloku se dům otevírá provzdušněnou formou lodžií a balkonů, které jsou orientovány do klidové zóny. Objekt se skládá ze tří rozdílně vysokých hmot. Nárožní jsme zdůraznili do postupné eskalace, naopak další sekce jsou nižší. Díky tomu se dostáváme i do vyšší úrovně, odkud je výhled na střed města,“ popsali autoři podoby projektu ze studia Kuba & Pilař architekti.

Rezidenční projekt nájemního bydlení Loox, Creditas Real Estate

Je normální bydlet v nájmu. Chceme to Čechům dokázat, říká developer Vajner

Přes 27 miliard korun plánuje do roku 2033 utratit developerská skupina Creditas Real Estate za bytovou výstavbu v České republice. Hodlá přitom postavit minimálně 5500 bytů. Součástí této plánované rezidenční výstavby bude také tisícovka nájemních bytů v rámci pěti samostatných projektů, oznámil generální ředitel společnosti Jiří Vajner. 

Přečíst článek

Budovy budou mít zelené střechy, podzemní parkoviště s 95 parkovacími místy i chytré řízení energetické spotřeby domácnosti. Spotřebu elektřiny ve společných prostorách bude pokrývat výroba prostřednictvím vlastních fotovoltaických panelů.

"Součástí interiérů budou řídící systémy pro pravidelnou cirkulaci vzduchu. Trojici domů doplňuje komunitní dvůr s posezením a parkově upravenou zelení. Rostliny vysazené ve vnitrobloku pak společně se zelenými střechami plní funkci zadržování vod. Závlahu obstarává automatický systém snižující spotřebu vody, který využívá nádrže na dešťovou vodu," uvedl Tomáš Vavřík, zakladatel a majitel firmy Domoplan.

Domoplan patří k největším brněnským developerům, aktuálně staví několik projektů se stovkami bytů, na začátku letošního roku oznámil výstavbu multifunkčního projektu v Brně-Bohunicích s 500 dalšími byty.

Nájemní bydlení bude lepší a bude ho víc, říká spoluzakladatel Asociace nájemního bydlení

Nájemní bydlení je od doby, kdy před rokem zavedla Česká národní banka přísné regulace v poskytování hypoték, klíčové téma českého rezidenčního trhu. Jiným slovy, většina Čechů musela zapomenout na sen o vlastním bydlení a nájem se pro ně stal jedinou variantou. Do nájemního bydlení se proto pouští čím dál víc skupin či investorů. Například Česká spořitelna začala budovat své portfolio nájemních bytů. Taktéž pojišťovna Kooperativa, stejně jako spořitelna vlastněná rakouským kapitálem, začala nakupovat nájemní byty.

Přečíst článek

David Krajný, šéf Remaxu

Majitel Remaxu David Krajný: Nastává revoluce v prodeji bytů

Majitel největší české realitní společnosti RE/MAX David Krajný pokračuje v rozšiřování byznysu. Nově získal poloviční podíl ve společnosti, která má licenci na síť realitních kanceláří na Ukrajině. V současnosti vede Krajný více než 220 franšízových realitních kanceláří v Česku a na Slovensku. Krajný poskytl Newstreamu rozhovor pro jarní číslo magazínu Realitní Club.

Přečíst článek

Zajímáte se o dění na realitním trhu? S Realitním Clubem vám nic neunikne

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme