Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brno - informace o tématu

Developerský projekt Neumanka v Brně

Které byty letí v Brně? Ty nejmenší za sedm milionů

Stejně jako v Praze i Brně se loni prodalo rekordně nízké množství nových bytů. V moravské metropoli to bylo nejméně za posledních 10 let. Pokles poptávky se ale nijak zásadně neprospal do ceny. Ta se stále drží vysoko.

Přečíst článek
Rezidenci Block A[rt] navrhlo studio IDENTITY DESIGNERS.

Jizva na vzhledu Brna se uzdravuje. V tamním „Bronxu“ se prostaví miliardy

Zřejmě nejprůmyslovější část Brna, Zábrdovice, se v posledních letech nebývale mění. Realizuje se tam hned několik nových projektů.

Přečíst článek
Stávající budova onkologie v areálu Fakultní nemocnice v Motole, ke které bude přistavěno onkologické centrum

Brno má onkologický ústav, Praha bude mít institut. Za 4,5 miliardy

Ve pražské Fakultní nemocnici Motol začala stavba Českého onkologického institutu - Motolského onkologického centra. Stavba za 4,5 miliardy korun je dotovaná z Národního plánu obnovy, z peněz EU jde přes 3,7 miliardy korun. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) řekl, že spolu s Masarykovým onkologickým institutem v Brně bude zařízení zajišťovat nejspecializovanější péči a výzkum.

Přečíst článek
Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard

FOTOGALERIE: Tohle je základ té Fialovy křižovatky Evropy? Brno se dočká nového stadionu za miliardy, premiér poklepal na základy

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard korun. Stavba je největším strategickým projektem města. Má pojmout 13 tisíc diváků a sloužit primárně hokejové Kometě, ale i pro pořádání různých akcí.

Přečíst článek
Exšéf Tescanu Jaroslav Klíma

Globální centrum mikroskopů v Brně může ještě posílit. I díky čipům, říká exšéf Tescanu

Nejvýraznější český podnikatel v oboru elektronových mikroskopů Jaroslav Klíma společně se svými společníky prodal firmu Tescan americkému fondu Carlyle. V rozhovoru pro Export.cz ale odmítá, že by to signalizovalo úpadek Brna jako významného globálního centra, v němž se vyrábí každý třetí elektronový mikroskop na světě. Role moravské metropole může naopak ještě posílit, zvláště kdyby tam tchajwanská společnost TSMC vybudovala vývojové centrum pro polovodičové čipy. Česko její čipovou fabriku nezíská, ale ve hře je toho pořád hodně.

Přečíst článek
Začal mezinárodní veletrh módy Styl a veletrh obuvi a koženého zboží Kabo

Módní průmysl chce být do roku 2030 zelenější. Trendy je udržitelnost a snižování uhlíkové stopy

Zájem zvláště evropských výrobců oblečení dokládat svou uhlíkovou stopu, produkovat udržitelnou módu a vytvářet dobré pracovní prostředí roste. Dokládá to každoroční nárůst vydaných certifikátů potvrzující zodpovědný přístup, řekla na veletrzích Styl a Kabo v Brně Dana Rástočná-Illová z rakouského Institut für Ökologie, Technik und Innovation, který certifikáty vydává. Módní průmysl se podle odhadů podílí až z deseti procent na celosvětových emisích uhlíku a z 20 procent na spotřebě vody.

Přečíst článek

Brněnské stříbro opět v problémech. Zetor skončil v obří ztrátě

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors zakončil rok 2022 se ztrátou po zdanění 102,9 milionu korun. O rok dříve byla firma v zisku. Tržby společnosti loni vzrostly na 2,34 miliardy korun, tedy o 4,9 procenta. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí

Politický diář: Alternativní brněnská politika

Brněnská primátorka Markéta Vaňková má podporu předsednictva ODS, to nevidí důvod, proč by kvůli fotografii, na níž je s bílým práškem připomínajícím kokain, měla rezignovat. Jak poznamenal poslanec Marek Benda – „Brno vždy bylo lehce alternativní město, tak to je.“ Pravda. S tím jak ve vysokých politických a úřednických funkcích přibývá reprezentantů moravské metropole, je to čím dál tím víc zřetelnější.

Přečíst článek
Výroba nanoroušek ve společnoati Batist Medical

Brněnský miliardář Fait kupuje další firmu v potížích, tentokrát výrobce roušek

Investorem a vlastníkem zkrachovalého dodavatele a výrobce zdravotnických materiálů Batist z Červeného Kostelce na Náchodsku bude brněnská investiční společnost Jet Investment finančníka Igora Faita. Jet Investment vyhrála výběrové řízení na investora, které v rámci své insolvence zorganizovala skupina Batist. Finanční parametry vstupu investiční firma neuvedla. Batist má od června od věřitelů i soudu povolené řešení svého úpadku reorganizací.

Přečíst článek
Ceny nájemného se v květnu zastavily a někdy i mírně klesaly

Ceny nájemného začaly stagnovat i mírně klesat, byt v Praze vyjde průměrně na více než 19 tisíc

Ceny nájemného ve starších bytech v květnu začaly stagnovat a v některých českých městech i klesat. Pokles ceny nájemného lze sledovat druhé čtvrtletí po sobě. I tak se ale ceny nájmů meziročně zvedly, a to o osm procent v Praze, o devět procent v Brně a o čtyři procenta ve zbytku země, informuje o tom realitní společnost RE/MAX.

Přečíst článek

V Brně pod Kraví horou vyrostou tři bytovky se zelenou střechou

Tři budovy s celkem 69 byty za 680 milionů postaví brněnská developerská společnost Domoplan v Žižkově ulici v Brně. Podobu projektu vtiskli architekti ze studia Kuba & Pilař. Hotovo má být na začátku roku 2025.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme