Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Třeboňské lázně mají za 95 milionů nové wellness centrum. Podívejte se

Třeboňské lázně mají za 95 milionů nové wellness centrum. Podívejte se
Petra Jansová

Patří k těm nejznámějším lázeňským domům v Česku. I proto se v poslední době lázně Aurora dočkaly nejenom dostaveb, ale i rekonstrukce. Nově mají i wellness centrum, které navrhlo architektonické studio Plus One Architekti. Realizace vyšla na 95 milionů.

Reklama

Komplex Lázní Aurora se nachází za severní hrází rybníka Svět, uprostřed parku se vzrostlými stromy. Je tam i golfové hřiště. Jezdí se tam hlavně na slatinné, tedy bahnité, zábaly a koupele. Lečí se jimi především problémy pohybové aparátu. Mimochodem lázeňská historie se v Třeboni začala psát už na konci 19. století.

Konkrétně areál Aurora vznikl už v 70. letech, první rekonstrukcí prošel o dvacet let později. Postupně k němu přibývaly další provozy, hotel se stovkou lůžek, nebo zdravotnické zařízení s wellness centrem. Navrhlo ho pražské architektonické studio Plus One Architects.

„K projektu dostavby lázní Aurora jsme byli nejprve přizváni na pozici interiérového architekta. Postupně jsme přesvědčili investora o přínosných změnách týkajících se především otevření dispozice a celkového zjednodušení prostoru, které se z interiéru propsaly také na fasádu objektu,“ popisují architekti v autorské zprávě.

Nejprve měli architekti řešit pouze interiérový design, nakonec se ale jich rukopis propsal i do exteriéru budovy, například proskleným vstupem či velkoformátovými okny v odpočívárnách na prvním patře.

„Postupně jsme přesvědčili investora o přínosných změnách týkajících se především otevření dispozice a celkového zjednodušení prostoru, které se z interiéru propsaly také na fasádu objektu,“ konstatují architekti.

Rodinný dům pod Kunětickou horou soutěží o prestižní ocenění Česká cena za architekturu.

Na dvoře bazén, místo traktorů motorky. Dům na Pardubicku zaujal i zahraniční odborníky

Je moderní a má všechno, co je potřeba k pohodlnému životu. Navíc novostavba s výhledem na Kunětickou horu skvěle zapadá do vesnického prostředí. Realizace studia Med Pavlík architekti inspirovaná tradičním hospodářským statkem zaujala i mezinárodní porotu České ceny za architekturu a dostala se i do nominace tohoto prestižního ocenění.

Přečíst článek

Stacionář pro onkologické pacienty v Ostrově na Blanensku.

FOTOGALERIE: Architektura může pomáhat léčit. Jaké nemocnice by se měly stavět?

Nemocnice, léčebna nebo stacionář pro onkologické pacienty nemusí nutně vypadat tak, jak jsme ze zdravotnických zařízení zvyklí. Už i v Česku se najde několik zajímavých realizací. Některé z nich jsme pro vás vybrali.

Přečíst článek

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: V zahraničí stavíme raději, v Česku je to náročné

Hodně času tráví architekt Petr Kolář mimo Česko. Ateliér ADR, který s Alešem Lapkou založil před více než 30 lety, má hodně zakázek v zahraničí. Stavět tam je totiž mnohem jednodušší než v tuzemsku. Aktuálně pracuje třeba na projektu vesnice v Kanadě nebo resortu v Hondurasu. Ale realizace ateliéru lze najít i v Česku, třeba v Krkonoších.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Na místě vesnických ruin stojí nový moderní dům.

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme