Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

rekonstrukce - informace o tématu

Bývalé nádraží v Jablonci nad Nisou

Výprodej nádraží. Stojí na strategických místech, ale jsou to ruiny

Stojí na strategických místech v souvislosti s modernizací železniční tratě na mnoha místech v Česku, ale už ztrácí na významu. Většinou jsou budovy bývalých nádraží či drážních domků navíc ve velmi špatném stavu a potřebují generální rekonstrukci.

Přečíst článek

Každý centimetr rekonstrukce barokního Savarinu hlídali památkáři. Jak to dopadlo?

Přečíst článek

Sláva panelákům. Stačí pár promyšlených zásahů a byt konkuruje novostavbám

Přečíst článek
Zlínská vila, v níž léta žil cestovatel Miroslav Zikmund (1919 až 2021)

OBRAZEM: Zlínská vila, ve které žil cestovatel Zikmund, se dočká obnovy zahrady

Nadační fond Zikmundova vila chystá obnovu zahrady zlínské vily, v níž léta žil cestovatel Miroslav Zikmund (1919 až 2021). Podílet se na ní může i veřejnost, lidé se mohou zapojit do hromadné adopce stromu Miroslava Zikmunda. Výtěžek bude využitý na výsadbu stromů, instalaci laviček nebo na opravu plotu, řekla zástupkyně nadace Kateřina Martykánová.

Přečíst článek
Rekostrukce vodního díla Gabčíkovo
video

Metrostav: Zvládli jsme Gabčíkovo, teď už si troufneme i na Panamský průplav

Čeští stavbaři z Metrostavu nedávno dokončili jednu z největších vodohospodářských staveb v Evropě, modernizaci plavebních komor na vodním díle Gabčíkovo. Bezmála pětileté dobrodružství plné dramatických epizod zakončili happyendem a k symbolu samostatného Slovenska vepsali velkými písmeny další český podpis.

Přečíst článek
Václav Klán

Chtěli jsme střechu Máje zpřístupnit všem, říká jeden z Klánů

Od všeho trochu nebo spíš víc se najde v zrekonstruovaném Máji. Zvenku se budova téměř nezměnila, uvnitř radikálně.

Přečíst článek
Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu

OBRAZEM: Krásný výhled i obří zábavní centrum. Podívejte se do obchodního domu Máj

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu. Navštívit bude možné devět pater a 17 tisíc metrů čtverečních plochy. Rekonstrukce začala v polovině roku 2022 a stála 4,5 miliardy korun. Realizovala ji stavební firma Metrostav. Oficiálně se pro veřejnost otevře v pondělí 24. června.

Přečíst článek

Oprava Barrandovského mostu se protáhne. Silničáři narazili na skryté vady

Oprava Barrandovského mostu v Praze bude delší, než silničáři očekávali. Důvodem je horší stav konzolí na okraji mostu. Přesný datum ukončení oprav zatím není dán, stále ale platí, že rekonstrukce skončí letos. Novinářům to v pondělí řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter.

Přečíst článek
Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

Památkáři nám striktně vymezili hranice, říká šéf designérů nového Máje

Zřejmě nejsledovanější rekonstrukce v Praze se chýlí ke svému konci. Architekti a designéři ještě ladí poslední detaily. Někdejší obchodní dům Máj na Národní třídě se otevře již příští týden. Kromě supermarketu v podzemí, ochodů v prvním patře a gastro provozu v druhém, objekt zaplní asi největší zábavní centrum v Evropě. „Myslím, že stejně jako v případě motýlů se veřejnost rozdělí do dvou skupin, jedné se to bude líbit, druhé ne,“ říká hlavní architekt Ondřej Michálek ze společnosti Prochazka & Partners, která navrhovala design většiny vnitřních prostor a z pozice cenového a projektového manažera pod taktovkou developera Amadeus Real projekt řídila.

Přečíst článek
Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

OBRAZEM: Jak vypadá Máj uvnitř? Máme první fotky

Jedna z nejstřeženějších rekonstrukcí v Praze je u konce. Někdejší obchodní dům Máj se otevře příští pondělí. Architekti a designéři, kteří pracovali na podobě interiéru, ukázali první fotky.

Přečíst článek
Pražské Výstaviště otevřelo zelené pobytové terasy na Křižíkových pavilonech

Nová odpočinková plocha: Pražské Výstaviště otevřelo zelené pobytové terasy na Křižíkových pavilonech

Miliardová rekonstrukce pražského Výstaviště pokračuje. Společnost Výstaviště Praha dokončila opravy střech Křižíkových pavilonů. Dříve poškozené plochy nově nabízejí místo pro odpočinek v zeleni. Revitalizace střech zakončila rekonstrukce Křižíkových pavilonů. Nové zelené pobytové terasy nabídnou přes šest tisíc metrů čtverečních ploch pro celoroční využití. Celý projekt vyšel na 150 milionů korun.

Přečíst článek
Socialistická stavba se díky rekonstrukci přeměnila na luxusní vilu.

Není břízolit, jako břízolit. Aneb jak se socialistická kostka v Podolí proměnila na vilu

Ze socialistického domku se díky nápadité rekonstrukci stala moderní vila. Má všechno: ateliér, krb, salon i krásné výhledy na řeku a Prahu. A nemusí se stydět ani za břízolit na fasádě.

Přečíst článek
V sobotu a neděli nabídne zámek Palupín bohatý kulturní program

Kam o víkendu? Soukromé hrady a zámky otevírají brány veřejnosti

O víkendu se otevřou brány soukromých hradů a zámků. Dvacítka památkových objektů, které dávají dohromady potomci šlechtických rodů, a nebo noví majitelé. Vedle pravidelných prohlídek nabídnou i speciální programy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme