Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

architekti - informace o tématu

Galerie Plato v Ostravě vznikla revitalizací někdejších jatek.

Velký úspěch pro Česko. Poprvé se probojovalo do finálové pětice prestižní ceny

Úplně poprvé se do finálové pětice architektonických realizací prestižní evropské přehlídky Cena Miese van der Rohe probojoval i projekt z tuzemska. Odbornou porotu zaujala transformace ostravských jatek na galerii.

Přečíst článek
Nádraží v Kladně

Otevřený dopis ministrovi. Nebourejte ho, oroduje známý architekt za nádraží v Kladně

Přečíst článek

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Přečíst článek
Ve středočeské obci Krhanice se rodí revoluční bydlení.

Jak se staví za Prahou? Nemusí to vždycky končit náletem domů

Architekti ze studia archicraft ukazují, jak stavět na malých obcích. Jeden z takových příkladů zástavby se dá najít jen kousek za hranicemi Prahy.

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu v centru Prahy.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v bytě o velikosti domu v samém centru Prahy?

Nejenom atraktivní adresa ale i více než pohodlná rozloha. Rekonstrukce bytu u Židovských hřbitovů posunula jeho kvalitu mnohem výš.

Přečíst článek
Pivovar Proud v Plzni.

Elektrárnu v Plzni zničily nálety i komunisté. Teď se v ní vaří pivo. A brzy zastoupí i kulturák

První fázi rekonstrukce má někdejší elektrárna a nynější pivovar za sebou. Na dalších změnách architekti ze studia Mimosa ještě pracují. V budoucnu by v areálu Plzeňského Prazdroje mohl být sál až pro 500 lidí.

Přečíst článek
Vila Bianca prošla rekonstrukcí

Hostila prvorepublikovou smetánku i Masaryka. Jak se v honosné vile bydlí teď?

Vila Bianca patří k těm nejhonosnějším v Bubenči. Zatímco zvenku si udržela historický ráz, uvnitř tomu tak není. Díky rekonstrukci interiér jednoho z tamních bytů přeci jen zase připomíná 20. léta.

Přečíst článek
Chalupu v Krkonoších navrhli architekti ze studia ADR

FOTOGALERIE: Jsou krkonošské chalupy stylovější než ty v Alpách?

Jako houby pod dešti v Krkonoších rostou stylové chalupy. Citlivě zapadají do okolí a nabízí svým majitelům veškeré pohodlí. Jednou z nejaktuálnějších realizací je chalupa Haj na Pomezním hřebenu. Navrhli ji architekti ze studia ADR.

Přečíst článek
Galerie Plato v Ostravě vznikla revitalizací někdejších jatek.

Nejlepší evropská architektura? Nádraží v Německu, galerie v Česku nebo chorvatský prasečák

Češi uspěli v klání té nejlepší evropské architektury. Odborná porota poslala projekt revitalizace ostravských jatek na galerii do užšího kola ocenění EUmies Awards.

Přečíst článek
Dům v Doubravčicích.

Jak bydlí vyšší střední třída? Podívejte se

V Doubravčicích na Kolínsku postavili krásný minimalistický dům.

Přečíst článek
Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

V Říčanech se staví i kvalitní architektura. Třeba tamní školka zaujala v zahraničí a novostavba domku je citlivě zasazena do chatové osady.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s architektem Ondřejem Synkem (re:architekti)

Architekt Synek: Tuzemské architektonické soutěže jsou kvalitní, mají o ně zájem i ateliéry ze zahraničí

Zahraniční ateliéry mají o projekty v Česku velký zájem. I z důvodu velkého množství soutěží. Ty jsou navíc relativně otevřené a za posledních 10 let se vylepšila i jejich kvalita. „Zároveň se v tuzemsku se zatím nikdo nesetkal, že by soutěž byla zmanipulovaná,“ přibližuje spolumajitel architektonického studia re:architekti Ondřej Synek v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Budova projde rekonstrukcí.

Architekt: Hlavák je jedinečný. Takové nádraží nemá žádné evropské město. Proto jsme ho chtěli zachovat

„Hlavní nádraží v Praze je jedinečné, jeho postmoderní brutalistní architektura spoluvytváří identitu města,“ říká spoluzakladatel architektonického ateliéru re:architekti Ondřej Synek. Projekt, na němž spolupracovali v pražské kanceláři s italskými architekty ze studia baukuh, se umístil na třetím místě soutěžního dialogu na podobu Nového Hlaváku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme