Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina Accolade rozšiřuje své impérium u Chebu. Přilákala světového výrobce pneumatik

Průmyslový areál Okrouhlá - Cheb East
Panattoni
Denisa Holajová
dna

Prvním nájemcem třetího průmyslového parku skupiny Accolade v Chebu bude jeden z největších světových výrobců pneumatik, americká společnost Goodyear. Investice do průmyslového areálu Okrouhlá - Cheb East, který Accolade buduje ve spolupráci s developerem Panattoni, dosáhne zhruba dvou miliard korun.

Reklama

„Spolupráce s firmou Goodyear ukazuje několik klíčových trendů. Ambiciózní vize společností přibližovat výrobu a zásobování k cílovým trhům a zároveň tím i šetřit planetu nebo třeba ještě jako v případě Goodyearu v maximální možné míře vyrábět z udržitelných materiálů a vyvíjet nová technologická řešení,” uvedl CEO Accolade Milan Kratina.

Goodyear ve světě zaměstnává na 75 tisíc lidí a nedávno přišla s řadou zelených inovací -  od pneumatik, jejichž směs z drtivé většiny tvoří udržitelné materiály, až po vize o pneumatikách schopných regenerace.

Miliardář Milan Kratina: Všude v Evropě se staví lépe než v Česku

Holding Accolade investuje do výstavby průmyslových hal a pak je prodává do stejnojmenného fondu. Fond tvoří polovinu jejich byznysu, spravuje majetek v hodnotě přes třicet miliard korun a vlastní ve střední Evropě zhruba tři desítky průmyslových parků s rozlohou přes milion metrů čtverečních. A expanzi plánuje dál, Evropa průmyslové parky potřebuje. „Evropa je musí stavět, není to o tom, jestli kapacita je, nebo není. Pokud chce evropská ekonomika v celosvětovém kontextu něco znamenat, tak musí mít další výrobní prostory, další prostory pro skladování i pro prodej,“ říká miliardář a majitel skupiny Milan Kratina v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Dokončení v roce 2024

Hala v nově budovaném chebském parku je koncipována podle nejpřísnějších měřítek udržitelnosti pro průmyslové budovy a bude aspirovat na zisk nejvyššího hodnocení v rámci certifikace Breeam New Construction na úrovni Outstanding. Na střeše je plánována fotovoltaika, vytápění a výměnu vzduchu budou zajišťovat tepelná čerpadla a ke splachování bude sloužit šedá voda z podzemní nádrže. Součástí areálu budou nabíječky pro elektromobily, relaxační zóna a fitcentrum.

Výstavba parku Okrouhlá o rozloze 80 tisíc metrů čtverečních začala loni v prosinci 2022 a dokončená bude kraje příštího roku. Goodyear obsadí tři čtvrtiny pronajímatelné plochy.

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Tuzemská skupina Accolade se stala jediným vlastníkem multifunkčního areálu Karlovarská Business Park u pražského letiště. Majoritní podíl odkoupila od českého nemovitostního fondu Conseq Realitní. Areál koupily před šesti lety skupina a fond společně od amerického fondu Lone Star. Tehdy se Conseq Realitní se na akvizici podílel 90 procenty.

Přečíst článek

10 let na Karlovarsku

Projekt se nachází v sousedství dalších dvou už existujících průmyslových areálů skupiny Accolade - parku Cheb a Strojírny - Cheb South. Rozloha všech tří projektů má do budoucna dosáhnout téměř 600 tisíc metrů čtverečních.

„Karlovarsko je srdcem našich investičních aktivit. Snažíme se být dobrým sousedem a společně s nájemci podporujeme širokou škálu projektů v sociální, kulturní i sportovní oblasti. Naším cílem je, aby region dlouhodobě rostl a stal se jedním z nejúspěšnějších ve střední Evropě,“ říká Kratina.

Accolade vstoupila do karlovarského regionu v roce 2013. Za tu dobu tam investovala celkem do téměř 300 tisíc metrů čtverečních výrobních, e-commerce a logistických prostor. Hodnota hotových a předaných projektů přesahuje 7,5 miliardy korun a ve výstavbě jsou nyní nemovitosti za zhruba devět miliard korun.

Novinky z trhu nemovitostí sleduje v Realitním Clubu zde:

Areál byl postaven ve městě Roermond, které stojí nedaleko statisícového města Venlo

Skupina Accolade dostavěla průmyslový areál v Nizozemsku, stál více než miliardu

Česká investiční skupina Accolade zaměřující se na výstavbu průmyslových a logistických parků dokončila areál v Nizozemsku o rozloze 43 tisíc metrů čtverečních. Projekt bez vnitřních úprav stál více jak 1,3 miliardy korun. Jedná se o první projekt společnosti na území Nizozemska, celkově je jejím pátým v zahraničí. Nájemci budou lékařská firma CooperSurgical a logistická společnost GXO.

Přečíst článek

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Průměrné výnosy realitních fondů kvalifikovaných investorů dosáhly loni téměř deseti procent. Nemovitostní fondy určené pro drobné střadatele, které jsou tedy regulovanější, vynesly v průměru 7,6 procenta. Vyplývá to z analýzy společnosti Freedom Financial Services.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na Přerovsku vyrostlo nové distribuční centrum Amazonu. Na střeše má obří solární elektrárnu a zaměstnancům pomáhají roboti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme