Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště
Accolade - použito se souhlasem společnosti
 ČTK

Tuzemská skupina Accolade se stala jediným vlastníkem multifunkčního areálu Karlovarská Business Park u pražského letiště. Majoritní podíl odkoupila od českého nemovitostního fondu Conseq Realitní. Areál koupily před šesti lety skupina a fond společně od amerického fondu Lone Star. Tehdy se Conseq Realitní se na akvizici podílel 90 procenty.

Reklama

Součástí areálu jsou čtyři budovy o celkové ploše 19 500 metrů čtverečních využitelné pro e-commerce, logistiku, kanceláře i maloobchod. Areál leží u křížení pražského okruhu a dálnice D6. Má tak dobrý přístup do centra a napojení na dálniční síť. Mezi současné nájemce patří například výrobce autobusů a autokarů EvoBus, zdravotnická firma Fresenius Medical Care nebo evropský výrobce vzduchotechniky Lindab.

„Akvizice parku zapadla do naší investiční strategie, ve které je pro nás klíčová diverzifikace portfolia z pohledu nájemců i regionů,” uvedl provozní ředitel Accolade Lukáš Répal. Cenu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila.

Ilustrační foto

Investice do hal a skladů slušně ponese i letos, věří miliardář Kratina. Fond Accolade se tak zřejmě ještě rozroste

Trhu s průmyslovými nemovitostmi se i loni dařilo. Accolade Industrial Fund splnil předpokládané zhodnocení. Dosáhl eurového výnosu 9,33 procent a v korunách 8,49 procent. A slibný vývoj očekává i od letošního roku.

Přečíst článek

Stovky nájemců z celého světa

Skupina Accolade miliardářů Milana Kratiny a Zdeňka Šoustala působí v šesti zemích Evropy. V Česku, Polsku, Německu, Španělsku, Nizozemsku a na Slovensku vlastní síť více než 50 industriálních parků. Komerční nemovitosti mají rozlohu více než 2,8 milionů metrů čtverečních, prostory pronajímá téměř 300 nájemcům z celého světa.

Accolade investuje také do revitalizace brownfieldů, jejich podíl v portfoliu aktuálně tvoří přibližně třetinu. V roce 2017 skupina koupila provozovatele letiště Brno-Tuřany a poblíž Stříbra připravuje polygon jako centrum výzkumu pro vývoj a certifikaci vozidel s autonomním řízením.

Novinky z trhu nemovitostí sledujte v Realitním Clubu

Accolade si půjčí u německé banky tři miliardy

Accolade Industrial Fund získal od německé banky Helaba úvěr ve výši 129 milionů eur, v přepočtu 3,1 miliardy korun, na refinancování pěti průmyslových parků v Polsku.

Přečíst článek

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Průměrné výnosy realitních fondů kvalifikovaných investorů dosáhly loni téměř deseti procent. Nemovitostní fondy určené pro drobné střadatele, které jsou tedy regulovanější, vynesly v průměru 7,6 procenta. Vyplývá to z analýzy společnosti Freedom Financial Services.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme