Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream vydává magazín Realitní Club

Newstream vydává magazín Realitní Club
Newstream
 nst
nst

Zpravodajský server zaměřený na byznys newstream.cz vydává tento týden svůj první tištěný magazín. Jmenuje se Realitní Club a bude vycházet dvakrát ročně.  

Reklama

„Budeme vždy řešit nové trendy ve výstavbě rezidenčních i komerčních nemovitostí. První číslo se věnuje přelomu roku 2022 a 2023. A ten se nese ve znamení nájemního bydlení,” vysvětluje Petra Jansová z newstream.cz, která stojí za projektem magazínu Realitní Club.  

„První číslo má titulek Změna hry. Trh s bydlením se totiž přetáčí a kvůli aktuální situaci na trhu s nemovitostmi i hypotečním trhu jsou to právě nájmy, které budou klíčové pro trh s bydlením,” dodává další autor Dalibor Martínek. 

V magazínu se na změně trendů na trhu shodli všichni významní hráči z developmentu včetně vlastníka největší developerské společnosti a jedno z nejbohatších Čechů Dušana Kunovského. O kvalitě nové výstavby v magazínu promlouvá architektka Eva Jiřičná, které se přezdívá královna české architektury. O výstavbě a cenách bytů mimo velká města zase mluvil Vít Soural ze startupu Flat Zone. Velkým trendem poslední doby je, že Češi kupují nemovitosti v zahraničí, v magazínu se dočtete kde a za kolik. 

„Magazín Realitní Club rozjíždíme jako součást úspěšného stejnojmenného projektu na newstream.cz. Vedle eventů, webového obsahu a podcastu tak Realitní Club je nově také v papírovém světě,” vysvětluje vydavatelka newstream.cz Tereza Zavadilová. 

Magazín je možné zakoupit v síti novinových stánků PNS nebo si jej předplatit zde. Další číslo magazínu Realitní Club vyjde v dubnu 2023.  

Pod hlavičkou klubu bude redakce pořádat společenská a networkingová setkání a další eventy. „Záměrem projektu je sdružovat a propojovat významné hráče na realitním trhu a tím přispívat k jeho zkvalitňování i ke vzniku nových business příležitostí. To, že jde o aktuální potřebu trhu, potvrzuje již nyní velký zájem partnerů o členství v klubu,” uvedla obchodní manažerka Katarína Krajčovičová.   

Simon Johnson při natáčení podcastu.

PODCAST Realitní Club: Byty zlevní, ale jen ty z druhé ruky, říká šéf Crestylu

Příští rok bude náročný, poptávka po nových bytech bude klesat, říká ředitel developerské společnosti Crestyl Simon Johnson v další epizodě podcastu Realitní Club na newstream.cz. 

Přečíst článek

Novostavba, ilustrační foto

Developeři omezí výstavbu nových bytů. První bude nejspíš Kunovského Central Group

Zpomalení prodejů, prudce rostoucí ceny vstupů a zdražující se financování bude i nadále dopadat na realitní trh. Už tak nedostatečnou nabídku nových bytů v příštím roce zřejmě ovlivní i pozastavení některých developerských projektů. O prvních kandidátech se nyní rozhoduje.

Přečíst článek

miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Soural v podcastu Realitní Club: Krize přijde v zimě, na jaře bude možná líp

Nastává na realitním trhu krize? Kdy se přežene? Jak se s ní popasují čeští developeři? Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s  developerem, zakladatelem a majitelem společnosti Trigema Marcelem Souralem.

Přečíst článek

Ondřej Boháč, šéf IPRu

Ondřej Boháč v podcastu Realitní Club: Česko je takový Hobitín uprostřed Evropy. Žijeme si zde vlastním tempem

„Česko vypadlo z infrastrukturní mapy Evropy. Z Berlína do Vídně se jezdí okolo, cestou o několik set kilometrů delší, přesto o několik hodin kratší. To si skutečně musíte klást otázku, jestli to tady děláme správně,“ říká ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Ondřej Boháč v dalším díle podcastové série Realitní Club. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vychází další číslo magazínu Realitní Club

Vychází nové číslo magazínu Realitní Club. Zachycuje dramatickou změnu na nemovitostním trhu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme