Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Soural v podcastu Realitní Club: Krize přijde v zimě, na jaře bude možná líp

 nst
nst

Nastává na realitním trhu krize? Kdy se přežene? Jak se s ní popasují čeští developeři? Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s  developerem, zakladatelem a majitelem společnosti Trigema Marcelem Souralem.

Reklama

Realitní trh se mění. Zima bude těžká, obleva ale může přjít na jaře. Nemovitosti jsou ale stále tím správným způsobem, kam uložit peníze.

Bydlení bude potřeba vždycky a my víme, že je ho málo. Nezáleží na tom, zda půjde do rukou institucionálních investorů, kteří je budou otáčet do nájemního bydlení, nebo jinam,” dodává Marcel Soural v podcastu.

Máme vyřešeno financování, víme, za kolik chceme stavět, takže hodně bedlivě sledujeme naše náklady. Pokud by ty náklady směřovaly někam výš, tak stavbu klidně zastavíme a počkáme si, až náklady spadnou. Protože chceme udržet ceny bytů na rozumné úrovni.

Všeobecná krize, která přichází, společnost pročistí. „Budeme muset všichni zchudnout a zase zpětně se naučit pracovat, protože ta přidaná hodnota má vznikat především prací a ne tím, že mi někdo posílá dotace anebo peníze,” dodal Soural.

Jak se dramatický nárůst cen energií odrazí v cenách realit, se dozvíte v nejnovější epizodě podcastu Realitní Club, který si můžete poslechnout v úvodu článku a na všech podcastových platformách. 

Poslechněte si i další podcastové epizody Realitního Clubu:

Dušan Kunovský, Central Group

Kunovský v podcastu Realitní Club: Investoři dnes už ani nechtějí byty pronajímat

Ceny nemovitostí, zastavené projekty, brutální odliv klientů, ale i neúměrně dlouhé stavební řízení. Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s největším tuzemským developerem, zakladatelem a vlastníkem společnosti Central Group Dušanem Kunovským. 

Přečíst článek

Ondřej Boháč, ředitel IPR

Šéf pražských plánovačů: Praha potřebuje dát peníze jinam. Na financování metra by se měl podílet i stát

„Všichni si říkají, Praha je bohatá, ta si všechno postaví sama, ale my potřebujeme dát ty peníze jinam,“ říká ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Praha Ondřej Boháč v druhém díle podcastové série Realitní Club. Celou epizodu si poslechněte v pondělí na newstream.cz a v podcastových aplikacích.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

David Černý a Marcel Soural, jeden ze sta nejbohatších Čechů a majitel developerské společnosti Trigema

Jednání o stavebním zákoně? Už je z toho guláš, říká Marcel Soural

Přečíst článek
Marcel Soural

Marcel Soural: Rokytnice bude hezčí než Špindl do 15 let. První změny poznají lyžaři už letos

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme