Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky

FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky
PSN
Denisa Holajová
dna

Dokončení projektu přestavby někdejší modřanské továrny na letecké součástky Microna v luxusní rezidenční dům se sice už protahuje, developer PSN ale postupně představuje vzorové byty. Ke dvěma ukázkovým loftům od designérů Ivanky Kowalski a studia OOOOX nyní přibyl interiér s názvem Dreamer, který navrhlo SKULL studio. V moderním pojetí odráží designové trendy první republiky, které se mísí s (post)industriální architekturou.

Reklama

Návrhem celého interiéru prostupuje osobnost závodnice Elišky Junkové. „Je to právě průkopnická éra automobilových závodů, jejíž atmosféra ovlivňuje podobu loftu. Inspiraci jsme čerpali z meziválečného období, kdy lidé hleděli do hvězdné budoucnosti, objevovali nové technologie a neznali limity. To se shoduje s naší vizí bydlení v projektu Vanguard,“ říkají zakladatelé SKULL studia Bet Orten a Matěj Hájek.

Podívejte se na skutečně "snový" interiér od tvůrci ze studia SKULL:

Otevřenému prostoru dominuje centrální obývací část. V jedné ose je situována kuchyňská linka s barovým ostrovem a rozměrný jídelní či konferenční stůl. Obytnou plochu rozšiřuje vestavěná část, jež spoluutváří dynamiku celého prostoru. Patro, jehož součástí je také lůžko pro hosty, nese funkci vyvýšené galerie. Můstek pod ní skrývá průchozí šatnu a oddělené místnosti se sprchou a toaletou.

Variabilní rozvržení místností

„Při navrhování jsme samozřejmě pracovali s myšlenkou, že velký otevřený prostor je klíčovou definicí loftu. Zvolili jsme proto pohyblivé stěny a závěsy, které umožňují variabilně členit obytné zóny, aniž bychom přišli o volnou, vzdušnou a svobodnou dimenzi místa. Velkorysost interiéru dále akcentuje zasazení smaltované vany mezi ložnici s lounge se sofa, knihovnou a konferenčním stolkem,“ popisuje Hájek.

„Rozvržení jídelní i konferenční části, baru a lounge skýtá příležitost pro pořádání společenských akcí, jelikož hosté se všude cítí ve středu dění. Současně ale interiér nabízí na vyvýšeném patře galerie klidné prostředí pro soukromé rozhovory,“ dodává.

Garáž vysoko nad zemí

Designéři do loftu začlenili také výsuvnou projekční plochu, která kryje výhled prosklenou příčkou na kryté garážové stání hned vedle bytu. O přepravu vozu se postará speciální autovýtah uprostřed budovy, který bylo možné začlenit díky tomu, že železobetonový skelet bývalé továrny snese extrémní zatížení.

V původním betonovém krytu civilní ochrany v suterénu pak vzniká wellness zóna s posilovnou a skleněným 18metrovým bazénem. Přístupná má být také střešní terasa s letní sdílenou kuchyní. Developer zde slibuje i venkovní saunu nabízející relaxaci s výhledem na Prahu. 

Novinky z trhu nemovitostí sledujte v Realitním Clubu zde

Natáčení podcastu s Radkem Váňou. Bavili jsme se o Tiny Houses.

Tiny houses milují dnešní čtyřicátníci. Řešením krize bydlení ale nejsou

Navrhovat tiny house, tedy minimalistický dům, je specifická architektonická, možná spíš designérská, disciplína. Do 25 metrů čtverečních se musí vejít vše: místo na vaření, spaní, koupelna a toaleta. A skvěle to umí i v Česku. Pandemie z minimalistických domků, vytvořila trend.

Přečíst článek

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme