Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

design - informace o tématu

Meta Platforms jedná o nákupu podílu ve výrobci brýlí Ray-Ban

Chytré brýle na obzoru? Meta jedná o podílu ve firmě Ray-Ban

Americká internetová společnost Meta Platforms jedná o nákupu pětiprocentního podílu ve firmě EssilorLuxottica, která je mimo jiné výrobcem brýlí značky Ray-Ban, uvedl americký deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Módní návrhář Lukáš Macháček a modelka Pavlína Němcová na loňském MFF KV
video

VIP Eva Talks: Karlovy Vary jsou pro mě strašný fofr, říká návrhář a stylista Lukáš Macháček

Přečíst článek

Designérka Karolína Petřeková: Mycelium je materiál budoucnosti. Lze z něj postavit cokoli

Přečíst článek
Vítěz ceny Reborn Design - Motmal deodorační eko puky od Václava Matyáše

Difuzér, eko puky, frisbee i hodiny. Ceny eko-designérské výzvy Reborn Design 2024 vyhlášeny

Přečíst článek
Sklář Zdeněk Drobný

Skvělý úspěch pro Moser. Český sklář v důchodu se stal francouzským rytířem

Udělením prestižního francouzského řádu se sklář Moseru Zdeněk Drobný zařadil mezi osobnosti jako Václav Havel, Jiří Menzel, Bohumil Hrabal. Ze zahraničních osobností získali stejné ocenění třeba herci Sean Connery, Clint Eastwood, Bruce Willis a George Clooney, herečky Audrey Hepburn a Meryl Streep, zpěváci a hudebníci Bono, David Bowie a Bob Dylan, spisovatelé Ray Bradbury a Paulo Coelho či režisér a scenárista Tim Burton. 

Přečíst článek
Klubové setkání "Ženy jako investorky do krásy" - Newstream Business Club českých a slovenských žen

Lidé více hledají jistotu v umění, nákup uměleckých děl a šperků byl za covidu enormní, uvedly expertky

O investice do umění se zajímá stále více lidí, a to kultivuje i celou společnost. Obklopují-li vás umělecká díla, mění to i vaše osobní nastavení a prozáří to i váš vlastní život. Vše se projevuje pak i v době nejistot a krizí, kdy lidé hledají hmatatelná aktiva a kupují si více umělecká a designová díla, shodly se expertky na umění na klubovém setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen, které se konalo v designovém obchodě Ones Concept Design Store na pražském Újezdě.

Přečíst článek
Harrods

Sklo z českého Moseru zdobí výlohy Harrods, obchodu pro bohaté Brity

Britská smetánka má karlovarský Moser dlouhodobě v oblibě: Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla.

Přečíst článek
Rapperka Sharlota
video

Jsem takový čertík, říká extravagantní zpěvačka Sharlota

Osobnost rapperky Sharloty Blakk (27) charakterizuje hudba, ale i nekonvenční outfity. Hudebnice je díky tomu také úspěšnou influencerkou a díky své kreativitě v oděvní tvorbě uvažuje i o módním návrhářství. Neodmyslitelně k ní patří také bezpočet tetování, která vnímá jako součást své osobnosti. 

Přečíst článek

Oscaři za design míří na Moravu. Žádné překvapení, tentokrát zaujal přístřešek Ufo

Výrobce městského mobiliáře mmcité získal ocenění Red Dot za design svých dvou kolekcí nazvaných UFO a Morse, které firma z Uherského Hradiště představila loni. Kolekce UFO zahrnuje přístřešky do veřejného prostoru a Morse pak sedací nábytek.

Přečíst článek
Eva VIP Blanka Matragi
video

Blanka Matragi spojuje profese a propojuje různé druhy umění

Designérka a módní návrhářka Blanka Matragi žije střídavě v Bejrútu a v Praze a své práci, kterou miluje, obětovala celý život. Neustále pracuje osm až deset hodit denně, čte, sleduje trendy, inovace i technologie a nedá dopustit na tradiční řemesla. Sama vystudovala sklářství a následně na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze oděvní výtvarnictví. Říká o sobě, že je vlastně alchymistka. Propojuje profese i různé druhy umění. Blanka Matragi byla hostem pořadu VIP Eva Talks, který na Newstream TV moderuje Eva Čerešňáková.

Přečíst článek

Designové domy v prémiové lokalitě. Bydlení v top‘ rezidenci Pomezí je jedinečné

V klidné části pražských Košíř se do začátku léta dokončí kompletní výstavba rodinných řadových domů a vil v lokalitě pod Vidoulí. Nízkoenergetické nemovitosti chytře zasazené do svahu nabízejí příjemné bydlení v bezprostředním sousedství přírodního parku Košíře-Motol. Moderní komerční centrum v okolí Anděla i historické centrum Prahy jsou přitom dostupné během několika minut.

Přečíst článek

Způsoby, jak vytvořit z obývacího pokoje pohodlný a krásný prostor pomocí dekorací

Obývací pokoj je srdcem každé domácnosti, kde rodina sdílí spoustu krásných okamžiků. Jak ale udělat z tohoto prostoru nejen funkční místnost, ale i estetický úkryt plný pohodlí? Zde je osm kroků, které vám pomohou vytvořit z vašeho obývacího pokoje opravdový ráj.

Přečíst článek

Studenti z Česka dobyli svět designu. Získali prestižní mezinárodní ocenění

Trojice studentů z Česka získala bronzové ocenění v mezinárodní designové soutěži za projekt návrhu vizuální komunikace pražského rekreačního centra Žluté lázně.

Přečíst článek
Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Nejenom Češi jsou národem chatařů a chalupářů. Svojí hytte, tedy chatku, vlastní více než čtvrtina Norů. V minulosti to byly spíš sruby z neotesaných klád, aktuálně jde o moderní dřevostavby s veškerým pohodlím. Jedno mají ale společné, stojí uprostřed přírody daleko od civilizace. Jedna taková stojí i poblíž Luhačovic.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme