Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

design - informace o tématu

Harrods

Sklo z českého Moseru zdobí výlohy Harrods, obchodu pro bohaté Brity

Britská smetánka má karlovarský Moser dlouhodobě v oblibě: Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla.

Přečíst článek

Oscaři za design míří na Moravu. Žádné překvapení, tentokrát zaujal přístřešek Ufo

Přečíst článek

Designové domy v prémiové lokalitě. Bydlení v top‘ rezidenci Pomezí je jedinečné

Přečíst článek

Způsoby, jak vytvořit z obývacího pokoje pohodlný a krásný prostor pomocí dekorací

Obývací pokoj je srdcem každé domácnosti, kde rodina sdílí spoustu krásných okamžiků. Jak ale udělat z tohoto prostoru nejen funkční místnost, ale i estetický úkryt plný pohodlí? Zde je osm kroků, které vám pomohou vytvořit z vašeho obývacího pokoje opravdový ráj.

Přečíst článek

Studenti z Česka dobyli svět designu. Získali prestižní mezinárodní ocenění

Trojice studentů z Česka získala bronzové ocenění v mezinárodní designové soutěži za projekt návrhu vizuální komunikace pražského rekreačního centra Žluté lázně.

Přečíst článek
Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Nejenom Češi jsou národem chatařů a chalupářů. Svojí hytte, tedy chatku, vlastní více než čtvrtina Norů. V minulosti to byly spíš sruby z neotesaných klád, aktuálně jde o moderní dřevostavby s veškerým pohodlím. Jedno mají ale společné, stojí uprostřed přírody daleko od civilizace. Jedna taková stojí i poblíž Luhačovic.

Přečíst článek

Designblok ukazuje možnosti studentského upcyclingu

Největší přehlídka designu a módy ve střední Evropě probíhá ve dnech od 4. do. 8. října 2023 ve třech výstavních domech v Praze. Tématem a koncepčním pojítkem celého festivalu je Cesta. Expozice úspěšných studentských ekodesignů z výzvy Reborn Design 2023 ve Veletržním paláci naznačí možnosti reinkarnace odpadu. Nese název „Cesta materiálu“.

Přečíst článek
Designblok ukáže "intergalaktickou" krásu českého designu i skákací hrad Říp

Designblok ukáže „intergalaktickou" krásu českého designu i skákací hrad Říp

Designblok letos slaví 25. narozeniny. Největší tuzemská přehlídka designové tvorby se tentokrát uskuteční ve Veletržním paláci v Praze, Uměleckoprůmyslovém museu a v areálu Pražského hradu. Od 4. do 8. října se představí tvorba celkem 227 vystavujících autorů a značek. Pojícím tématem celého festivalu je v tomto ročníku „cesta“, a to ve smyslu pouti za poznáním toho nejlepšího, co evropský design nabízí.

Přečíst článek
Skleněná instalace od Aleny Matějka s názvem Lost Souls

V Benátkách startuje mezinárodní festival sklářského umění. Prohlédněte si výstavu českých umělců

Čeští skláři míří do Itálie na sedmý ročník mezinárodního festivalu sklářského umění Venice Glass Week, který dnes startuje v Benátkách. Jeho součástí je i ryze česká výstava nazvaná CZECH GLASS | FRAGILE, jež vznikla pod vedením kurátorky Márie Gálové, a která bude v italském městě k vidění až do 27. října.

Přečíst článek
Loft na Hřebenkách od studia Formafatal

FOTOGALERIE: Bazén na střeše i koupelna se skleněnou zdí. Bydlení v loftech se v Česku rozmohlo

Lofty si nejprve zamilovali umělci. Naplňovali jejich představu o levném bydlení. Z rekonstrukcí továren se ale stal trend a lofty už mnohem častěji představují to nejluxusnější bydlení, třeba i s bazénem na střeše.

Přečíst článek

FOTOGALERIE: Spaní ve skříni? Pohodlně bydlet jde i na 20 metrech čtverečních

Bydlení v malých bytech je specifické, se správným architektonickým přístupem ale nemusí být nijak omezující. Podívejte se na zdařilé realizace mikrobytů.

Přečíst článek
FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky

FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky

Dokončení projektu přestavby někdejší modřanské továrny na letecké součástky Microna v luxusní rezidenční dům se sice už protahuje, developer PSN ale postupně představuje vzorové byty. Ke dvěma ukázkovým loftům od designérů Ivanky Kowalski a studia OOOOX nyní přibyl interiér s názvem Dreamer, který navrhlo SKULL studio. V moderním pojetí odráží designové trendy první republiky, které se mísí s (post)industriální architekturou.

Přečíst článek
David Karásek

Designér David Karásek z mmcité: Vstup na burzu spustíme během nejbližších dní

Všechno běží podle plánu, říká David Karásek, zakladatel a většinový vlastník společnosti mmcité o vstupu své firmy na pražskou burzu. Výrobce městských mobiliářů, laviček či zastávek, začal dobývat před dvaceti lety ze své moravské fabriky celý svět. Nyní vítězí v zakázkách ve čtyřiceti zemích světa. Z pražské burzy Start si chce odnést na další rozvoj od investorů 160 milionů korun. Vstup se měl podle původních předpokladů uskutečnit do konce prvního pololetí. „Odložili jsme to o čtrnáct dní, jinak všechno běží podle plánu,“ ujišťuje Karásek pro newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Doporučujeme