Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Tohle je základ té Fialovy křižovatky Evropy? Brno se dočká nového stadionu za miliardy, premiér poklepal na základy

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard
Arena Brno
 ČTK

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard korun. Stavba je největším strategickým projektem města. Má pojmout 13 tisíc diváků a sloužit primárně hokejové Kometě, ale i pro pořádání různých akcí.

Reklama

FOTOGALERIE: Podívejte se na vizualizace nové arény

Spolu s Brnem jsou investory tři městské společnosti, a to Arena Brno, Brněnské komunikace a Teplárny Brno. Halu bude vlastnit Arena Brno, která ji bude také několik první let provozovat. Původní záměr města byl, aby halu provozoval soukromý subjekt, který s městem uzavře nájemní smlouvu a bude mu každoročně odvádět smluvenou částku. Nikdo se ale nenašel. Proto město rozhodlo, že provoz zajistí nová městská společnost. Zaměstnance, kteří by měli s podobným provozem zkušenosti, teprve hledá.

Zhotovitelem stavby je společnost Hochtief CZ, halu má postavit za 4,4 miliardy korun. Brno počítá s celkovými náklady na halu ve výši 5,76 miliardy korun, v této částce je i miliardová rezerva. Na stavbu přispěla 300 miliony korun Národní sportovní agentura, 200 miliony Jihomoravský kraj a 1,95 miliardy korun pokryje úvěr od České spořitelny. Zbytek doplatí město ze svého rozpočtu. Úvěr od spořitelny bude město splácet do roku 2050. Úrok činí 4,87 procenta, město tak přeplatí půjčenou částku o 1,7 miliardy korun. Práce jsou plánovány na 33 měsíců, tedy přes dva a půl roku.

Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Lionel Messi dál zapouští kořeny na Floridě, kam v létě přestoupil do Interu Miami. V exkluzivní čtvrti města Fort Lauderdale koupil luxusní vilu za 10,8 milionu dolarů (více než 246 milionů korun). A podle expertů odstartoval boom již tak extrémně vysokých cen, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Na zkušebním okruhu ve Velimi začne testování souprav ComfortJet pro České dráhy

FOTOGALERIE: Na okruhu ve Velimi začnou testy nových souprav ČD ComfortJet

Na zkušebním okruhu Výzkumného Ústavu Železničního ve Velimi na Kolínsku začnou zkoušky a schvalování jednotek ComfortJet. Na okruh dorazila první zkrácená souprava se šesti vozy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Stavba Dvoreckého mostu

OBRAZEM: Jak se staví nový most v Praze? Je to komplikovaná stavba, tvrdí jeho stavbyvedoucí

Přečíst článek
V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme