Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Sto dnů před volbami věří sázkovky nejvíce Pavlovi, Babiš klesl na druhé až třetí místo

generál Petr Pavel, kandidát na prezidenta ČR
Eliška Zemanová / Newstream
 ČTK

Armádní generál ve výslužbě Petr Pavel je podle bookmakerů sto dnů před volbou největším favoritem na post prezidenta republiky. Podle sázkových kanceláří má shodně kurz na výhru 2,1:1. Na druhém místě jsou buď Danuše Nerudová, nebo bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který rozhodnutí o kandidatuře oznámí koncem října.

Reklama

Někdejší vysoký představitel české armády a NATO Pavel patří k sázkovým favoritům na prezidenta od počátku. U bookmakerů se přetahoval v čele s Babišem, kterému odskočil během léta. Před Babiše se u Tipsportu dostala na druhé místo Nerudová s kurzem 4,2:1, u Fortuny je Babiš druhý s kurzem 3,8:1. Čtvrtý je u obou kanceláří šéf odborářů Josef Středula.

Kandidáti na prezidenta ČR. Pavel, Nerudová, Babiš... a pak dlouho nikdo. Jaké mají šance?

Kandidáti na prezidenta ČR 2023: Pavel, Babiš, Nerudová... Jaké mají šance?

Budoucím prezidentem se stane jeden z osmi kandidátů, které k volbám 25. listopadu zaregistrovalo ministerstvo vnitra, případně o jejich kandidatuře rozhodl Nejvyšší správní soud. Hlavními favority jsou alespoň podle sázkových kanceláří Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš, ostatní mají od nich obrovský odstup. Původně jich bylo devět, ale Josef Středula pět dnů před volbami odstoupil a podpořil možná překvapivě Nerudovou.

Přečíst článek

Úterní prohlášení koalice Spolu, že nepostaví vlastního kandidáta a jako vhodné osobnosti označilo Pavla, Nerudovou a senátora Pavla Fischera, kurzovou nabídkou nezamíchalo.

Vše o volbě prezidenta ČR čtěte zde

Fortuna zatím eviduje vklady na volbu prezidenta ve výši 25 milionů korun, Tipsport přijal sázky téměř za 15 milionů korun. "Skutečný zájem vypukne až těsně před volbami, na ty poslední 'zemanovské' jsme nakonec přijali sázky přes sto milionů korun, což byla jedna z top politických událostí pro Tipsport za 30 let existence firmy," uvedla firma..

Jak volit prezidenta republiky? Základní informace pro voliče

Sedmá volba prezidenta ČR – a třetí přímá obyvateli – se blíží. Jak a kdy se jako volič zúčastnit nadcházejících prezidentských voleb? Kdo může volit, jak volit ze zahraničí, jak je to s hlasovacími lístky? Zde je přehled základních informací ke třetí přímé volbě prezidenta ČR, jejíž první kolo se uskuteční 13. a 14 ledna 2023 a případné druhé kolo o dva týdny později, sestavený na základě informací ministerstva vnitra.

Přečíst článek

Nejvíce peněz na vítěze lidé zatím vsadili na Babiše a Pavla, u obou sázkových kanceláří přes 50 procent vkladů. U Tipsportu je největším tiketem 240 tisíc korun v kurzu 7:1 na Nerudovou a za nejodvážnější sázku považují 100 tisíc korun v kurzu 23:1 na Alenu Schillerovou, která může být podle Babiše jednou z kandidátek hnutí ANO. U Fortuny nejvyšší vklad na tiket drží klient, který na vítězství Babiše vsadil půl milionu korun.

První kolo voleb nástupce Miloše Zemana bude v pátek a v sobotu 13. a 14. ledna příštího roku a případné druhé kolo voleb v pátek a v sobotu 27. a 28. ledna.

zleva: Marian Jurečka, Petr Fiala, Tomáš Czernin

Jana Havligerová: Koalice Spolu se lekla efektu studených radiátorů

Vládní koalice Spolu do prezidentské volby vlastního kandidáta nepostaví. V prvním kole dokonce ani nehodlá doporučit voličům, kterému z uchazečů o funkci hlavy státu by měli dát svůj hlas. Favority má ale hned tři. V abecedním pořadí - senátora Pavla Fischera, bývalou rektorku Danuši Nerudovou a generála Petra Pavla.

Přečíst článek

Kdo obsadí Pražský hrad na dalších pět let jako prezident, rozhodnou čeští voliči na jaře roku 2023.

V prvním kole prezidentské volby stále vede Babiš, po druhém kole by byl prezidentem Pavel

V prvním kole prezidentských voleb by vyhrál bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), ale jeho podpora od minulého průzkumu mírně klesla. Druhý by skončil generál Petr Pavel a třetí ekonomka Danuše Nerudová, jejíž podpora meziměsíčně výrazně vzrostla. V druhém kole by zvítězil Pavel. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury Median.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme