Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Babišovy šance být prezidentem jsou rekordně nízko, poprvé pod deset procent, říkají sázkové kanceláře

Prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) zrušil dnešní výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby, které se uskuteční v pátek a sobotu, už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň.
ČTK
Lukáš Kovanda

Babišovy šance na zvolení prezidentem se vůbec poprvé propadly pod deset procent, říkají kursy sázkových kanceláři. Kdo nyní vsadí na Babiše 1000 korun, dočká se v případě jeho úspěchu výhry až 7500 korun, při sázce na Pavla získá ani ne stovku. O vítězi voleb se rozhodne v pátek a v sobotu.

Reklama

Šance na zvolení Andreje Babiše prezidentem republiky dnes podle vypsaných kursů tuzemských sázkových kanceláří klesly vůbec poprvé pod úroveň deseti procent. Tak nízko nebyly dosud nikdy od doby, kdy Babiš oficiálně svůj úmysl kandidovat oznámil. Kursy předních sázkových kanceláří Tipsport, Fortuna, SazkaBet a Betano se nyní pohybují v rozmezí od 1:7,5 do 1:8,5. Kdo si tedy nyní vsadí 1000 korun na to, že Babiš se stane prezidentem, dočká se v případě jeho vítězství potenciálně výhry až 7500 korun v čistém vyjádření.

Babiš výrokem o vojenské nepomoci Polsku naštval půlku střední Evropy. Myslel jsem na mír, hájí se

Babiš výrokem o vojenské nepomoci Polsku a Pobaltí naštval střední Evropu. Jen Orbán mlčí

Kritiku na domácí politické scéně i rozhořčené reakce zahraničních politiků a komentátorů sklidil prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) za výrok z nedělní televizní předvolební prezidentské debaty, že by v případě zvolení nevyslal české vojáky na obranu v případě napadení Polska či pobaltských zemí. Kritiku schytal od Polska, Estonska, Litvy, Lotyška i Ukrajiny, překvapena byla i německá média. Jen Maďarsko v čele s Viktorem Orbánem se ke kauze nevyjádřilo.

Přečíst článek

V případě vítězství Petra Pavla bude výhra při vložené tisícikoruně podstatně nižší. Kursy na jeho vítězství se nyní pohybují nejčastěji od 1:1,05 do 1:1,08. Výherce si tedy v čistém odnese potenciálně nejvýše osmdesát korun. Reálně to bude spíše ještě o něco méně, kvůli poplatkům či maržím sázkových kanceláří.

Otázka není, kdo vyhraje, ale o kolik

Pravděpodobnost Babišova triumfu odvozená z kursů uvedených sázkových kanceláři se tudíž nyní pohybuje kolem úrovně devíti procent. Šance na Pavlův triumf je více než 90procentní. Pavlovy šance jsou tedy nyní větší než těsně po prvním kole volby předminulý víkend.

David Ondráčka: Krajina po bitvě. Co bude po prezidentské kampani

Prezidentem se stane Petr Pavel, jsem o tom přesvědčen, píše ve svém komentáři protikorupční expert a bývalý šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. Poslední týden kampaně ale bude výživný. Ondráčka nabízí několik tezí, co se může dít, až opadne vřava kampaně a rozdivočené emoce. Jak bude vypadat krajina po bitvě.

Přečíst článek

Během minulého týdne se pravděpodobnost Babišova vítězství nejprve o něco zvýšila, až na čtvrtečních zhruba 19 procent, od té doby však opět klesá. Nyní je tudíž ani ne poloviční oproti šanci, kterou někdejší premiér a šéf hnutí ANO měl podle kursů sázkových kanceláří v předvečer prvního kola volby. Tehdy se pravděpodobnost jeho celkového triumfu v prezidentském klání pohybovala mírně nad úrovní dvaceti procent.

Babišovy šance na triumf jsou tedy nyní velmi nízké, i když ne nulové. Z pohledu sázkových kanceláří je však v podstatě rozhodnuto. A otázkou druhého kola volby bude ani ne tak to, kdo zvítězí, ale o kolik stovek tisíc hlasů více Pavel nakonec získá.

Vše o volbě prezidenta ČR čtěte zde

Politický diář Jany Havligerové: Co myslíte – kňučí Andrej Babiš, nebo jeho psi?

Andrej Babiš připustil, že se mu tisková konference po prvním kole voleb nepovedla. Ohradil se ale proti tomu, že by „kňučel“, jak byl jeho povolební výstup označen. „Tiskovka se mi nepovedla, to je pravda, ale určitě jsem nekňučel. Já určitě nekňučím, naši psi kňučí.“ Tak dobře. Nekňučel, nýbrž kňoural, fňukal, kvílel, bědoval… Může si vybrat, pan předseda. Doufejme, že se žádné takové zvuky nebudou pravidelně ozývat z Hradu. Bylo by o strach tam chodit.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme