Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

FOTOGALERIE: Předvolební atmosféra v obrazech: Tisíce příznivců, tvrdé vzkazy i jízda tramvají

FOTOGALERIE: Předvolební atmosféra v obrazech: Tisíce příznivců, tvrdé vzkazy i jízda tramvají
Dušan Kütner
duk

Předvolební kampaně dvou finalistů prezidentské volby skončily, v následujících hodinách po otevření volebních místností se ukáže, zda a jak na voliče zapůsobily. Petr Pavel i Andrej Babiš využili většinu času pro setkání s příznivci, zejména Babišovy mítinky ale navštěvovali i jeho odpůrci s nelichotivými vzkazy. Jak vypadala předvolební atmosféra v Česku v posledních dnech? Podívejte se na fotogalerii.

Reklama

Jak vypadaly mítinky a vzkazy voličů i odpůrců – tedy alespoň ty slušnější? Podívejte se:

Vše o volbě prezidenta čtěte zde:

Sledujte volební on-line přenos zde:

Debata prezidentských kandidátů Andreje Babiše (vpravo) a Petra Pavla (vlevo) v televizi Nova s moderátorem Reyem Korantengem.

Rezignovaný Babiš jako by počítal s porážkou, míní politolog

Debatu Andreje Babiše (ANO) a Petra Pavla v televizi Nova neprovázely výraznější střety obou prezidentských kandidátů. Předseda hnutí ANO působil podle politologa Lubomíra Kopečka rezignovaně a zřejmě počítá s minimální šancí na vítězství. Ladislav Mrklas z CEVRO Institutu uvedl, že oběma politikům nezbylo vzhledem k vyhrocené společenské atmosféře nic jiného, než k poslední televizní diskusi před druhým kolem přistoupit mírumilovnějším způsobem.

Přečíst článek

V sobotu ve dvě se zavřou volební místnosti. A pak se začne počítat.

V sobotu ve dvě zazní výstřel startéra. Praha nerozhodne, přesto závod strhne ciferníky

Víte, co je nejzajímavější částí prezidentských voleb? Jsou to podle vás televizní debaty? Osobní útoky kandidátů, pokrmy z marketingových kuchyní? Či konečný výsledek? Chyba lávky, ani jedno z toho. Tím nejzajímavějším, elektrizujícím, co na volbách nejvíc přitahuje, je napětí. Nejzajímavější pasáží proto bude několik hodin poté, kdy se v sobotu ve čtrnáct hodin zavřou volební místnosti. V tom okamžiku začnou pomyslné dostihy.

Přečíst článek

Prezidentský kandidát Petr Pavel na setkání s občany před druhým kolem prezidentských voleb, 20. ledna 2023 v Brně.

Favoritem sázkovek je Pavel s extrémně nízkým kurzem. Asi jako když Sparta hraje s Horní Dolní

Rozdíl v sázkových kurzech mezi prezidentskými kandidáty znovu vzrostl. Bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel má dnes na vítězství kurz 1,04:1, předseda hnutí ANO Andrej Babiš u bookmakerů dál oslabil a na jeho případnou výhru se nabízí kurz 12:1. Vyplývá to z informací tuzemských sázkových kanceláří na webech..

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme