Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

předvolební kampaň - informace o tématu

Obvinění vyneslo Trumpovi miliony dolarů na jeho prezidentskou kandidaturu

Obvinění vyneslo Trumpovi miliony dolarů na jeho prezidentskou kandidaturu

Bývalý americký prezident Donald Trump od konce března, kdy velká porota newyorského soudu hlasovala pro jeho obvinění, získal na svoji kampaň za znovuzvolení do Bílého domu v roce 2024 přes 15 milionů dolarů (318,2 milionu korun). Čtvrtina těchto dárců ho podpořila poprvé, píše internetový portál týdeníku Der Spiegel.

Přečíst článek
Babiš v karavanu

Babiš se zařadí ke kandidátům, kteří za kampaň utratí „plnou palbu“ 40 milionů korun

Andrej Babiš se oznámením své prezidentské kandidatury současně podle všeho zařadí mezi menšinu svých rivalů v daném klání, kteří v rámci příslušné kampaně utratí, respektive hodlají utratit celou zákonně povolenou částku, tedy 40 milionů korun před prvním kolem volby.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Jana Havligerová: Pozor, Babiš jede!

Expremiér, šéf hnutí ANO a také předseda opozice, což je funkce, kterou si sám pro sebe vymyslel, nastartoval obytňák a jede směr Morava. Na jejím jihu se hodlá zdržovat zhruba do konce května. Oznámil tak já jedu, a hned neopomněl zdůraznit, že nejde o žádnou kampaň, natož potom prezidentskou.

Přečíst článek
Miloš Zeman

Letošní kampaň byla více konfrontační než ty v minulosti, míní politolog

Prezident Miloš Zeman, jenž rozhodne o tom, který politik bude po volbách sestavovat nový kabinet, by měl vystupovat nadstranicky a realisticky vyhodnotit situaci, říká politický analytik Grigorij Mesežnikov z bratislavského Institutu pro veřejné otázky.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Poslední Babišův úplatek: 1250 korun na elektřinu a plyn do každé domácnosti

Energetická situace v Evropě, ale i v Asii se nadále zhoršuje. Někteří čeští dodavatelé elektřiny a plynu domácnostem už ohlásili podzimní zdražení až takřka o padesát procent. Premiér Babiš jim naopak slibuje, že jim na energie ze státní kasy přispěje.

Přečíst článek
Koalice Spolu

Koalice SPOLU přidala do kroku

Koalice ODS, TOP09 a KDU-ČSL v boji o sněmovní lavice posiluje, podle výsledků nejnovějšího šetření agentury Kantar by dokonce součet jejího volebního zisku s hlasy pro Piráty a STAN znamenal obsazení 102 křesel v dolní komoře parlamentu.

Přečíst článek
Česká strana sociálně demokratická dnes na brněnském výstavišti zahájila "ostrou" fázi kampaně před říjnovými volbami do Sněmovny

ČSSD zahájila „ostrou“ fázi kampaně. Do Sněmovny se dostaneme, uvedl Hamáček

Česká strana sociálně demokratická na brněnském výstavišti zahájila "ostrou" fázi kampaně před říjnovými volbami do Sněmovny. Sociálnědemokratičtí politici uváděli, že hodlají především bránit životní jistoty lidí.

Přečíst článek
Andrej Babiš (ANO), představení volebního programu

Byznys politických stran: Od státu inkasují celkem 1,5 miliardy

Pokud nějaká strana uspěje v nastávajících volbách do Poslanecké sněmovny, je to celkem slušný byznys. Protože za čtyři roky odejde ze státního rozpočtu všem úspěšným celkem kolem 1,5 miliardy korun. 

Přečíst článek
Babišova "autogramiáda" v Karlových Varech

Viliam Buchert: Politici porušují volební pravidla, na tresty kašlou

Přestože od ledna 2017 v Česku existuje Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí, který dohlíží i na financování volebních kampaní, politikům je to jedno a kvůli nízkým pokutám, které jim hrozí, velmi často jeho pravidla obcházejí.

Přečíst článek
Angela Merkelová

Viliam Buchert: Německé volby na houpačce. Co znamenají pro Česko?

Pokud jde o byznys, zásadní změny se v případě česko-německých vztahů po zářijových volbách do Bundestagu neočekávají.  

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Komentář Dalibora Martínka: Sliby Pirátů důchodcům? To není punk, ale zoufalství.

Piráti proklimbali velkou část doby, kdy mohli dělat předvolební kampaň. Možná ještě hůř, jejich šéf Ivan Bartoš se jako můra do pavučiny zamotal ve svém Ústeckém kraji do přirovnání tamní situace s Rumunskem. Ostatní partaje i lidé na sociálních sítích mu to dali řádně sníst.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americké bance Bank of America (BofA) v prvním čtvrtletí 📉 klesl zisk meziročně na 6,7 miliardy dolarů (asi 159 miliard korun) z 8,2 miliardy. Slabší výsledek vykázala spotřebitelská divize a banka odepsala více úvěrů, zejména u kreditních karet. Investiční banka Morgan Stanley zisk v prvních třech měsících roku naopak 📈 zvýšila na 3,4 miliardy dolarů ze tří miliard ve stejném období loni. Pomohlo jí oživení v investičním bankovnictví.
Životní úroveň vlastní domácnosti 👍 hodnotí pozitivně téměř tři pětiny Čechů. Naproti tomu hospodářskou situaci země považuje za dobrou jen 14 procent obyvatel. Vyplývá to z únorového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). V porovnání s výsledky z loňského podzimu se hodnocení téměř nezměnilo.
Společnost Aures Holdings, která provozuje například autobazary AAA Auto a Mototechna, 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí prodej vozidel meziročně o 12 procent na rekordních téměř 26 tisíc automobilů. Na tiskové konferenci to dnes novinářům řekla generální ředitelka Aures Holdings Karolína Topolová. S růstem prodejů o zhruba desetinu počítá firma i za celý probíhající rok.
Minimální důstojná mzda za práci na plný úvazek tak, aby pokryla potřeby dospělého s dítětem, volný čas i menší spoření, by měla v Česku za loňský rok činit 45 573 korun hrubého. Pod touto částkou bylo 6️⃣7️⃣ procent zaměstnanců. V Praze byl důstojný hrubý příjem kvůli vyšším nákladům loni na 47 718 korunách.  Číst více
Restrukturalizační plán hutního podniku Liberty Ostrava schválila valná většina věřitelů, pro jich hlasovalo 9️⃣0️⃣ procent. Oznámila to dnes mluvčí huti Kateřina Zajíčková. Výsledky musí ještě potvrdit soud.
Ruskou divadelní režisérku Jevgeniji Berkovičovou a dramaturgyni Světlanu Petrijčukovou ruské úřady zapsaly na 📜 seznam teroristů a extremistů. Informoval o tom portál Nastojaščeje vremja. Režisérka a dramaturgyně jsou už téměř rok ve vazbě. 
Evropské banky vyzývají Evropskou unii, aby je označila za strategické odvětví. Varují, že v sázce je jejich konkurenceschopnost a budoucnost EU. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na seznam 4️⃣5️⃣ návrhů sestavený Evropskou bankovní federací (EBF), jejímž členem je také Česká bankovní asociace (ČBA). Číst více
Americký softwarový gigant Microsoft investuje 1️⃣,5️⃣ miliardy dolarů (zhruba 36 miliard korun) do společnosti G42, která se zabývá umělou inteligencí (AI) a sídlí ve Spojených arabských emirátech. Microsoft díky investici získá ve společnosti G42 menšinový podíl a zajistí si jedno křeslo v její správní radě. Číst více
Řečtí novináři dnes vstoupili do 24hodinové  stávky na protest proti nízkým mzdám a rostoucím životním nákladům. V rámci stávky se v televizi a rozhlase nevysílají žádné zprávy a zpravodajské portály neaktualizují svůj obsah. 
Bezpečnostní počítačová firma Avast  nesouhlasí s pokutou 351 milionů korun od Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a zvažuje další kroky včetně správní žaloby. Rekordní pokuta se týká předávání neanonymizovaných údajů o zhruba 100 milionech uživatelů dceřiné společnosti Avastu Jumpshot. Avast ji na začátku roku 2020 uzavřel.
Reklama
Reklama
Doporučujeme