Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zapomeňte na Teslu. Tohle jsou nejluxusnější elektromobily světa

Japonský Aspark Owl stojí neuvěřitelných 3,5 milionu dolarů.
Aspark Co
Stanislav Šulc

Zatímco Tesla Elona Muska ceny svých modelů snižuje, jiné značky sázejí na opačnou strategii. A podobně jako na Bugatti Veyron mají jen ti skutečně nejbohatší, v kategorii elektromobilů již existují klenoty, které si obyčejný smrtelník nikdy nedopřeje. Ostatně třeba takový vůz Aspark Owl stojí podle portálu TopSpeed na 3,5 milionu dolarů, tedy podle aktuálního kurzu více než 77 milionů korun. Navíc jich je pouhých 50.

Reklama

Aspark Owl za 3,5 milionu dolarů

Aspark Owl je revoluční elektromobil, který přináší do světa automobilů neuvěřitelnou rychlost a výkon. Vyvinutá japonskou společností Aspark, tento elektrický supersportovní vůz vzbudil ohromný zájem a stal se jedním z nejvíce diskutovaných vozů svého druhu.

Podívejte se na nejluxusnější elektromobily světa

Jedním z nejvíce pozoruhodných prvků elektromobilu Aspark Owl je jeho extrémní akcelerace. S ohromující rychlostí dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 1,69 sekundy, čímž překonává všechny dosavadní rekordy. Je to důsledek výkonného elektrického pohonu a nízké hmotnosti díky použití karbonových kompozitních materiálů. Tento neuvěřitelný výkon umožňuje Aspark Owl být jedním z nejrychlejších vozidel na světě.

Rowan Aktinson, představitel Mr. Beana, vystoupil proti autům na baterky

Představitel Mr. Beana: Byl jsem fanda aut na baterky, teď se cítím být podvedený

Je smutné, že ponechat si své staré benzínové auto může být lepší než si nyní kupovat elektromobil, píše komik Rowan Atkinson pro deník Guardian. Podle něj „existují rozumné ekologické důvody, proč po autě na elektřinu zatím nesáhnout“. Které to jsou?

Přečíst článek

Lotus Evija za 2,3 milionu dolarů

Evija, která byla poprvé představena v roce 2019, je pojmenována po hindském slově, které znamená „první věc“. A právě tento název odpovídá pozici Evije jako prvního elektrického vozidla od Lotusu. Automobil se pyšní velmi elegantním a agresivním designem, který je typický pro značku Lotus.

Jednou z nejvýraznějších vlastností Evije je její výkon. S celkovým výkonem 2000 koňských sil a 1700 Nm točivého momentu se jedná o jednoho z nejvýkonnějších sériově vyráběných automobilů na světě. Díky těmto výkonným číslům dokáže Evija zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 3 sekundy, což ji řadí mezi nejrychlejší automobily na trhu.

Jako elektrický automobil je Evija vybavena baterií s kapacitou 70 kWh, což jí umožňuje dosáhnout dojezdu přibližně 400 kilometrů na jedno nabití. Navíc je Evija vybavena technologií rychlého dobíjení, která umožňuje nabíjet baterii až na 80% kapacity za pouhých 18 minut. To je obrovský pokrok ve srovnání s tradičními dobíjecími systémy.

Elektromobily budou už po roce 2025 tvořit většinu produkce Škody Auto

Z linek Škody Auto budou už po roce 2025 sjíždět převážně elektromobily

Většinu produkce automobilky Škoda Auto budou tvořit po roce 2025 elektromobily. Srovnatelné prodeje aut s elektrickým pohonem a vozů se spalovacími motory v Česku budou po roce 2030, řekl člen představenstva Škody Auto pro prodej a marketing Martin Jahn deníku E15.

Přečíst článek

Pininfarina Battista za 2,25 milionu dolarů

Pininfarina Battista je elektrický supersportovní automobil, který se stal jedním z nejvíce očekávaných vozidel na trhu. Navržen a vyroben italskou automobilkou Automobili Pininfarina, která je odnoží slavné designové společnosti Pininfarina, tento automobil představuje vrchol inovace a elegance.

Pininfarina Battista je poháněn čtyřmi elektromotory, které se nacházejí na každém kole. Tato elektrická pohonná jednotka je schopna generovat ohromující výkon až 1900 koňských sil (1400 kW). Díky tomu se Battista stává jedním z nejvýkonnějších osobních automobilů na světě. Dosažení rychlosti 100 km/h trvá méně než 2 sekundy a maximální rychlost je přes 350 km/h. Tento výkon umožňuje Battistovi rivalizovat s tradičními benzínovými supersportovními vozy, přičemž nabízí zároveň nulové emise a úžasný výkon bez ohledu na palivo.

Volvo Trucks obdržela objednávku na 1000 elektrických kamionů

Volvo Trucks dodá Švýcarům tisícovku elektrických náklaďáků

Automobilka Volvo Trucks získala rekordní objednávku na 1000 elektrických kamionů. Dodá je švýcarské stavební společnosti Holcim.

Přečíst článek

Rimac Nevera za 2,1 milionu dolarů

Jedním z hlavních taháků Nevera je jeho bezkonkurenční výkon. Tento elektrický zázrak je poháněn čtyřmi elektromotory, které mu umožňují dosáhnout výkonu až 1914 koní (1408 kW). Díky této síle dokáže Nevera zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 1,85 sekundy. Maximální rychlost vozidla je ohromujících 412 km/h, což z něj činí jednoho z nejrychlejších automobilů na trhu.

Dalším zásadním prvkem Rimac Nevera je jeho bateriový systém. Automobil je vybaven nejnovější generací lithium-iontových baterií s kapacitou 120 kWh. To poskytuje Neverě obdivuhodný dojezd až 550 km na jedno nabití, což je ve srovnání s jinými elektrickými vozidly impozantní číslo. Rovněž je možné rychle dobít baterie na 80% kapacity za pouhých 19 minut pomocí rychlonabíjecího systému.

Čína je poprvé největším světovým vývozcem aut.

Dříve symbol levného šuntu. A teď je Čína poprvé největším světovým vývozcem aut

Čína předstihla Japonsko na pozici největšího světového vývozce aut. V prvním čtvrtletí Čína vyvezla podle oficiálních statistik 1,07 milionu vozů, což je meziročně o 58 procent více. Z Japonska putovalo na světové trhy 954 185 automobilů, o šest procent více než ve stejném období loni, píšezpravodajský server BBC.

Přečíst článek

Deus Vayanne za 2 miliony dolarů

Deus Vayanne je automobil, který redefinuje pojmy luxusu, výkonu a inovace. Tento automobil vychází ze společnosti Deus Motors, která je známá svými inovativními a futuristickými designy. Deus Vayanne není jen vozidlo, je to umělecké dílo na kolech, které spojuje nejnovější technologické pokroky s neuvěřitelným výkonem a luxusem.

Jedním z nejvýraznějších prvků Deus Vayanne je jeho unikátní design. Automobil má aerodynamické křivky a futuristické linie, které okouzlují na první pohled. Jeho agresivní přední maska s výraznými LED světlomety a chromovaným ozdobným prvkem dodává vozidlu elegantní a dynamický vzhled. Každý detail byl pečlivě promyšlen, aby vytvořil nezapomenutelný estetický dojem.

Pod kapotou Deus Vayanne se skrývá působivá síla. Tento automobil je vybaven neuvěřitelně výkonným elektromotorem, který dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých několik sekund. Díky pokročilým technologiím v oblasti baterií a energetického managementu dokáže Deus Vayanne ujet na jedno nabití velkou vzdálenost, což z něj činí ideální volbu pro dlouhé cesty.

Zajímavjí vás auta na baterky? Vše o elektromobilitě najdete zde

Hispano Suiza Carmen Boulogne za 2 miliony dolarů

Hispano Suiza Carmen Boulogne je mistrovské dílo, které ztělesňuje dokonalé spojení nadčasové elegance a nejmodernější technologie. Společnost Hispano Suiza, renomovaný španělský výrobce luxusních automobilů, má bohatou historii trvající více než sto let a Carmen Boulogne je důkazem jejího odhodlání vyrábět výjimečné vozy.

Pod kapotou tohoto výjimečného vozu se ukrývá vysoce výkonná elektrická pohonná jednotka, která poskytuje vzrušující výkon. Díky vyspělým elektromotorům a nejmodernější technologii baterií dosahuje Carmen Boulogne ohromujícího zrychlení a bez námahy se rozjede z 0 na 100 km/h během pouhých několika sekund.

Každý vůz Hispano Suiza Carmen Boulogne je pečlivě ručně vyráběn, přičemž kvalifikovaní řemeslníci věnují nespočet hodin tomu, aby zajistili maximální dokonalost každého detailu. Exkluzivitu tohoto automobilu ještě umocňuje jeho omezená výroba, která z něj činí skutečný sběratelský kousek pro automobilové nadšence a znalce.

Máte elektromobil? Dobít v Česku můžete už na téměř 1400 stanicích

Máte elektromobil? Dobít v Česku můžete už na téměř 1400 stanicích

Elektromobilita je v Česku na vzestupu. Loni vznikly stovky nových dobíjecích stanic pro elektrická auta. Spolu s tím významně vzrostly i spotřeba a počet dobíjení uživateli, u některých provozovatelů i více než dvojnásobně. Počet stanic bude přibývat i v příštím roce, trendem jsou především ultrarychlé dobíjecí stojany. Vyplývá to z informací velkých provozovatelů dobíjecích stanic. V České republice bylo ke konci loňského roku podle statistik úřadů kolem 1360 dobíjecích stanic.

Přečíst článek

Drako GTE za 1,3 milionu dolarů

Drako GTE je ohromující elektrický automobil, který spojuje nekompromisní výkon s špičkovou technologií. Vytvořen společností Drako Motors, tento supersportovní automobil nabízí neuvěřitelnou kombinaci výkonu, agresivního designu a ekologického pohonu.

Jedním z hlavních taháků Drako GTE je jeho elektrický pohon. Automobil je vybaven čtyřmi elektromotory, které jsou umístěny u každého kola, což poskytuje neuvěřitelnou trakci a kontrolu. S celkovým výkonem 1200 koní a 8500 Nm točivého momentu je GTE schopen dosáhnout ohromujících výkonových čísel. Díky této síle zrychluje z 0 na 100 km/h za pouhých 2,1 sekundy, což ho řadí mezi nejrychlejší automobily na světě.

Výkon však není jedinou oblastí, ve které se Drako GTE vyniká. Automobil je vybavený pokročilým systémem řízení a adaptivním odpružením, které zajišťují vynikající stabilitu a jízdní vlastnosti. Drako Motors se také zaměřili na jemně naladěnou ergonomii interiéru, aby poskytli řidiči a spolujezdci nejenom pohodlí, ale také možnost přizpůsobit si automobil dle svých preferencí.

Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny

Svět naruby. Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny

Americká automobilka Tesla začala ve své čínské továrně vyrábět verzi elektromobilu Model Y, kterou hodlá prodávat v Kanadě. Poprvé tak bude vyvážet svá auta z Číny do Severní Ameriky. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroj obeznámený se situací a na interní dokument.

Přečíst článek

Rolls-Royce Spectre za 413 tisíc dolarů

Automobil Rolls-Royce Spectre je ztělesněním luxusu a exkluzivity. Tento ohromující automobil vytvořený legendární britskou automobilkou Rolls-Royce přináší do světa automobilového designu a řemeslného umění novou dimenzi. Jde o limitovanou edici, která zdůrazňuje jedinečný a extravagantní charakter značky.

Design Rolls-Royce Spectre je grandiózní a provokativní. Každý detail byl pečlivě zpracován a vyroben s nejvyšší precizností. Karoserie je elegantní a aerodynamicky tvarovaná, a přitom přináší do popředí sílu a autoritu. Některé prvky designu jsou inspirovány historickými modely Rolls-Royce, čímž se uctívá bohatá a slavná tradice značky.

Výkon Rolls-Royce Spectre je stejně impozantní jako jeho design. Poháněný silným a výkonným motorem, tento luxusní automobil nabízí plynulou a tišší jízdu, která je charakteristická pro všechny modely Rolls-Royce. Nejnovější technologie a inovace jsou využity ke zlepšení výkonu a efektivity, přičemž se vždy dbá na zachování klidu a pohodlí pro posádku.

Imelda Labbé, členka představenstva Volkswagen, pózuje s konceptem ID.2all. Volkswagen chystá levný elektromobil.

Dvacet let nadvlády končí. Volkswagen už není v Číně jedničkou, předstihl ho BYD

Německá automobilová skupina Volkswagen přišla v prvním čtvrtletí o pozici nejprodávanější značky osobních automobilů v Číně, předstihla ji místní značka BYD. Ta celkem prodala 440 798 aut, zatímco druhý Volkswagen 427 269 vozů. Pro čínskou BYD je to významný milník a firma teď má naději, že sesadí Volkswagen z první příčky i za celý rok. Volkswagen je jedničkou na čínském trhu zhruba 20 let.

Přečíst článek

Cadillac Celestiq za 300 tisíc dolarů

Cadillac Celestiq je luxusní elektrický automobil, který přináší do světa automobilového průmyslu eleganci, inovaci a vysokou úroveň personalizace. Tento exkluzivní model vytvořený společností Cadillac symbolizuje spojení luxusu, technologií budoucnosti a precizního zpracování.

Design Cadillacu Celestiq je ikonický a sofistikovaný. Působivé tvary a elegantní linie zdůrazňují jeho luxusní charakter. Karoserie je vyrobena z kvalitních materiálů, jako je hliník a uhlíkové vlákno, což zajišťuje nejen estetický dojem, ale také pevnost a lehkost. Panoramatická střecha, která se skládá z průhledných OLED panelů, umožňuje cestujícím vychutnat si nejen krásný výhled, ale také proměnlivé osvětlení interiéru.

Drahé lithium může v bateriích nahradit levný sodík.

Do popředí se dere levný sodík. V bateriích by mohl nahradit drahé lithium

Poptávka po kvalitních nabíjecích bateriích, ať už v mobilních telefonech nebo elektromobilech, zvyšuje zájem o lithium, které je jejich nejdražší součástí. Výzkumníci tedy samozřejmě zkoumají možnosti jeho nahrazení. V posledních měsících se do popředí prodírá sodík. Jeho razantní tažení právě teď přichází z Číny.

Přečíst článek

Lucid Air Sapphire za 249 tisíc dolarů

Lucid Air Sapphire je přelomový elektrický automobil, který reprezentuje špičkovou technologii, vynikající výkon a ohromující luxus. Vytvořen americkou automobilkou Lucid Motors, tento automobil představuje novou éru elektromobility a nabízí nekompromisní kombinaci výkonu, inovace a elegancie.

Design Lucid Air Sapphire je nadčasový a esteticky působivý. Své elegantní linie, plynulé tvary a precizní detaily zdůrazňují jeho luxusní povahu. Karoserie je vyrobena z lehkých a pevných materiálů, jako je hliník a uhlíkové vlákno, což zlepšuje výkon a aerodynamiku vozidla. Ledková přední světla a dynamické zadní světelné proužky přidávají k jeho celkovému atraktivnímu vzhledu.

Meta ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru.

Zuckerberg versus Musk. Meta chystá sociální síť, která bude konkurovat Twitteru

Americká internetová společnost Meta, která vlastní například Facebook, ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru. Chystaná platforma by mohla umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mohla by jim umožnit přivést i sledující z decentralizovaných platforem, jako je mastodon. Vývoj platformy potvrdil mluvčí společnosti Meta, informoval zpravodajský server BBC. Spekuluje se, že Meta by mohla sociální síť spustit už koncem června.

Přečíst článek

Nejúspěšnější země nikdy nezavrhnou žádný nápad. Od nich bychom se měli učit, říká Lipavského náměstek

Součástí vědecké diplomacie je sbírat a posuzovat poznatky o tom, jak k inovacím a modernizaci ekonomiky přistupují nejúspěšnější země jako Švédsko nebo Izrael. „Zaujalo mě, jak jsou Švédové schopni podpořit jakýkoliv inovativní návrh a postupem času vyhodnotit, jestli má nějaký smysl a je životaschopný,“ řekl v rozhovoru pro časopis MED první náměstek ministra zahraničí Jiří Kozák.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tesla, ilustrační foto

Srovnávač cen: Tesla z Česka patří k nejdražším na světě. Kvůli daním i nulovým dotacím

Přečíst článek
Škoda Enyaq IV

Stanislav Šulc: Škodovka není luxusní auto. Těm se na rozdíl od ní loni dařilo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme