Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Svět naruby. Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny

Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny
ČTK / AP

Americká automobilka Tesla začala ve své čínské továrně vyrábět verzi elektromobilu Model Y, kterou hodlá prodávat v Kanadě. Poprvé tak bude vyvážet svá auta z Číny do Severní Ameriky. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroj obeznámený se situací a na interní dokument.

Reklama

Model Y je celosvětově nejprodávanějším vozem automobilky Tesla, zatímco čínský závod je největší a nákladově nejefektivnější továrnou podniku.

Čínská verze pro Kanadu bude levnější 

Tesla o víkendu uvedla, že v Kanadě nabídne levnější verzi vozu Model Y. První dodávky této nové verze kanadským zákazníkům by se podle ní mohly uskutečnit mezi květnem a červencem.

ČNB varuje před rostoucím množstvím podvodů.

Týden tradera: Tesla zklamala, v tuzemsku bublá další problém

Akciové trhy se v uplynulém týdnu pohybovaly opět do strany s tendencí k mírným poklesům. Obchodníci zatím vyčkávají na vhodný moment k nákupům a příchozí data na tom nic nemění. Volatilita, která je obvykle měřena indikátorem VIX (známý též jako index strachu) dosahuje nejnižších úrovní za poslední rok (v průměru kolem 16 bodů).

Přečíst článek

Továrna v Šanghaji podle zdroje zahájila výrobu verze elektromobilu Model Y pro kanadský trh tento měsíc. Interní výrobní zpráva, ke které agentura Reuters získala přístup, ukazuje, že tyto vozy byly navrženy a testovány pro vývoz do Severní Ameriky a že v tomto čtvrtletí by se mělo vyrobit téměř 9000 kusů.

Tesla, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, je největším výrobcem elektromobilů na světě. V loňském roce dodala zákazníkům 1,31 milionu vozů, což představovalo meziroční nárůst o 40 procent. Výroba přesto zaostala za odhady analytiků. Tesla následně spustila vlnu zlevňování s cílem zvýšit odbyt.

Tesla v prodeji v Japonsku

Vlny zlevňování srazily čtvrtletní zisk Tesly o čtvrtinu. Ani vysoké marže nepomohly

Tesle klesl v prvním čtvrtletí navzdory vyšším tržbám čistý zisk meziročně o 24 procent na 2,5 miliardy dolarů (přes 53 miliard korun). Automobilka to uvedla ve svém středečním sdělení po skončení burzovního obchodování. Na vině je podle tiskových agentur prudké zlevňování vozů, které zanechává stopy na obchodní bilanci amerického výrobce elektromobilů.

Přečíst článek

Tesla zlevnila auta i v Evropě, Singapuru a v Izraeli. Platí to i pro Model Y.

Nejenom USA, Tesla zlevnila auta i v Evropě, Singapuru a v Izraeli

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých aut v Evropě, Izraeli a Singapuru. Před týdnem firma zlevnila auta ve Spojených státech, od ledna už popáté. Díky slevám Tesla v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o čtyři procenta, investoři se ale obávají o ziskové marže, které jsou vysoko nad průměrem odvětví. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme