Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry

Petra Nehasilová

Navzdory nejisté ekonomické situaci Češi na cestování nezanevřeli, a i o letošních Vánocích vyrazí do zahraničí. A ve srovnání s předchozími covidovými sezónami jich bude cestovat mnohem víc.

Reklama

Zájem o cestování na podzim i v zimě pokračuje a prodeje automaticky navázaly na rekordní letní sezónu. Pobyty přes státní svátky i podzimní prázdniny byly vyprodané a vyprodávají se i termíny přes Vánoce a Silvestr, hlásí dvě největší tuzemské cestovní kanceláře.

„U Čedoku aktuálně vidíme nárůst prodejů během zimní sezóny o 70 procent v porovnaní s rokem 2019,“ řekla serveru newstream.cz mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Danilo Turletto, Sound´s Travel & Leisure Sarl

Jak se dělá hotelový byznys v exotických zemích

Madagaskar je opravdu překrásná země a turisté ji zatím ještě příliš neobjevili. Nechceme však, aby se stala turistickým skanzenem. Jde nám především o to, abychom co nejvíce zachovali původní přírodu, rozmanitost krajiny a atmosféru ostrova. To je ta jedinečná, autentická hodnota, kterou Madagaskar má a kterou chceme zachovat a představovat i našim klientům, říká mi při dálkovém letu z Nosy Be do Prahy Danilo Turletto, Director of Sales and Marketing a partner madagaskarské turistické a investiční skupiny Sound´s Travel & Leisure Sarl Group.

Přečíst článek

I nadále pokračuje trend, který cestovní kanceláře zaznamenaly v létě. „Češi si vybírají luxusní hotely a neváhají investovat ani do vzdálenějších destinací,“ přibližuje Jan Bezděk, mluvčí skupiny Fischer Group, kam spadají cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours. 

Reklama

Zájem o vzdálenější destinace potvrzuje i Pavlíková z Čedoku. „Aktuálně vidíme největší poptávku po exotice, která je asi o 50 procent vyšší než loni,“ dodává.

I nadále ale mezi Čechy vítězí tradiční Egypt nebo Kanárské ostrovy. „Zájem o pobyty v 75 procent než před třemi lety,“ dodala Pavlíková.

Kateřina Pavlíková, Čedok

Mluvčí Čedoku Pavlíková: Exotika se teď dá pořídit o dost levněji

Omán, Madagaskar, Zanzibar. Čedok nabízí exotiku i pro milovníky all inclusive zájezdů a poznávání. Díky spojení s polským vlastníkem má Čedok silnější vyjednávací pozici a dostane se na lepší ceny, říká mluvčí tradiční české cestovní kanceláře Kateřina Pavlíková. Letošek bude v historii Čedoku pravděpodobně nejúspěšnější od revoluce.

Přečíst článek

Cestovat ve velkém se bude i příští rok

A zájem Čechů o cestování, i navzdory válce na Ukrajině, zdražování či blížící se ekonomické recesi, věští zástupci cestovních kanceláří i pro příští rok. „Zdražování nebylo nijak dramatické. Samozřejmě záleží na typu zájezdu a lokalitě, ale ceny vzrostly maximálně do 10 procent ve srovnání s předchozím rokem,“ říká Bezděk za Fischer Group.

Už nyní je podle Bezděka objem prodaných zájezdů na letní sezónu na předcovidové úrovni. A podobně je na tom i konkureční Čedok. „Prodeje máme aktuálně asi o 20 procent vyšší než v roce 2019, proto na další sezónu naše kapacity navyšujeme a přidáváme spoustu novinek. Největší nárůst rezervací očekáváme po Vánocích a během ledna, kdy ještě v rámci first minute platí nejnižší ceny a další akční podmínky,“ dodává Pavlíková.

Egyptské letovisko Marsa Matruh

Reportáž: Na Hurghadu zapomeňte. Skutečný Egypt lze ještě najít u pobřeží Středozemního moře

Češi dosud detailně prozkoumávali Egypt hlavně u pobřeží Rudého moře. Nově, je to jen pár týdnů, se přímým letem z Prahy dostanou i do města Marsa Matruh na pobřeží Středozemního moře. Co tam najdou?

Přečíst článek

Hotel Augustine ve svátečním

GALERIE: Jak si nejlépe užít Vánoce? Třeba v luxusním hotelu

Ústřice, kaviár, foie gras, kubistický design i augustiniánská knihovna a historie staré Prahy. Na to láká malostranský hotel Augustine. Nyní také na vánoční a novoroční program.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Lávka HolKa

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme