Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

GALERIE: Jak si nejlépe užít Vánoce? Třeba v luxusním hotelu

Hotel Augustine ve svátečním
Augustine/užito se svolením
 nst
nst

Ústřice, kaviár, foie gras, kubistický design i augustiniánská knihovna a historie staré Prahy. Na to láká malostranský hotel Augustine. Nyní také na vánoční a novoroční program.

Reklama

Blíží se  čas Vánoc a s ním také oblíbené vánoční brunche nebo servírovaná štědrovečerní večeře. Svátky se dají podle marketingové manažerky hotelu Augustine Jany Zástěrové skvěle prožít v luxusním hotelu. Hotel umístěný v klášteře augustiniánských mnichů nabízí tradiční vánoční apartmá i řadu svátečních akcí. 

"Restaurace Augustine pořádá například silvestrovské oslavy. Přivítejte nadcházející rok velkolepě v historických prostorách s excelentním servisem. Slavnostní večer začíná v The Refectory baru luxusní koktejlovou recepcí. Následovat bude pětichodová večeře za doprovodu šampaňského a živé hudby, která tak ještě podtrhne celou slavnostní atmosféru. Jako předkrm si můžete vychutnat výtečné foie gras, dále nebudou chybět ústřice nebo kaviár. Zlatým hřebem večeře bude jehněčí hřbet s černým česnekem, dezert v podobě Paté Choux s čokoládovou ganache, acai, whisky a hruškami, vám zaručeně vyčaruje nebe v ústech. Po desáté hodině se párty přesune do prostor bývalé Svatotomášské pivnice, kde se o zábavu postará saxofonista a DJ v jedné osobě. Těšit se můžete na slavnostní přípitek luxusním šampaňským Perrier Jouët, tradiční čočkovou polévku, uzeniny od lokálních farmářů a ručně pletené preclíky,"  popisuje menu Zástěrová.

Hotel Augustine Augustine/užito se svolením

Pro ty, kteří Silvestr tráví raději v pohodlí domova, chystá hotel Novoroční augustiniánský brunch, který se chystá první den nového roku od 12 hodin. V předkrmech má bramborový salát s tradiční pražskou šunkou, pečenou dýni, tuňáka, sushi, čočkovou či klobásovou polévku nebo výběr sýrů od lokálních farmářů s karamelizovanými ořechy. Na odlehčení jídelníčku je připravena široká řada zdravých salátů. Chybět nebudou ani vyhlášené Augustiniánské vejce Benedikt, grilovaný losos, guláš z divočáka nebo tradiční český Kuba s lesními houbami. Milovníky sladkého potěší palačinky s mascarpone a kandovaným ovocem, buchty s mákem a tvarohem, salát z čerstvého ovoce, závin s dýňovou a passion fruit pannacotou nebo čokoládový a mandarinkový mousse. A na kolik to přijde? "Balíček s neomezenou konzumací a nealkoholickými nápoji stojí 1 600 korun, bezedná láhev prosecco 2 200 korun a balíček s neomezenou konzumací luxusního šampaňského můžete mít exkluzivně za 3 200 korun," vypočítává Jana Zástěrová. 

 Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague, patří mezi nejkrásnější hotely v Praze. Je na Malé Straně přímo pod Pražským hradem, jen pár kroků od Karlova mostu, v ulici Letenská. Jeho historie sahá až do roku 1284, kdy celý prostor obývali Augustiniánští mniši. Hotel je tvořen komplexem sedmi historických budov, které jsou vzájemně propojené. Rekonstrukce budovy započala v roce 2006 a hotel byl slavnostně otevřen 14. května 2009, pod jménem původního majitele Rocco Forte. Od roku 2016 hotel patří pod americký řetězec Marriott International, který je v současnosti největším hotelovým řetězcem na světě. Značka The Luxury Collection je typická sdružováním hotelů, které za sebou mají jedinečný silný příběh. V hotelu Augustine se na každém kroku snoubí bohatá klášterní historie a moderní prvky.  

Reklama

Prohlídka s mnichy

Mniši žijí v sousedství poklidným životem do dnešních dnů. Díky jejich velkorysosti mají hoteloví hosté jedinečnou možnost nahlédnout v rámci speciální prohlídky do přilehlého barokního kostela sv. Tomáše, kaple sv. Barbory a dalších klášterních prostor. Kostel sv. Tomáše byl vystavěn ve 13. století a v 18. století prošel významnou rekonstrukcí pod vedením známého architekta Kiliána Ignáce Dietzenhofera. V klášteře se nachází také Augustiniánská knihovna, která ukrývá téměř 14 tisíc historických svazků knih psaných v mnohých světových jazycích. Augustiniáni vždy vynikali vysokým zájmem o vzdělání a kladli důraz na jazyky, proto je sbírka knih opravdu pestrá. Kromě náboženské tématiky zde najdeme velice vzácné svazky z oblasti medicíny, přírodních věd nebo historie. Do knihovny mají exkluzivní přístup pouze hoteloví hosté v rámci pravidelných čtvrtečních prohlídek se samotnými Augustiniány. Výtěžek z prodeje vstupenek na tuto prohlídky jde v plné výši na opravy a renovace klášterních prostor.  

Hotel sčítá celkem 101 unikátních pokojů, včetně šesti signature apartmánů. Jejich interiéry pečlivě kombinují historické prvky symbolizující klášterní historii a kubistický design, který naopak přináší moderní nádech. Kubistický nábytek pro hotel vytvořila na základě individuálních zakázek společnost Modernista. "Vnitřní prostory byly navrženy slavnou britskou designérkou a hoteliérkou Olgou Polizzi, sestrou bývalého majitele hotelu. Sama designérka několik měsíců žila mezi mnichy, aby dokázala navnímat jejich způsob života a do interiérů pokojů tak mohla pečlivě zakomponovat detaily charakteristické pro Augustiniánský řád. Každý pokoj je jedinečný, proto v celém hotelu nenajdete dva stejné. Všechny pokoje disponují luxusní mramorovou koupelnu s vyhřívanou podlahou. Koupelny zdobí zajímavé dekorace, jako jsou plastiky andělských křídel na stěnách nebo sochy mnichů či andělů," vysvětluje Jana Zástěrová.

Poslední čtvrté patro hotelu je ozdobeno původními dřevěnými trámy, které byly během rekonstrukce sundány a poté opět vráceny na původní místa, o čemž svědčí pečlivé číslování, které je nepatrně naznačené na jejich bocích. Zajímavostí je, že trámy do sebe pasují s takovou přesností, že nebylo potřeba použít žádné hřebíky. Dřevěné prvky připomínají, že původní klášter, byl vybudován převážně ze dřeva, proto byl v historii bohužel několikrát zachvácen požárem. Při průchodu chodbami si možná budete říkat, že dveře pokojů jsou poměrně blízko u sebe. Pravdou ovšem je, že ne všechny dveře vedou do hotelových pokojů. Často byly spojeny dva až čtyři původní klášterní pokoje do jednoho, tak aby si hosté mohli vychutnat co nejvyšší komfort. Všechny dveře se zdobeným železným kováním přesto zůstaly na svých původních místech, více než polovina z nich je tak dnes již pouhou ozdobou. 

Nejromantičtějším pokojem je bezpochyby Tower Suite, který jak již název napovídá se nachází v prostorách bývalé astronomické barokní věže. Pokoj je rozdělen do tří pater a jeho ložnice nabízí dechberoucí 360stupňový výhled na celé historické centrum staré Prahy, kterému dominuje Pražský hrad. Z oken tohoto pokoj si hosté mohou pěkně z výšky prohlédnout třeba kostel sv. Mikuláše na Malostranském náměstí, Valdštejnskou zahradu, Karlův most, ale i střechu Národního muzea, věže mnohých pražských kostelů, nebo v dálce zahlédnout Žižkovský vysílač. Neobyčejný zážitek přináší také Fresco suite, jehož stěny zdobí fresky z 18. století, které byly pečlivě zrestaurovány během rekontrukce. Pokoj disponuje také malým balkónem. Dalším apartménem, který přináší neobyčejný zážitek je Moser Suite, je ozdoben skleněnými dekoracemi od nejslavnější české sklářské společnosti Moser. V pokoji se nachází také prostorná walk-in šatna. Největším apartmánem je Prezidentské apartmá, které se rozprostírá na rozloze 149 metrů čtverečních. Chvilku relaxu a harmonie přináší nejen hotelovým hostům také Augustine Spa, které nabízí balíčky procedur pro uvolnění celého těla i mysli.  

Restaurace hotelu Augustine Augustine/užito se svolením

K hotelu patří také fine diningová restaurace Augustine, která připravuje tradiční českou kuchyni v moderní úpravě, s inspirací mezinárodními trendy. V letních měsících si mohou návštěvníci restaurace užít venkovní posezení v romantické Sluneční zahradě s barokními slunečními hodinami. V zahradě pěstují kuchaři své vlastní bylinky, které následně dodávají pokrmům správnou chuť i aroma.  

Za návštěvu rozhodně stojí také unikátní The Refectory bar, který kdysi býval jídelnou zdejších mnichů. Kouzelnou atmosféru baru dodává barokní freska, kterou spatříte, když zvednete své oči ke stropu. Freska vyobrazuje čtyři archanděly a další charakteristické symboly augustiniánského řádu, například planoucí srdce. Barmani vám s láskou připraví unikátní andělské koktejly, s kterými si kouzlo zdejších prostor vychutnáte plnými doušky.  

Kromě koktejlů můžete ochutnat také tmavé Svatotomášské pivo, které se dodnes vaří podle tajné původní receptury, která byla po staletí předávána mezi generacemi augustiniánských mnichů. Svatotomášské pivo je řazeno mezi tmavá piva s karamelovým a kávovým tónem. V 19. století byly prostory dnešního hotelu zázemím slavné pražské Svatotomášské pivnice, kam s oblibou chodil na tmavé čepované pivo i spisovatel Jan Neruda nebo Jaroslav Hašek. Svatotomášská pivnice zde fungovala až do roku 1952, dnes jsou v části prostor bývalé pivnice konferenční prostory.  

 

 

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Nepojízdné autobusy nepatří do šrotu. V Singapuru je přeměnili na luxusní hotelové pokoje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme