Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

turisté - informace o tématu

Pozdně barokní fontána di Trevi v Římě

Na dně slavné římské kašny se válí více než milion eur, půjdou na charitu

Miliony turistů při návštěvě Říma dojdou i k pozdně barokní fontáně di Trevi. Mnozí z nich do ní vhodí minci, což jim podle různých pověstí splní přání, přinese lásku nebo je přivede zpět do „věčného města“. Kilogramy mincí pak vyloví správa města a prostředky jdou na potraviny pro nemajetné, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Přečíst článek
Návrat čínských turistů do Česka bude trvat nejméně tři roky

Návrat čínských turistů do Česka bude trvat roky. Za úpadkem stojí i dobré vztahy s Tchaj-wanem

Přečíst článek

Davy turistů z Číny už zase zaplní ulice Prahy. A budou utrácet

Čeští podnikatelé v cestovním ruchu se dočkali. Už brzy by se do Prahy a jiných českých měst mohly vrátit davy čínských turistů. Čína totiž zrušila zákaz pořádání skupinových zájezdů z dob pandemie nemoci covid-19 do dalších 78 zemí. A je mezi nimi i Česko.

Přečíst článek
turisté v Praze

Počet turistů v Česku meziročně vzrostl, zájem však ztrácí ti z Asie

V hotelech, penzionech a kempech v Česku se v letošním druhém čtvrtletí ubytovalo 5,8 milionu turistů, meziročně o 14,3 procenta více. Převažovali domácí hosté nad zahraničními. Turisté strávili v ubytovacích zařízeních dohromady 13,8 milionu nocí, o 14,5 procenta více než ve stejném období loni.

Přečíst článek
Město Rovinj

Chorvaté se umoudřili a zlevňují. Nejvíc na Istrii

Nízká obsazenost ubytovacích zařízení donutila chorvatské hoteliéry a pronajímatele zlevnit. Nejrazantněji se ceny propadly na Istrii, píše chorvatský deník Danas.

Přečíst článek
Split

Chorvatsko trápí málo turistů. Země je ale dražší než Španělsko nebo Řecko

Turistická sezóna v Chorvatsku je v plném proudu. Jenže ta nejdůležitější věc chybí. Turisté. Letní sezóna v oblíbené destinaci Čechů přitom začala výborně, ale po relativně krátké době se karta obrátila a země na Balkánském poloostrově zažívá dosti kruté vystřízlivění. A důvodů je hned několik.

Přečíst článek
Náměstí Svatého Marka v Benátkách bývá plné turistů.

Benátky nechtějí být jenom pro turisty, omezí krátkodobé pronájmy bytů

Italské Benátky chtějí omezit krátkodobé pronájmy bytů turistům. Starosta města Luigi Brugnaro deníku Quotidiano nazionale řekl, že radnice chystá nařízení, podle kterého budou moci majitelé nemovitostí nabízet krátkodobý pronájem nanejvýš 120 dní v roce. Nová pravidla mají pomoci zabránit vylidňování historického centra.

Přečíst článek
Pytloun Hotels na Václavském náměstí v Praze

Do Prahy se vrací turisté, hotely jsou téměř plné. Jejich provozovatelé věští dobrou sezonu

Turistický ruch v Praze ožil a pomalu se vrací na předpandemickou úroveň. Lepší, než jsme čekali, komentují obsazenost hoteliéři.

Přečíst článek
Dvanáct nejzajímavějších míst světa, kam cestovat v roce 2023. Mezi nimi i kouzelné městečko Matera v Itálii

Dvanáct nejzajímavějších míst světa, kam cestovat v roce 2023

Prostudovali jsme nejpopulárnější světové cestovatelské magazíny a weby a přinášíme vám nejzajímavější doporučení, kam stojí za to v roce 2023 vyrazit za poznáním i odpočinkem. V ideálním případě to vychází jako jedna cesta na každý měsíc roku. Jedná se o místa, v nichž se snoubí historie s moderní dobou, kouzelná příroda i jedinečná městská krajina. Zasněte se s námi a vyberte si to své na reálné i snové cesty v roce 2023. 

Přečíst článek
Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry
video

Dovolené o Vánocích jdou na dračku. Vítězí Egypt, Maledivy či Kanáry

Navzdory nejisté ekonomické situaci Češi na cestování nezanevřeli, a i o letošních Vánocích vyrazí do zahraničí. A ve srovnání s předchozími covidovými sezónami jich bude cestovat mnohem víc.

Přečíst článek
Benátky, ilustrační foto

Benátky opět zaplnili turisté. Letos se do centra města naposledy podívají zadarmo

Do Benátek se před pondělním církevním svátkem Ferragosto vydalo téměř 100 tisíc turistů. S fenoménem masového turismu se tak město na laguně potýká stejně jako před koronavirovou pandemií.

Přečíst článek
Phúket

V Thajsku uvízlo sedm tisíc Rusů: Zůstaneme tu, dokud nám budou stačit peníze, říkají někteří z nich

Invaze na Ukrajinu uvěznila v Thajsku na sedm tisíc Rusů, kterým letecké společnosti zrušily spoje do vlasti. I tam ale čelí řadě dalších omezení, například si nemohou vybírat hotovost z bankomatů ani používat kreditní karty. „V devíti případech z deseti jsme neuspěli, ale nakonec se nám podařilo nějakou hotovost vybrat," vypráví manželský pár serveru BBC. Na ostrově zůstane dokud jim budou stačit peníze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Po 26 letech ve vězení začal s 👨‍⚖️ justicí spolupracovat významný boss neapolské mafie Camorra Francesco Schiavone, který je známý pod přezdívkou Sandokan. Uvedla to dnes agentura ANSA. Sedmdesátiletý Schiavone, který je odsouzen k doživotí, začal podle tisku vypovídat kvůli zdravotním problémům. 
Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme