Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.
profimedia.cz

Vyprodané koncerty americké zpěvačky Taylor Swift v Seattlu vyvolaly seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. Serveru BBC News to řekla seismoložka Jackie Caplanová-Auerbachová, podle které to způsobili buď fanoušci této populární zpěvačky, nebo její zvukový systém.

Reklama

Swiftová svými vystoupeními 22. a 23. července v seattleském stadionu Lumen Field překonala místní seismologický rekord. Ten v roce 2011 způsobili fanoušci amerického fotbalu, kteří oslavovali touchdown Marshawna Lynche z NFL týmu Seattle Seahawks během zápasu proti klubu New Orleans Saints.

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Vlády všech zemí postižených covidovým propadem ekonomiky hledaly lék na co nejrychlejší návrat k předcovidovým číslům. Spojené státy z této agonie dostalo turné zpěvačky Taylor Swift, které trhá rekordy v návštěvnosti. Ekonomiku rozběhla snaha obchodníků prodat vše, co třiatřicetiletou megahvězdu současné pop-music připomíná – od triček a make-upů po koblihy. A fanoušci ochotně platí, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Rozdíl mezi zápasem NFL a nedávnými koncerty Taylor Swift byl pouhých 0,3,stupně ale „otřesy byly dvakrát silnější," řekla Caplanová-Auerbachová ze Západní washingtonské univerzity. „Vzala jsem si data z obou koncertních večerů a rychle jsem si všimla, že jde zřejmě o stejný vzorec. Když jsem je překryla přes sebe, byly téměř identické," dodala.

Koncerty pro dvakrát 70 tisíc lidí

Koncerty v Seattlu se odehrály před celkem 144 tisíc fanoušky během dvou večerů. „Seattle, to byl opravdu jeden z mých nejoblíbenějších víkendů vůbec. Děkuji vám za všechno. Za všechno to fandění, křik, skákání, tanec, zpívání z plných plic," uvedla zpěvačka na Instagramu po obou vystoupeních.

Jeden z prvních inzerátů vydavatelství Columbia Records propagující nový vynález, nahrávky na dlouhohrající vinylové LP desce z roku 1948.

Vinylová LP deska slaví 75 let. Před lety přežila klinickou smrt, slaví návrat ve velkém stylu

21. června 1948 svolalo vydavatelství Columbia do newyorského hotelu Waldorf Astoria tiskovou konferenci. Na ní šéf firmy Edward Wallerstein představil novou technologii nahrávání zvuku na dlouhohrající (long play neboli LP) desku z vinylu. Firma rovnou představila katalog se 135 nahrávkami vylisovanými v desítkách tisíc kusů a směle prohlásila, že je schopna je ihned prodat. Stalo se - a vinylová “elpíčka” se prodávají dodnes.

Přečíst článek

Koncerty v Seattlu se konaly na konci americké části turné Eras – jejího prvního turné po pěti letech. Dvanáctinásobná držitelka Grammy má na kontě deset původních alb, některé rané desky však nahrává znovu kvůli sporu s hudebním manažerem Scooterem Braunem,

Je známo, že hudební koncerty způsobovaly seismickou aktivitu i dříve, například při koncertu skupiny Foo Fighters na Novém Zélandu v roce 2011.

Vlády všech zemí postižených covidovým propadem ekonomiky hledaly lék na co nejrychlejší návrat k předcovidovým číslům. Spojené státy z této agonie dostalo právě turné zpěvačky Taylor Swift, které trhá rekordy v návštěvnosti. Ekonomiku rozběhla snaha obchodníků prodat vše, co třiatřicetiletou megahvězdu současné pop-music připomíná – od triček a make-upů po koblihy. A fanoušci ochotně platí, napsal před pár dny deník The Wall Street Journal

Bruce Springsteen

REPORTÁŽ: Springsteen do Vídně přivezl skvělou hudbu, radost i dojetí. A možná i inflaci

Bruce Springsteen letos objíždí Evropu. Navzdory přibývajícím létům stále ukazuje, proč je žijící legendou. I úterní koncert ve Vídni byl prvotřídním hudebním výkonem, ale i příležitostí k zamyšlení. Ten si ostatně našli i ekonomové.

Přečíst článek

Elton John na koncertě ve Stockholmu

Elton John odchází. Ve Stockholmu odehrál svůj zřejmě poslední koncert

Poslední koncert svého posledního turné odehrál v sobotu večer ve Stockholmu Elton John. Na zřejmě závěrečné vystoupení jeho více než padesátileté kariéry se do švédské metropole přišly podívat desítky tisíc lidí, uvedla agentura AFP.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme