Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elton John odchází. Ve Stockholmu odehrál svůj zřejmě poslední koncert

Elton John na koncertě ve Stockholmu
Yui Mok / PA Images / Profimedia
 ČTK

Poslední koncert svého posledního turné odehrál v sobotu večer ve Stockholmu Elton John. Na zřejmě závěrečné vystoupení jeho více než padesátileté kariéry se do švédské metropole přišly podívat desítky tisíc lidí, uvedla agentura AFP.

Reklama

"Hrát pro vás byl můj důvod k životu a vy jste byli naprosto úžasní," řekl mimo jiné šestasedmdesátiletý zpěvák a skladatel, který se už koncem června rozloučil s fanoušky v rodné Británii, kde ho na hudebním festivalu v Glastonbury poslouchalo až 120 tisíc lidí.

Zpěvák hitů jako Crocodile Rock, Candle In The Wind, I'm Still Standing, Don't Let the Sun Go Down on Me nebo Rocket Man své fanoušky nadchl i ve Švédsku. "Bylo to neuvěřitelné. Ještě nemám slov, protože jsem to všechno ještě nestrávil," řekl AFP jeden z příznivců Anton Pohjonen, který na koncert dorazil z Finska.

Objekt Sphere v Las Vegas se představil světu

Las Vegas osvítily miliony LED světel. Světu se na Den nezávislosti představil projekt Sphere

V Las Vegas byla při oslavách Dne nezávislosti představena nová monumentální atrakce. Předběžnou premiéru, při které město v poušti osvítilo 1,2 milionu LED světel, si odbyla více než sto metrů vysoká stavba nazvaná Sphere. Ta bude od konce září, kdy jí prvním koncertem pokřtí slavní irové U2, sloužit mimo jiné jako koncertní síň pro 18 600 diváků. Už nyní však stavba, považovaná za největší kulovitou strukturu na planetě, nabídla fascinující podívanou.

Přečíst článek

"Skoro brečíme," podotkl zase švédský učitel Conny Johansson. Padesátiletá Američanka Jeanie Kincerová pak řekla, že chtěla "být na konci, protože jsem byla příliš mladá na to, abych byla na začátku".

Hudební kariéra rodáka z anglického města Pinner trvala celkem 52 let, jeho závěrečné turné, během něhož odehrál přes 300 koncertů, kvůli pandemii covidu-19 téměř pět let.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Elton John pověsil koncertování na hřebík. A prodává svou luxusní základnu pro americká turné

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme