Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hudba - informace o tématu

Rapperka Sharlota
video

Jsem takový čertík, říká extravagantní zpěvačka Sharlota

Osobnost rapperky Sharloty Blakk (27) charakterizuje hudba, ale i nekonvenční outfity. Hudebnice je díky tomu také úspěšnou influencerkou a díky své kreativitě v oděvní tvorbě uvažuje i o módním návrhářství. Neodmyslitelně k ní patří také bezpočet tetování, která vnímá jako součást své osobnosti. 

Přečíst článek
Rolka s úhořem a lanýžem

Lepší referenci dostat nemohla. Restauraci v Singapuru navštívila Taylor Swift hned dvakrát

Přečíst článek
Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Gramofony SEV Litovel

Gramofony z Litovle chce celý svět, Češi jejich kvalitu nedoceňují

Společnost SEV Litovel, která je předním světovým producentem gramofonových přístrojů v kvalitě hi-fi, loni kvůli poklesu produkce snížila tržby o 70 milionů korun na 598 milionů korun z rekordních 668 milionů korun v roce 2021. Čistý zisk podniku klesl o 13 procent na 61,4 milionu korun z předloňských 70,6 milionu korun, vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Přečíst článek
Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Elton John pověsil koncertování na hřebík. A prodává svou luxusní základnu pro americká turné

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné, napsal deník The Wall Street Journal. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Přečíst článek
Freddie Mercury

Celá pozůstalost Freddieho Mercuryho se v aukci vydražila za miliardu

Pozůstalost legendárního britského rockového zpěváka Freddieho Mercuryho se v několikadenní aukci vydražila za celkem 40 milionů liber (přes 1,1 miliardy korun). Během šesti samostatných aukcí se prodalo všech 1406 položek a téměř za všechny byla zaplacena vyšší než maximální odhadní cena. Podle agentury DPA to dnes oznámila londýnská aukční síň Sotheby's.

Přečíst článek
Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Více než padesát předmětů z pozůstalosti slavného excentrického zpěváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho našlo na aukci v Sotheby’s v Londýně nové majitele. Zájem byl obrovský a většina položek se prodala výrazně dráž, než činil aukční odhad.

Přečíst článek
Rolling Stones oznámili vydání nového alba šifrou v reklamě v novinách

Nové album Rolling Stones? Slavná kapela oznámení nejspíš ukryla do šifry

Britská rocková kapela Rolling Stones patrně oznámila vydání nového alba šifrou ukrytou v reklamě na opravnu skel uveřejněnou v londýnském deníku Hackney Gazette. Fanoušci a znalci tvorby této kapely jsou přesvědčení, že její 31. studiové album vyjde letos v září. Indicie obsažené v inzerátu dešifruje deník The Guardian. Samotná kapela se k pravdivosti této teorie nevyjádřila.

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Vyprodané koncerty americké zpěvačky Taylor Swift v Seattlu vyvolaly seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. Serveru BBC News to řekla seismoložka Jackie Caplanová-Auerbachová, podle které to způsobili buď fanoušci této populární zpěvačky, nebo její zvukový systém.

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Vlády všech zemí postižených covidovým propadem ekonomiky hledaly lék na co nejrychlejší návrat k předcovidovým číslům. Spojené státy z této agonie dostalo turné zpěvačky Taylor Swift, které trhá rekordy v návštěvnosti. Ekonomiku rozběhla snaha obchodníků prodat vše, co třiatřicetiletou megahvězdu současné pop-music připomíná – od triček a make-upů po koblihy. A fanoušci ochotně platí, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Bruce Springsteen

REPORTÁŽ: Springsteen do Vídně přivezl skvělou hudbu, radost i dojetí. A možná i inflaci

Bruce Springsteen letos objíždí Evropu. Navzdory přibývajícím létům stále ukazuje, proč je žijící legendou. I úterní koncert ve Vídni byl prvotřídním hudebním výkonem, ale i příležitostí k zamyšlení. Ten si ostatně našli i ekonomové.

Přečíst článek
Elton John na koncertě ve Stockholmu

Elton John odchází. Ve Stockholmu odehrál svůj zřejmě poslední koncert

Poslední koncert svého posledního turné odehrál v sobotu večer ve Stockholmu Elton John. Na zřejmě závěrečné vystoupení jeho více než padesátileté kariéry se do švédské metropole přišly podívat desítky tisíc lidí, uvedla agentura AFP.

Přečíst článek
První model walkmanu představila společnost Sony 1. července 1979.

FOTOGALERIE: Walkman slaví 44 let. V dětství dnešních padesátníků jej chtěl každý

Měl postavení legendy, byl dnešními slovy řečeno „cool“, toužil po něm v osmdesátých letech snad každý. Řeč je o walkmanu, který 1. července slaví 44 let. Tolik uplynulo od chvíle, kdy jej v roce 1979 v Tokiu veřejnosti představil skateboardista se sluchátky na uších, aby dokázal, jak praktický vynález to je a jaké prudké pohyby vydrží.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká investiční skupina RSBC koupila rakouský zbrojařský podnik Steyr Arms, 100 procent společnosti přebírá od SMH Holding, který firmu kontroloval od roku 2007. Dnes o tom informovaly Hospodářské noviny (HN). Cenu obchodu ani jedna ze stran neuvedla, podle odhadů z trhu to jsou nižší miliardy korun, píše deník.
Čistý zisk amerického výrobce elektromobilů Tesla 🔌🚗 v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 55 procent na 1,13 miliardy dolarů 💰 (26,6 miliardy korun) a tržby se snížily poprvé za čtyři roky. Vyplývá to z prohlášení zveřejněného v noci na dnešek. Automobilka však současně oznámila, že urychlí výrobu nových, cenově dostupnějších vozidel, což poslalo její akcie vzhůru.
Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme