Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další smlouva v tahu. Rapper Kanye West přišel o kontrakt s Adidasem

Rapper Kaney West
ČTK / AP
Dušan Kütner
duk

Dalšímu z velkých reklamních partnerů slovutného a kontroverzního rappera Kanyeho Westa došla trpělivost s jeho výstřelky v podobě antisemitských poznámek a dalšího podle kritiků nevhodného chování. Reklamní smlouvu zahrnující výrobu sportovních bot značky Yeezy – což odkazuje na nové jméno Ye, pod kterým West vystupuje – mu podle agentury Bloomberg vypověděla společnost Adidas.

Reklama

„Yeovy nedávné komentáře a činy byly nepřijatelné, nenávistné a nebezpečné a porušují firemní hodnoty rasové různorodosti, vzájemného respektu a spravedlnosti," uvedla společnost v prohlášení podle agentury Bloomberg

Kanye West

Konzervativci jsou umlčováni, prohlásil rapper Kanye West a koupil sociální síť

Americký rapper Kanye West se nedávno potýkal s vyhazovy ze sociálních sítí kvůli svým kontroverzním názorům. Nyní si kupuje síť Parler, kde se prý bude moci vyjadřovat svobodně.

Přečíst článek

Adidas se tak připojil k módním značkám Balenciaga Gap a Kering a rovněž přeruší vztahy s Westem. Důvodem je, že rapper učinil v posledních týdnech další kontroverzní prohlášení včetně antisemitských příspěvků na sociálních sítích. Nedávno vyvolal kontroverzi tím, že na pařížském týdnu módy měl na sobě košili s nápisem „White Lives Matter“ a později mu byly zablokovány účty na Twitteru a Instagramu po opakovaných antisemitských poznámkách. Zřejmě proto se rozhodl koupit vlastní sociální síť Parler, kde se prý bude moci vyjadřovat svobodně.

Výroba řady Yeezy končí

Rozhodnutí Adidasu následuje po týdnech rozmýšlení členů vedení společnosti, která za posledních deset let vybudovala z řady Yeezy – společně s Kanyem Westem – značku, která podle odhadů společnosti Wall představuje až osm procent celkových tržeb Adidasu. „Adidas ukončí partnerství s Westem, ukončí výrobu produktů značky Yeezy a zastaví všechny platby Westovi a jeho společnostem,“ uvedla firma. 

Kanye West

Génius, nebo šílenec? Kanye West je hvězdou Netflixu a nabízí revoluční přehrávač hudby

Jen málo lidí pomohlo proměnit hudební branži jako Kanye West. Kdysi hitmaker pro slavnější kolegy se v polovině nultých let rozhodl sám vyjít s kůží na trh a od té doby vydal desítku alb, které zbořily hitparády, dostaly se mezi nejlepší nahrávky všech dob. A sám West se stal globální celebritou, prodal přes 160 milionů desek a vydělal miliardy dolarů. Překvapivě nikoli hudbou, ale teniskami.

Přečíst článek

Adidas přitom ještě na začátku měsíce označil partnerství s Westem za „jednu z nejúspěšnějších spoluprací v historii odvětví“. Úspěch však přinesl i spoustu hořkosti mezi oběma stranami. Ye obvinil Adidas z kopírování jeho nápadů a špatného řízení značky a na sociálních sítích se posmíval odcházejícímu generálnímu řediteli Kasperu Rorstedovi. Mezitím Adidas uvedl, že se opakovaně pokoušel vyřešit problémy s Ye soukromě, ale nepodařilo se je vyřešit.

Situace kolem Westa je jednou z mnoha potíží Adidasu, který nyní hledá nového generálního ředitele, jenž by převzal vedení v roce 2023. Společnost mimo jiné letos několikrát snížila svou prognózu zisku kvůli klesající poptávce po botách a oblečení v Číně a rostoucím známkám ekonomického zpomalování a příznaků recese v Evropě a Severní Americe. 

Členové jihokorejské popové skupiny BTS se chtějí od června 2022 věnovat sólové kariéře

Mohli být slavnější než Beatles. Nyní si ale korejští BTS dávají pauzu

Hodnota téhle kapely jsou stovky milionů dolarů. Sedmičlenná kapela BTS nejprve prorazila v domovské Jižní Koreji, poté ovládla Asii, až prorazila i v Americe i v Evropě, zvláště u mladšího publika. Stali se slavnějšími než Beatles, abychom parafrázovali proslulý citát Johna Lennona. Nyní se však skupina rozhodla věnovat se sólovým projektům a hlavní kapelu dát na čas k ledu. V Asii to způsobilo šok a otřásla se i burza, kde jsou kotované akcie jejich domovské firmy HYBE. Jak velcí BTS jsou? A jaké rekordy mají na triku? 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme