Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Taylor Swift - informace o tématu

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Miliardová diva a její cirkus. Forbes zařadil Taylor Swift do prestižního žebříčku nejbohatších

Taylor Swift je oficiálně dolarovou miliardářkou. Na svůj prestižní žebříček nejbohatších ji zařadil časopis Forbes. V žebříčku dolarových miliardářů agentury Bloomberg figuruje už od loňského podzimu, kdy odjela americkou část jejího světového turné Eras. Nyní se zpěvačka chystá odjet koncertní šňůru v Evropě.

Přečíst článek
Rolka s úhořem a lanýžem

Lepší referenci dostat nemohla. Restauraci v Singapuru navštívila Taylor Swift hned dvakrát

Přečíst článek

Osobností roku je zpěvačka Taylor Swift. Časopis Time ji označil za „zdroj světla“ v těžké době

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Vlády všech zemí postižených covidovým propadem ekonomiky hledaly lék na co nejrychlejší návrat k předcovidovým číslům. Spojené státy z této agonie dostalo turné zpěvačky Taylor Swift, které trhá rekordy v návštěvnosti. Ekonomiku rozběhla snaha obchodníků prodat vše, co třiatřicetiletou megahvězdu současné pop-music připomíná – od triček a make-upů po koblihy. A fanoušci ochotně platí, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost CETIN, která vlastní největší telekomunikační a datovou síť v ČR, koupila poskytovatele 📶 internetového připojení z Ostravska. Firma M.Net Studénka má v několika obcích vlastní optickou síť, v dalších asi 50 obcích poskytuje bezdrátové připojení. O transakci informoval server e15.cz, její cenu neuvedl.
Ceny ropy se dnes 📈 zvyšují, za jejich růstem je hlavně optimismus kolem vývoje poptávky, za kterým stojí zprávy o poklesu zásob suroviny ve Spojených státech a o růstu jejího dovozu do Číny. Severomořská ropa Brent kolem 18:30 středoevropského letního času vykazovala nárůst o 0,4 procenta a nacházela se blízko 84 dolarů za barel. 
Širší vedení TOP 09 dnes navrhlo poslance 👨 Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ministryni Helenu Langšádlovou by mohl nahradit příští týden. TOP 09 o tom informovala v tiskové zprávě.
Pražská burza dnes mírně posílila. Index PX 📈 stoupl o 0,19 procenta na 1551,59 bodu. Nahoru burze pomohly hlavně akcie energetické firmy ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
Somálská vláda překvapivě požádala o  ukončení politické mise OSN, která jí více než deset let poskytovala poradenství při mírovém uspořádání, bezpečnostních reformách a budování demokracie. Somálský ministr zahraničí o ukončení mise požádal dopisem Radu bezpečnosti OSN, uvedla dnes agentura Reuters.
Lídr opozičního hnutí SPD Tomio Okamura dnes využil práva přednostního vystoupení ve Sněmovně ke kritice 📜 unijního migračního paktu a vlády, kterou vinil v souvislosti s ním z vlastizrady. Okamura vystoupil před hlasováním o návrhu mimořádné schůze, na níž chce koalice projednat ve druhém čtení sporné uzákonění možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. 
Polsko připravuje výstavbu bunkrů a zákopů na hranicích s Ruskem a Běloruskem. S odvoláním na ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysze o tom dnes informovala polská tisková agentura PAP. Výdaje na obranu se letos v Polsku zřejmě 📈 vyšplhají na rekord, avizoval už dříve kabinet premiéra Donalda Tuska.
Japonská automobilka Nissan Motor v uplynulém finančním roce téměř zdvojnásobila čistý zisk na 426,6 miliardy jenů (téměř 6️⃣4️⃣ miliard korun). Firma to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě. Výsledky podpořil vyšší objem prodeje a slabší kurz jenu, který po přepočtu zvyšuje hodnotu zahraničních příjmů, uvedla agentura Kjódó.
Maďarsko a Čína podepíšou u příležitosti návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v zemi nejméně 1️⃣6️⃣ dohod o spolupráci, uvedl podle agentury Reuters maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Si přiletěl do Maďarska ve středu večer a dnes jej v Budapešti přivítal s vojenskými poctami jeho maďarský protějšek Tamás Sulyok.
Měnový výbor britské centrální banky dnes podle očekávání ponechal základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣,2️⃣5️⃣ procenta, tedy na nejvyšší úrovni od roku 2008. Banka o tom informovala v tiskové zprávě. Uvedla, že pro zachování úroků se vyslovilo sedm členů výboru, zatímco dva členové hlasovali pro snížení o čtvrt procentního bodu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme