Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoinová rodina se přestěhovala do Portugalska kvůli daním

Bitcoinová rodina
Didi Taihuttu/užito se svolením
 nst
nst

Třiačtyřicetiletý Didi Taihuttu, jeho žena a tři děti žijí jako digitální kočovníci. Nyní zakotvili v Portugalsku. Jihoevropská země má totiž nulové daně na bitcoin, píše CNBC.

Reklama

Nizozemská rodina strávila posledních pět let na cestách. Dohromady navštívili čtyřicet zemí. CNBC dnes informovala, že kočovníci zapouštějí kořeny. Stěhují se do Portugalska, protože země má na kryptoměny nulovou daň. 

Zlaté slitky

Zlato nyní klidně nakupujte. Ale jen trošku

S investováním do zlata opatrně. Za posledních deset let žlutý kov zhodnotil v polovině letošního ledna v dolaru, v němž se ve světě obchoduje, o 12,7 procenta, ročně průměrně o 1,2 procenta. Po přepočtu do korun se dočkal zhodnocení o sedmnáct procent, ročně průměrně o 1,6 procenta. Při průměrné roční inflaci v letech 2012 až 2021 čítající v Česku 2,1 procenta to značí, že zlato nepředstavovalo ani příslovečnou ochranu před inflací, za niž je často vydáváno.

Přečíst článek

Rodina Didiho Taihattu svým životním stylem celkem proslavila - o svých cestách čile informují na sociálních sítích, patriarcha Didi se zároveň živí jako motivační autor a řečník a kryptoměnový evangelista. Mediálně vděčný příběh začal tím, že rodina prodala dům a většinu pozemských statků a peníze proměnila do kryptoměn. 

Bitcoin jako reality 

Taihattu řekl, že Portugalsko je krásné kryptoměnové nebe - jako jedna z posledních zemí v Evropské unii totiž nezatěžuje kryptoměny žádnou daní. „Nemusíte platit žádnou daň z kapitálových zisků ani nic jiného,” poznamenal.  Američané naproti tomu daní kryptoměny podobně jako nemovitosti. 

Kočující rodina se zbavila majetku před pěti lety. Tehdy stál bitcoin 900 dolarů. Na pozdim se dostal na rekord 69 tisíc dolarů a nyní se pohybuje nad čtyřiceti tisíci. Digitální jmění si rodina chrání tak, že je má na čtyřech kontinentech v tajných peněženkách. Didi ke stejnému kroku motivovat i své sourozence - takže tvoří jednu velkou cestující rodinu. 

Holandská rodina nyní hledá pozemek, aktuálně si vybírá ze třech možností v slunném Algarve. Didi chce v Portugalsku založit kryptovesnici, která bude řízena decentralizovaným způsobem. Na těžbu bitcoinů chce využít solární a větrnou energii a naopak teplo z bitcoinů na vytápění v zimě. 

Didiho rodina není jediná, kterou zlákalo Portugalsko. Počet přistěhovalců v poslední dekádě vzrostl o čtyřicet procent. Migranti z EU nemusí řešit otázku pobytu, lidé mimo EU zase mohou využít portugalské zlaté vízum, které dostanou investoři do firem a nemovitostí. 

Portoriko, ilustrační foto

Kryptoboháči „kolonizují” Portoriko. Místní děsí neúnosné ceny realit

Spekulanti v oboru kryptoměn v čase covidu objevili nový ráj na Zemi, karibské Portoriko. Ostrov kryptokolonizátory láká na daňové úlevy i práci z pláže. Ne všichni jsou ale z jejich „nájezdu“ nadšení. Starousedlíci jsou nepříjemně zaskočení z astronomického růstu cen nemovitostí. Domy s cenovkou v desítkách milionů dolarů už nejsou výjimkou, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin prudce zlevnil. Mezi investory se odděluje zrno od plev, oportunisté odpadávají

Cena bitcoinu se nebývale propadá. Nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna světa v pondělí zlevnila pod úroveň 34 tisíc dolarů. To znamená, že už stojí ani ne polovinu toho, co loni v listopadu, kdy vykázala svoji dosud rekordní cenu, necelých 69 tisíc dolarů. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Kybernetický zločin - ilustrační foto

Praní špinavých peněz i financování terorismu. Zločinci rekordně zneužívají kryptoměny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme