Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

lifestyle - informace o tématu

Německé vydání Vogue má na titulní straně 102letou přeživší holokaustu

Německé vydání časopisu Vogue si pro obálku letního vydání vybralo 102letou přeživší holokaustu Margot Friedländerovou, jejíž rodinu nacisté zavraždili v koncentračním táboře v Osvětimi. Je tak jednou z nejstarších lidí, kteří ozdobili titulní stranu módní bible, poznamenala stanice Deutsche Welle.

Přečíst článek

Biohacking: Zdravě žijící lidé jsou krásnější. Má to vědecké důvody

Přečíst článek
Chleba z tradičních obilovin

Biohacking: Je bílé pečivo skutečně tak nebezpečné? Vědci zkoumají dopady obilnin na organismus

Přečíst článek
Češi propadli saunovaní a staví si čím dál tím hezčí sauny.

Na střeše, na lodi i ve vlaku. Češi posunuli saunování dál než Finové, říká autor knihy

Stačí vám hodit přes pár klacků nějakou plachtu, roztopit kamna, a máte saunu. Češi šli ale mnohem dál. Nejenomže saunování milují a praktikují ho i ve vlaku, dokážou pro něj postavit i ty nejhezčí miniaturní stavby, říká autor knihy SAUNA: průvodce světem horkých interiérů Radek Váňa.

Přečíst článek
Obálka nového magazínu Newstream CLUB 2

Jak dostat dítě na Oxford? Vychází nový magazín Newstream CLUB

Jak dostat dítě na Oxford? To je podtitul druhého čísla magazínu Newstream CLUB, který právě vychází a je k dostání je v síti trafik Lagardère a online. Tématem magazínu je návod, jak globálně uspět, jak dobýt svět a užít si ho.

Přečíst článek
Hotelový resort Echo na Antarktidě

Seriál: Kde strávit silvestrovskou noc? Pětihvězda na Antarktidě je symbolem opravdového luxusu

Kde strávit silvestrovskou noc? Byznysový portál newstream.cz uvádí seriál o nejnovějších hotelových resortech z celého světa a nabízí detaily toho, jak v nich lze strávit například příchod Nového roku. A samozřejmě na kolik to vyjde. Po luxusním novém resortu Atlantis The Royal, který leží v Dubaji, zamíříme na jižní polokouli a rovnou za polární kruh. Na Antarktidě totiž vznikl očekávaný resort Echo, který umožňuje strávit týden poblíž jižního pólu. Kolik tu stojí Silvestr?

Přečíst článek
Uzeniny

Biohacking: Jak si udělat funkční ledvinovou očistu

Poškodit ledviny umí nezdravý životní styl - včetně stravy s vysokým podílem uzenin a průmyslově zpracovaných jídel. Škodí jim také cukrovka a vysoký krevní tlak.

Přečíst článek
Zakladatelé Gentleman Store Honza Moravčík a Pavel Králíček

Oblečení bohatých? Hlavně kvalita, ne značka, tvrdí zakladatelé Gentleman Store

Čerství třicátníci, Honza Moravčík a Pavel Králíček, se pánské módě věnují deset dlouhých let. Za tu dobu načerpali nepřeberně zkušeností kolem mužského oblékání, vzorem je jim klasická Anglie. Rozvinuli v Česku jedinečný byznys kolem oblékání. Loni jejich firma Gentleman Store přesáhla v obratu stomilionovou hranici. Mají velké plány a v Česku působí tak trochu jako věrozvěstové dobrého pánského vkusu. Pánská kosmetika, kvalitní oblečení. „Chci přinášet do Česka značky, které jsou na západě normální. Chci tady prostředí kultivovat, pozvednout,“ říká jeden ze zakladatelů firmy Pavel Králíček.

Přečíst článek
Jak se starat o mozek?

Biohacking: Mozek je to nejcennější, co máme. Umíte se o něj starat?

Lidský mozek. Orgán, který nás z mnoha úhlů činí tím, čím jsme, a odlišuje nás od jiných živých forem. Návod, jak ho udržet zdravý a co nejdéle funkční až do vysokého věku, tvoří kombinace řady strategií, které je nejlepší zapojit do života co nejdříve a předejít tak jakýmkoliv problémům ještě než se objeví.

Přečíst článek
Doplnění energie - ilustrační snímek

Biohacking: Zapomeňte na kafe i energetické nápoje. Doplnit energii lze rodiolou

Rodiola neboli rozchodnice růžová je již po staletí součástí tradičních medicínských systémů praktikovaných po celém světě, zejména v některých částech Evropy, Asie a Ruska. Biohackeři ji doporučují pro doplnění energie, ale také má výrazné účinky na zlepšení nálad srovnatelné s antidepresivy.

Přečíst článek
Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Kultura je v některých firmách taková, že nedovoluje lidem – hlavně na vyšších pozicích – se úplně odpojit od práce ani na dovolené. To vede ke snížení produktivity i riziku vyhoření. Jak si užít dovolenou profesionálním způsobem? Radí kariérní koučka a autorka Marlo Lyons v článku Harvard Business Review (HBR). Newstream.cz bude články z HBR na základě licence přinášet pravidelně.

Přečíst článek
Withanie snodárná neboli Ašvaganda

Biohacking: Lepší než antidepresiva? Léčebné účinky byliny ašvagandy již potvrzují i vědci

Ašvaganda je v sanskrtu název pro tradiční bylinu používanou v ajurvédské medicíně, která se latinsky jmenuje Withania somnifera, česky pak Withanie snodárná. Několik desetiletí je již známá i v západní kultuře a za ta léta byla podrobena řadě studií. Výsledek? Bylina pomáhá zlepšit celou řadu neduhů.

Přečíst článek
Biohacking: Opalovat se dá i bez krémů. Má to ale svá pravidla

Biohacking: Opalovat se dá i bez krémů. Má to ale svá pravidla

Jak se vypořádat se specifickými aspekty léta podle biohackingu? V létě můžeme být více motivovaní zařadit do každodenního života zdraví prospěšné lifestylové změny než v jiných ročních obdobích.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme