Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Portugalsko - informace o tématu

Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

REPORTÁŽ: Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

Je to poklad uprostřed Atlantiku. A to jak pro námořníky, tak i pro zasněné cestovatele. Řeč je o Azorských ostrovech, které jsou na polovině cesty mezi Evropou a Amerikou. V souostroví jich je devět obydlených a každý z nich oplývá jinak podmanivou krajinou s celoročně příznivým klimatem. V první reportáži si představíme kouzlo toho největšího z nich – zeleného ostrova São Miguel.

Přečíst článek
Útesy na Madeiře

REPORTÁŽ: Nejlepší gurmánské speciality Madeiry, které stojí za ochutnání

Přečíst článek

Brusel chce zarazit obchodování se zlatými vízy. Cesta Číňanů k občanství v EU vede skrz nemovitosti

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Madeira je ostrov mnoha tváří, chutí, zážitků i slavností

Přečíst článek
Američané skupují nemovitosti na jihu Evropy. Na snímku pohled na portugalský Lisabon

Vysněný život za oceánem. Ale v opačném směru - Američané skupují domy na jihu Evropy

Američané hledají v Evropě životní styl, který si na druhé straně Atlantiku nemohou dovolit. Na jihu Evropy je pro ně levno. Prodeje nemovitostí Američanům v Portugalsku, Španělsku i Řecku jdou nahoru, stejně jako - k nelibosti místních - ceny realit.

Přečíst článek
Větrníky, ilustrační foto

Zelená pro EDP, portugalský lídr investuje 25 miliard eur do obnovitelných zdrojů

Největší portugalská energetická společnost EDP investuje 25 miliard eur (zhruba 586 miliard korun) do obnovitelných zdrojů energie. Do roku 2026 chce jejich instalovanou kapacitu téměř zdvojnásobit na 33 gigawattů (GW). Ve svém strategickém plánu uvedla, že 21 miliard eur investuje její větrná a solární divize EDP Renováveis, což je čtvrtý největší producent obnovitelné energie na světě, čtyři miliardy eur pak budou směřovat do elektrických sítí.

Přečíst článek
Sdílíte v Česku Netflix s někým v zahraničí? Máte smůlu, televize spustila první zátah ve čtyřech zemích

Netflix spustí zátah proti sdílení účtů. Zatím jenom ve čtyřech zemích

Netflix představil již dříve oznámený zátah proti sdílení hesel k předplatitelským účtům, a to nejprve ve čtyřech zemích světa. Streamovací společnost tím otestuje zásah proti uživatelům mimo USA před spuštěním stejné akce na domácím trhu. Důvodem k poměrně tvrdému opatření je to, že na hlavním americko-kanadském trhu se Netflixu loni zastavil příliv nových uživatelů, napsal server CNBC.

Přečíst článek
Kryptoměny v roce 2021

Konec kryptosnění. Portugalsko zdaní digitální aktiva

Digitální nomádi ztrácejí další oázu. Portugalsko, kam se řada z nich odstěhovala kvůli nulovým daním na kryptoměny, již příští rok chystá zdanění digitálních aktiv, pokud je uživatelé drží kratší dobu než rok.  

Přečíst článek
Itálie (ilustrační foto)

USA už nejsou zemí zaslíbenou, Američané se houfně stěhují do Evropy

Stále více Američanů se stěhuje do Evropy, hnáno přes Atlantik rostoucími životními náklady, přemrštěnými cenami domů, stále silnějším dolarem a tamní politikou plnou nevraživosti až nenávisti. Novým „domovem zaslíbeným“ je zejména jižní a západní Evropa s relativně levnějšími domy ve srovnání s USA a mnohem běžnější prací na dálku, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Hotel Ibis na letišti Friedrichshafen

Evropské hotely špatně platily zaměstnance. Teď o ně bojují a omezují služby

Přední evropské hotelové řetězce přijímají zaměstnance bez zkušeností a praxe. Vedení firem přiznává, že se jim vymstilo, že roky zaměstnance špatně platili, a tak nejsou nyní schopni najít dostatek zaměstnanců, aby mohli uspokojit poptávku, která po pandemii nemoci COVID-19 oživuje. Tisíce pracovníků opustily odvětví ubytovacích a stravovacích služeb, když se v době pandemie zastavila mezinárodní turistika. Mnoho z nich si našlo lépe placenou práci jinde a rozhodlo se, že se do odvětví cestovního ruchu již nevrátí, upozornila agentura Reuters.

Přečíst článek
Bitcoinová rodina

Bitcoinová rodina se přestěhovala do Portugalska kvůli daním

Třiačtyřicetiletý Didi Taihuttu, jeho žena a tři děti žijí jako digitální kočovníci. Nyní zakotvili v Portugalsku. Jihoevropská země má totiž nulové daně na bitcoin, píše CNBC.

Přečíst článek
Reklama

News box

Českobudějovický 👨‍⚖️ krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Kovosvit MAS Machine Tools navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen. Vyplývá to z informací z insolvenčního rejstříku a odborářů.
Počet uživatelů Portálu občana, který slouží pro kontakt lidí se státní správou, by se mohl 📈 zvýšit ze současných 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu na konci letošního roku. K nárůstu by měla přispět jeho mobilní verze, kterou dnes Digitální a informační agentura (DIA) oficiálně spustila. 
Německé podniky hodlají v letošním roce 📉 snižovat investice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnil mnichovský ekonomický institut Ifo. Index investičních očekávání v březnu podle průzkumu klesl na minus 0,1 bodu z listopadových 1,2 bodu. 
Indonéské ministerstvo dopravy dnes po několika silných erupcích 🌋 sopky Ruang uzavřelo mezinárodní letiště Manado, které je od vulkánu vzdálené asi 100 kilometrů. Stovky lidí také uposlechly příkaz úřadů a opouštějí ohroženou oblast na severní straně ostrova Sulawesi. Příkaz k evakuaci ve středu dostalo na 11 tisíc lidí.
Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme