Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ani vyhlášené Nomě se nedařilo. Nejlepší restaurace na světě se dostala do milionové ztráty

Restaurace Noma v Kodani.
ČTK/AP
Petra Jansová
pej

Ani legendární kodaňské Nomě, nejlepší restauraci na světě, se byznysově moc nevede. Navzdory covidové podpoře dánské vlády se podnik dostal do milionových ztrát, upozornila agentura Bloomberg.

Reklama

Podnik, v němž obědové menu s vínem vyjde na 700 dolarů, se v roce 2021 dostal do ztráty 240 tisíc dolarů, v přepočtu kolem pěti milionů korun.

„Za současné situace jsou ekonomické výsledky více než uspokojivé. Očekáváme, že příští rok budou výsledky mnohem lepší,“ uvedlo vedení restaurace v tiskové zprávě.

Naposledy se restaurace dostala do ztráty v roce 2017 kvůli roční rekonstrukci. Uzavírku plánuje restaurace i na tento rok, chce ji využít k expanzi do zahraničí.

Noma posledních pět let vévodí prestižnímu gastronomickému žebříčku The Best 50. Podnik pod vedením šéfkuchaře Reného Redzepiho rovněž získal tři michelinské hvězdy.

Jak chutná v pražské restauraci Bruxx.

Polední meníčko pod dvě stovky? V Praze už se nahledáte

Obědové meníčko v první polovině června podle analýzy společnosti Sodexo Benefity stálo v průměru 163 korun. To je o 28 korun více než v roce 2020. Od začátku roku cena obědů roste každý měsíc o korunu až dvě. Nejvíce za obědy platí lidé v Praze, a to 190 korun. Naopak nejlevněji, průměrně za 147 korun, se najedí v podnicích v Karlovarském kraji.

Přečíst článek

Ilustrační foto

Pivo za 70 korun? Možná už po létě, říká restauratér

Aktuálně si gastro provozovatelé nemohou stěžovat na nedostatek hostů. S obavami ale vyhlížejí následující měsíce. Razantní zdražování energií může už na konci léta ukončit činnost některých podniků na malých městech a vesnicích. A na co se mají připravit hosté? Další zdražování obědů a piva je nevyhnutelné. „Původně jsem předpokládal, že hladinka piva z čepu v Praze bude stoupat k úrovni 70 korun pomaleji a dostihne ji až v příštím roce. Může se to ale klidně stát už letos na podzim,“ říká pro Newstream garant projektu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků a živnostníků Luboš Kastner.

Přečíst článek

Dubai Marina

Konečně. Michelin udělil historicky první hvězdy v Dubaji

Dubaj se dočkala, jedenáct tamních restaurací získalo prestižní gastronomické ocenění – Michelinskou hvězdu, upozornila agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme