Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konečně. Michelin udělil historicky první hvězdy v Dubaji

Dubai Marina
Stanislav Šulc / Newstream.cz
Petra Nehasilová
pej

Dubaj se dočkala, jedenáct tamních restaurací získalo prestižní gastronomické ocenění – Michelinskou hvězdu, upozornila agentura Bloomberg.

Kromě jedenácti michelinských hvězd, devět z nich získalo jednu hvězdu, pozornosti Michelinu neuniklo ani 14 dalších podniků, kterým gastronomičtí komisaři udělili značku Bib Gourmand aneb dobré jídlo za rozumnou cenu. Převedeno na dubajské poměry to znamená, že tříchodové menu v nich vyjde na zhruba 250 dirhamů, v přepočtu zhruba 1500 korun.

Jedna z dubajských restaurací si rovněž odnesla i speciální ocenění za udržitelnost, to uděluje společnost Michelin od roku 2020, upozornil Bloomberg.

„Jde o milník pro michelinského průvodce i region Blízkého východu. Je jedna věc, kterou mají všechny podniky v tomto dynamicky měnícím se a elegantním městě společnou. A to, že jejich šéfkuchaři překypují vášní a nadšením,“ komentoval ředitel Michelinu Gwendal Poullennec.

Gastronomický výběr je v Dubaji podle průvodce skutečně široký, nejvýše hodnocené byly nicméně ty restaurace, které vaří francouzskou a italskou kuchyni.  

Il Ristorante - Niko Romito získala dvě Michelinské hvězdy

Obě dvě restaurace, které za svůj um získaly dvě hvězdy, se nachází v hotelu: Il Ristorante - Niko Romito v hotelu Bulgari a Stay by Yannick Alléno pak v One&Only. Il Ristorante nabízí výběr domácích těstovin a také degustační menu za 750 dirhamů, v přepočtu zhruba 4750 korun.

Dvě hvězdy

  • Il Ristorante – Niko Romito
  • STAY by Yannick Alléno

Jedna hvězda

  • 11 Woodfire
  • Al Muntaha
  • Armani Ristorante
  • Hakkasan
  • Höseki
  • Ossiano
  • Tasca by José Avillez
  • Torno Subito
  • Trèsind Studio

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Martin Štangl se svým týmem

Vaří podle přírody, ne podle receptu. Karlínský Štangl může být dalším českým Michelinem

Přečíst článek
Asador Etxebarri – Axpe, Španělsko: Grilování povýšené na umění. Skrytý na baskickém venkově patří Etxebarri k nejlepším restauracím světa (v současnosti 2. v seznamu World’s 50 Best). Servíruje příběh ohně, dřeva a dokonalé jednoduchosti na každém talíři.

Michelinky, ale i venkovské hospůdky. Které restaurace vyhledávají nejbohatší Češi?

Přečíst článek
Doporučujeme