Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konečně. Michelin udělil historicky první hvězdy v Dubaji

Dubai Marina
Stanislav Šulc / Newstream.cz
Petra Jansová
pej

Dubaj se dočkala, jedenáct tamních restaurací získalo prestižní gastronomické ocenění – Michelinskou hvězdu, upozornila agentura Bloomberg.

Reklama
Kromě jedenácti michelinských hvězd, devět z nich získalo jednu hvězdu, pozornosti Michelinu neuniklo ani 14 dalších podniků, kterým gastronomičtí komisaři udělili značku Bib Gourmand aneb dobré jídlo za rozumnou cenu. Převedeno na dubajské poměry to znamená, že tříchodové menu v nich vyjde na zhruba 250 dirhamů, v přepočtu zhruba 1500 korun.

Jedna z dubajských restaurací si rovněž odnesla i speciální ocenění za udržitelnost, to uděluje společnost Michelin od roku 2020, upozornil Bloomberg.

„Jde o milník pro michelinského průvodce i region Blízkého východu. Je jedna věc, kterou mají všechny podniky v tomto dynamicky měnícím se a elegantním městě společnou. A to, že jejich šéfkuchaři překypují vášní a nadšením,“ komentoval ředitel Michelinu Gwendal Poullennec.

Gastronomický výběr je v Dubaji podle průvodce skutečně široký, nejvýše hodnocené byly nicméně ty restaurace, které vaří francouzskou a italskou kuchyni.  

Il Ristorante - Niko Romito získala dvě Michelinské hvězdy

Obě dvě restaurace, které za svůj um získaly dvě hvězdy, se nachází v hotelu: Il Ristorante - Niko Romito v hotelu Bulgari a Stay by Yannick Alléno pak v One&Only. Il Ristorante nabízí výběr domácích těstovin a také degustační menu za 750 dirhamů, v přepočtu zhruba 4750 korun.

Dvě hvězdy

  • Il Ristorante – Niko Romito
  • STAY by Yannick Alléno

Jedna hvězda

  • 11 Woodfire
  • Al Muntaha
  • Armani Ristorante
  • Hakkasan
  • Höseki
  • Ossiano
  • Tasca by José Avillez
  • Torno Subito
  • Trèsind Studio

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Přečíst článek
Takto se vaří v nové restauraci Marie B.

Další hvězda pro Prahu? Michelinský tým otevřel hospodu. A bez jídelního lístku

Přečíst článek
Takzvaná michelinská hvězda pro nejlepší restaurace.

Michelin bude i v Česku. Desítky milionů za pozice ve slavném gastroprůvodci zaplatí stát

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme