Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Třetí největší evropská cestovka krachuje

Třetí největší evropská cestovka krachuje, foto je ilustrační
Profimedia
 ČTK

Německá cestovní kancelář FTI se ani přes masivní finanční pomoc nepřenesla přes následky globální pandemie.

Reklama

Třetí největší cestovní společnost v Evropě FTI se dostala do finančních problémů a její mateřská skupina FTI Touristik GmbH podala v pondělí u soudu návrh na zahájení insolvenčního řízení. Firma uvedla, že dělá maximum, aby zahájené zájezdy byly dokončeny podle plánu, ty nezahájené budou zrušeny.

Společnost v době pandemie nemoci covid-19 získala od státního stabilizačního fondu WSF pomoc 595 milionů eur (14,7 miliardy korun). Zdálo se, že budoucnost má zajištěnou, protože ji za jedno euro chtělo převzít konsorcium vedené americkým finančním investorem Certares a chtělo do ní vložit nový kapitál v objemu 125 milionů eur.

Podle poskytnutých údajů však rezervace v poslední době výrazně zaostávala za očekáváním a řada dodavatelů trvala na platbě předem. Kvůli tomu se zvýšila potřeba likvidity, a firma už nebyla schopna tyto peníze vyplácet do doby, než bude vyřešena nová investice. Vláda odmítla firmě poskytnout další pomoc.

FTI Group má zhruba 11 tisíc  zaměstnanců a je třetí největší evropskou cestovní společností za TUI a DER Touristik. Ve fiskálním roce 2022/2023 vzrostl firmě obrat o deset procent na 4,1 miliardy eur. Hlavním akcionářem byla naposledy egyptská investiční rodina Sawirisů, uvedla agentura DPA.

Reklama

Exotická dovolená ve Vietnamu

Exotika First Minute. České cestovky na zimu chystají cesty do Mexika, Keni, Bahrajnu nebo Vietnamu

České cestovky posilují segment zimních zájezdů do exotických destinací. Po končící aktuální sezoně, která do vzdálených končin poslala desítky tisíc Čechů, se již chystají plány na příští zimu. A nabídka se značně rozšíří, ať už co do počtu nabízených destinací, tak také do možností odkud na exotickou dovolenou letět.

Přečíst článek

Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

REPORTÁŽ: Podmanivý ostrov São Miguel. Místo, ze kterého se nikomu nechce pryč

Je to poklad uprostřed Atlantiku. A to jak pro námořníky, tak i pro zasněné cestovatele. Řeč je o Azorských ostrovech, které jsou na polovině cesty mezi Evropou a Amerikou. V souostroví jich je devět obydlených a každý z nich oplývá jinak podmanivou krajinou s celoročně příznivým klimatem. V první reportáži si představíme kouzlo toho největšího z nich – zeleného ostrova São Miguel.

Přečíst článek

Noční trh na Phu Quocu, kde seženete místní pepř

Výprava na ostrov Phu Quoc, kde roste nejlepší pepř na světě

Za nejlepší pepř na světě bývá označován Kampotský pepř, který roste v Kambodži a je chráněn globální ochrannou známkou. Pár desítek kilometrů od Kampotu v Thajském zálivu ale leží vietnamský ostrov Phu Quoc. A právě tady pěstují pepř ze stejných rostlin, jen na ještě příhodnějším podloží a v lepších klimatických podmínkách. Místní pepř tak mnozí považují za ještě lepší než ten Kampotský. Vyzkoušet to může každý, protože právě na Phu Quoc nyní létají přímé spoje z Prahy.

Přečíst článek

V sobotu a neděli nabídne zámek Palupín bohatý kulturní program

Kam o víkendu? Soukromé hrady a zámky otevírají brány veřejnosti

O víkendu se otevřou brány soukromých hradů a zámků. Dvacítka památkových objektů, které dávají dohromady potomci šlechtických rodů, a nebo noví majitelé. Vedle pravidelných prohlídek nabídnou i speciální programy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme