Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exotika First Minute. České cestovky na zimu chystají cesty do Mexika, Keni, Bahrajnu nebo Vietnamu

Exotická dovolená ve Vietnamu
Stanislav Šulc / Newstream
Stanislav Šulc

České cestovky posilují segment zimních zájezdů do exotických destinací. Po končící aktuální sezoně, která do vzdálených končin poslala desítky tisíc Čechů, se již chystají plány na příští zimu. A nabídka se značně rozšíří, ať už co do počtu nabízených destinací, tak také do možností odkud na exotickou dovolenou letět.

Reklama

Exotické destinace lákají rok od roku stále více klientů. Cesty do zemí, jako jsou Thajsko, Vietnam, Dominikánská republika nebo Srí Lanka každý rok mezi říjnem a dubnem podniknou desítky tisíc českých turistů. Druhá, takzvaná zimní dovolená se stává normou pro stále více lidí, potvrzují data cestovních kanceláří.

Ty proto reagují rozšiřující se nabídkou exotických destinací a služeb, z nichž tou nejcennější jsou přímé lety z pražského či bratislavského letiště.

Desítky tisíc klientů

Největší cestovní skupina na českém trhu DER Touristik CZ, která zastřešuje značky Fischer, Exim tours a NEV-DAMA, tak od letošního podzimu výrazně rozšiřuje své portfolio o nové destinace.

Z Prahy bude létat přímo do Mexika, Keni, Bahrajnu, Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu. Fischer s Eximem navíc mění strategii a nově budou po celý rok využívat letadla s byznysovou konfigurací. Součástí tohoto kroku je i dohoda se společností Smartwings, díky které bude skupina DER Touristik celoročně nabízet byznys třídu u nejoblíbenějších destinací včetně Středomoří.

Podívejte se, jak vypadá exotická dovolená ve Vietnamu

„Ukázalo se, že přímý let výrazně zvyšuje atraktivitu exotických destinací. Od října jsme jen do těchto tří destinací odvezli přes 20 tisíc klientů a lety na Airbusu A350 jsou naplněné z 95 procent. Celkově jsme u exotických destinací letos zaznamenali dvojnásobný nárůst a na dovolenou s námi odletělo přes 50 tisíc klientů. Od podzimu rozšíříme nabídku o přímé lety do Mexika, Keni, Bahrajnu a nabídneme novou oblast na Kubě. Chceme náš produkt posunout na další úroveň, proto budeme využívat i letadel s byznysovou konfigurací. Poptávka po komfortu byznysové třídy tu jednoznačně je,“ vysvětluje výkonný ředitel DER Touristik Eastern Europe Jiří Jelínek.

Nově byznys třídou

DER Touristik CZ při aktuálně končící exotické sezoně využívala letadel španělské letecké společnosti W2Fly. Tato spolupráce bude pokračovat i nadále.

Velkokapacitní Airbus A350 budou Fischer a Exim tours využívat pro lety do Mexika a Vietnamu. Dominikánská republika a Kuba se bude létat s Airbusem A330, který bude disponovat i 30 sedadly v byznysové třídě,“ uvedl mluvčí skupiny Jan Bezděk.

Další dvě novinky v nabídce – Bahrajn a Keňu – bude obsluhovat česká letecká společnost Smartwings, která pro tyto lety poskytne Boeing 737 MAX exkluzivně i s 16 byznys sedačkami. Tuto konfiguraci budou Fischer a Exim tours v zimní sezoně využívat i pro lety do Ománu, Ras Al Khaimah, Hurghady, Marsa Alam a na Kapverdské ostrovy,“ dodal Bezděk.

Letoun Airbus A350-900, kterým bude CK Fischer vozit české turisty do exotických destinací

Startuje exotická sezóna. Fischer i Čedok využívají unikátní letadla

Srí Lanka, Vietnam, Kuba, Thajsko, Dominikánská republika, Keňa, Omán, Madagaskar, Zanzibar. Do těchto destinací budou české cestovky vozit tuzemské turisty v podzimní a zimní sezoně. A to přímými lety z Prahy. Během takzvané exotické sezony, která startuje dnes a potrvá do přelomu března a dubna příštího roku, chtějí Fischer, Čedok a Exim Tours přepravit desítky tisíc turistů.

Přečíst článek

Do Thajska z Prahy i Ostravy

Exotické destinace operované přímými lety nabízí také Čedok. Nejstarší tuzemská cestovka pro nadcházející exotickou sezonu startující na podzim chystá hlavní novinku v podobě možnosti letět do vzdálených destinací z menších regionálních letišť.

„Příští zimní sezonu otevřeme nejen další kapitolu Čedoku, ale i ostravského a brněnského letiště. Poprvé v historii budou mít turisté možnost letět ze svého regionu do dvou exotických destinací – na thajský Phuket a na Mauricius. Pokračujeme tak v naší vizi, kdy chceme být klientům blíž a umožnit jim cestovat pohodlně a objevovat svět,“ řekl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Jak vypadá dovolená v Thajsku?

Čedok bude na těchto letech spolupracovat s leteckou společností Neos. Charterové lety do jihovýchodní Asie a na ostrov v Indickém oceánu zajistí moderní Boeing 787-9 Dreamliner v tyrkysových barvách italského dopravce, který nabízí na svých palubách sedadla ve třech třídách, zábavní portál i Wi-Fi připojení,“ doplňuje mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Miroslav Kubáč z Čedoku

Miroslav Kubáč z Čedoku: Ostraváci chtějí dražší hotely ještě víc než Pražáci

Češi výrazně proměňují své cestovatelské návyky. Namísto jedné dlouhé dovolené v létě raději jedou k moři dvakrát, ale na kratší dobu. Ale jsou ochotní za to utratit stále více peněz, protože na dovolené se nešetří. Jaké jsou další trendy v cestování? A jak se daří vyjednávat podmínky pro singles turisty v některých tradičnějších destinacích? Odpovídá Miroslav Kubáč z Čedoku.

Přečíst článek

Houslista Pavel Šporcl
video

Pavel Šporcl: Vrcholová hudba je jako vrcholový sport. Bez vytrvalosti a vášně to nejde

Houslista, který dokáže svou hrou přeměnit i největší hudební skeptiky na fandící diváky. A to včetně těch, kteří se obvykle při zvuku houslí cítí jako ryby na suchu. To je hudební virtuos Pavel Šporcl. Dokázal pro klasickou hudbu nadchnout stovky mladých lidí. Ti by se o tomto žánru jinak třeba nikdy nedozvěděli.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Přečíst článek
Duarte Correia, šéf pražského hotelu Mandarin Oriental

Šéf pražského hotelu Mandarin Oriental: Kdo říká, že nemá problém sehnat zaměstnance, lže

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme