Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

insolvence - informace o tématu

Zakázky Maliny by měla dokončit ostravská TnG Air. Zákazníci si připlatí

Zakázky Maliny by měla dokončit ostravská TnG Air. Zákazníci si připlatí

Zakázky zadluženého Energetického holdingu Malina by měla za příplatek dokončit ostravská společnost TnG Air. Té by měla Malina nedokončené zakázky prodat, po vypořádání všech pohledávek by pak měl zadlužený holding zamířit do likvidace. Počítá s tím návrh reorganizačního plánu, který firma zveřejnila v insolvenčním rejstříku.

Přečíst článek
Soud povolil reorganizaci jindřichohradecké úzkokolejky

Naděje pro šotouše. Soud povolil reorganizaci jindřichohradecké úzkokolejky

Krajský soud v Českých Budějovicích povolil reorganizaci firmy Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD). Společnost je v úpadku a její věřitelé reorganizaci minulý týden schválili. Věřitel Jan Kysela musí do 120 dní předloží reorganizační plán, vyplývá z informací z insolvenčního rejstříku na webu.

Přečíst článek
Z Liberty Ostrava je „město duchů“, lidé se bojí o práci

Nekonečný příběh. Zaměstnanci Liberty Ostrava zůstanou doma další týden

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se posunuje o další týden. Po jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.

Přečíst článek
Drtivá většina zaměstnanců Liberty zůstane dál doma

Krize na Ostravsku se prohlubuje. Drtivá většina zaměstnanců Liberty zůstane dál doma

Návrat většiny zaměstnanců hutní společnosti Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Vrací se ale asi 200 pracovníků do provozů výroby pásů a důlních výztuží, které se podařilo napojit na dodávky tepla od společnosti Veolia Energie. Jednání s Liberty se podle mluvčího Tamehu Patrika Schobera nikam neposouvají. Většina pracovníků Liberty i Tamehu byla naposledy v zaměstnání loni 21. prosince.

Přečíst článek
Z Liberty Ostrava je „město duchů“, lidé se bojí o práci

Liberty Ostrava přijde o dodávky energií. Firma Tameh ukončí provoz do středy

Hutní společnosti Liberty Ostrava přijde o dodávky energie. Společnost Tameh Czech řízeně ukončí provoz do středy. Do té doby využije uhlí, které jí dodá OKD. Se zástupci Liberty Ostrava se ve středu setká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že koksovna huti půjde do takzvaného teplého útlumu.

Přečíst článek
Multifunkční centrum ve Zlíně má část fasády z luxfer. Autorkou je architektka Eva Jiřičná

Luxfery se vracejí z opovržení, ale jejich hlavní výrobce krachuje

V Česku byl tento skleněný stavební materiál roky posměšně spojen s kutilstvím a svépomocnou výstavbou vesnických domů. Vznikaly tak odpudivé luxferové skleníky, okna do garáží, sklepů či prosvětlená okénka na záchodech. Největším hrdinou svépomocné výstavby pak byl ten, kdo sehnal luxfery barevné a spontánně z nich vyzdil stěny prosvětlující schodiště. 

Přečíst článek
Sberbank

Zkažené Vánoce věřitelů Sberbank. Insolvenční správkyně nemůže zahájit jejich výplatu

Insolvenční správkyně Sberbank CZ Jiřina Lužová nemůže přistoupit k výplatě věřitelů Sberbank, kterou plánovala zahájit letos v polovině prosince. Jeden z věřitelů Sberbank CZ totiž podal odvolání proti výplatě formou částečného rozvrhu, který 13. listopadu schválil insolvenční soud. Jde o společnost LitFin SPV 9 se zjištěnou pohledávkou 27 miliónů korun.

Přečíst článek
Dluhy dostaly Vítkovické slévárny do insolvence, navrhují reorganizaci

Dluhy dostaly Vítkovické slévárny do insolvence, věří v zachování výroby

Ostravská společnost Vítkovické slévárny na sebe podala insolvenční návrh. Úpadek chce řešit reorganizací, se kterou souhlasí většina věřitelů. Vyplývá to z informací zveřejněných v Insolvenčním rejstříku. Mediální zástupkyně firmy Jana Dronská řekla že reorganizační plán, který připravilo vedení ve spolupráci s poradci a krizovým manažerem, předpokládá zachování výroby válců. Firma uvedla, že u ní věřitelé mají pohledávky za téměř 732 milionů korun, přičemž největšími věřiteli jsou banky.

Přečíst článek
Nejen Malina. Dodavatel solárů Alpha Solar systems skončil také v insolvenci

Scénář Malina opět v akci. Dodavatel solárů Alpha Solar systems skončil v insolvenci

Dodavatel solárních elektráren Alpha Solar systems z Brna je v insolvenci, dluží nejméně miliony korun. Uvedly to Hospodářské noviny, podle nichž jsou kontakty na webu firmy nefunkční a majitel společnosti Petr Nečas nereaguje. Insolvenční návrh na Alpha Solar systems podala firma Dratel, která jí dodávala materiál, školila dělníky a sama i některé elektrárny klientům Alpha Solar systems instalovala. Podle informací Dratelu v insolvenčním rejstříku vybrala Alpha Solar systems od klientů zálohy v řádu desítek milionů korun.

Přečíst článek
Sberbank

Věřitelé Sberbank se dočkají svých peněz. Letos by mohli dostat drtivou většinu pohledávek

Insolvenční správkyně Sberbank CZ Jiřina Lužová zažádala insolvenční soud o schválení výplaty 57 miliard korun zhruba 16 tisícům věřitelů formou částečného rozvrhu. Všechny skupiny věřitelů by tak mohly dostat letos 95 procent pohledávek. Pokud soud výplatu schválí, výplata by mohla začít v polovině prosince letošního roku, uvedly Hospodářské noviny.

Přečíst článek

Počet firemních bankrotů se pomalu vrací na předpandemickou úroveň. Česko si vede dobře

V Česku by měl v příštím roce stoupnout počet insolvencí podniků meziročně o šest procent, číslo však bude stále hluboko pod úrovní před pandemií. Ve většině zemí ale jejich počet dosáhne do konce roku 2024 předpandemických úrovní, a to včetně velkých trhů, jako jsou USA a Německo, vyplývá ze zprávy o platební neschopnosti pojišťovny Allianz Trade.

Přečíst článek
Reklama

News box

Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme