Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

krach - informace o tématu

Sberbank

Věřitelé zkrachovalé Sberbank se dočkali. Komerční banka začíná vyplácet pohledávky

Komerční banka začíná vyplácet pohledávky věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ prostřednictvím svých poboček a on-line. Výplata potrvá do 15. dubna 2024. Ve všech případech bude výplata bezhotovostní, peníze budou zaslány na bankovní účet vedený v Česku, a to výhradně v korunách. Věřitelé, jichž je přes 15 000, by měli dostat zhruba 57 miliard korun.

Přečíst článek
České bankovky, ilustrační foto

Jaké si vzít poučení z investora, který trefil čtyři ze čtyř velkých krachů v Česku?

Přečíst článek

Čechům zavírají pivnice, Japoncům zase milované sushi bary. Efekt zdražování je nemilosrdný

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: V Číně nastal „okamžik Lehman“. Krachuje světově nejzadluženější developer

Přečíst článek
Lukáš Vašek, zakladatel pekárny na croblihy

Stanislav Šulc: Pád koblihárny Oh Deer Bakery ukazuje na nelidskost dnešního malého podnikání

Přečíst článek
solární elektrárna (ilustrační foto)

Padlé solárníky chce zachránit čínský investor. GoodHao chystá nabídku pro Malinu i Alpha Solar

Čínská společnost GoodHao, která by se mohla stát novým investorem padlého Energetického holdingu Malina, připravuje nabídku i pro zákazníky další zkrachovalé společnosti zabývající se fotovoltaikou Alpha Solar. Firma by mohla klientům dodat technologie. Chce tím posílit svou pozici při expanzi na český trh, v příštím roce plánuje spustit v tuzemsku přímý prodej. Dodavatel solárních elektráren Alpha Solar systems z Brna je od podzimu v insolvenci, dluží přinejmenším miliony korun.

Přečíst článek
Americká dopravní společnost Yellow vyhlásila po 99 letech existence bankrot.

Největší krach dopravce v USA. Yellow končí po 99 letech existence

Vedení jedné z nejstarších a největších amerických dopravních firem Yellow v neděli kolem poledne informovalo své zaměstnance, že firma končí. A požádá o prohlášení bankrotu. Krach firmy, jejíž zakladatel stál na počátku 20. století u zrodu charakteristických amerických žlutých taxíků, by byl dosud největším bankrotem některého z dopravců v USA, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Matka řetězce Pepco zkrachovala. Akcionářům zbyly jen oči pro pláč

Steinhoff, matka řetězce s levnými oděvy Pepco, skončil. Akcionáři ve středu odhlasovali zrušení společnosti a její stažení z burz ve Frankfurtu a Johannesburgu. Oznámení následovalo po zprávě, že strůjce pádu společnosti Steinhoff Markus Jooste prohrál v Německu odvolání proti zatykači, napsala agentura Bloomberg. Přečtěte si miliardovou story úspěchu i hlubokého pádu.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Zkrachovalá kryptoburza FTX žaluje Bankmana-Frieda a chce zpět stovky milionů dolarů

Zkrachovalá kryptoměnová burza FTX podala žalobu na svého zakladatele Sama Bankmana-Frieda a další bývalé vysoce postavené představitele ve snaze získat zpět údajně zpronevěřené stovky milionů dolarů.

Přečíst článek

Češi svěřili investičce malajského krále stamiliony. Na účtu krachující firmě zbývají dva tisíce

Lidé v Česku investovali stamiliony korun přes společnost Diversity Capital napojenou na údajný Malajský královský fond, ale firma peníze nevyplácí. Uvedla to advokátní kancelář Žižlavský, která zastupuje více než stovku klientů Diversity Capital.

Přečíst článek
Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, chce dokončit všechny rozdělané zakázky.

Malina chce dokončit rozdělané zakázky, je jich na 1500

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, chce dokončit všechny rozdělané zakázky. Celkově jde o přibližně 1500 instalací v různé fázi rozpracovanosti. O dalších 2300 zakázkách, u nichž ještě nebyla zahájena instalace, ale byly vybrány zálohy, plánuje firma rozhodnout do konce června.

Přečíst článek
JPMorgan Chase

JPMorgan propustí tisíce lidí

Společnost JPMorgan Chase propustí 1000 zaměstnanců převzaté banky First Republic, která předtím zkrachovala. Uvádějí to zdroje agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Rána pro J&T, byznysmena Šnobra a stovky českých investorů. Britská chemička Venator Materials zbankrotovala

Rána pro J&T, Šnobra a stovky investorů z ČR. Britská chemička Venator Materials bankrotuje

Britská chemička Venator Materials vyhlásila ve Spojených státech bankrot. S odvoláním na soudní dokumenty o tom informovala agentura Reuters. Do firmy od loňského roku investovala finanční skupina J&T a český investor Michal Šnobr, k nimž se později přidaly stovky drobných investorů z Česka a ze Slovenska. V posledních měsících se firma ještě snažila zvýšit prodej svých barviv a funkčních aditiv.

Přečíst článek
Bankrotů v Česku ubylo. Firmy mohou pořád ještě sahat do rezerv

Bankrotů v Česku ubylo. Firmy mohou pořád ještě sahat do rezerv

Počet bankrotů v Česku byl v dubnu nejnižší od prosince 2020. Krach vyhlásilo 44 společností, oproti březnu o 18 méně. Počet vyhlášených bankrotů podnikatelů klesl meziměsíčně o 91 na 398. Vyplývá to ze studie společnosti CRIF - Czech Credit Bureau.

Přečíst článek
Jozef Partika, obchodní ředitel, Michal Straka, specialista, Energetický Holding Malina

Malina Group vyhlásil insolvenci. Jde o miliardu

Společnost, o jejíchž praktiky se zajímala policie i politici, podala k Městskému soudu v Praze insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení reorganizace společnosti. Podle odhadů Malina Group vybrala od klientů toužících po fotovoltaice více než miliardu korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme