Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krach třetí největší evropské cestovky. Na dovolenou neodletí 180 tisíc lidí

Krach třetí největší evropské cestovky. Na dovolenou neodletí 180 tisíc lidí
Profimedia
 ČTK

Zkrachovalá třetí největší evropská cestovní kancelář FTI Touristik GmbH zrušila všechny objednané cesty. Dosud byly zrušené jen zájezdy s odjezdem do pátku 5. července včetně. Její krok se dotkne dalších 175 tisíc klientů. Na základě dnešního rozhodnutí věřitelského výboru to podle agentury DPA oznámil předběžný insolvenční správce Axel Bierbach.

Reklama

Zrušeny budou cesty a některé individuální služby, které si zákazníci objednali na období od 6. července. Díky zrušení všech zájezdů mohou nyní partneři cestovních kanceláří FTI svým zákazníkům nabídnout náhradní pobyty. Společnost začala informovat zákazníky, cestovní kanceláře a hotely.

Podle Bierbacha dostanou účastníci zájezdů už zaplacené zálohy zpět z německého fondu cestovního ruchu DRSF, u kterého jsou německé CK pojištěny proti úpadku. Zákazníci, kteří si prostřednictvím FTI rezervovali pouze jednotlivé služby, jako jsou lety, hotely a transfery, však nárok na vrácení již uskutečněných plateb z fondu nemají.

Třetí největší evropská cestovka krachuje, foto je ilustrační

Třetí největší evropská cestovka krachuje

Německá cestovní kancelář FTI se ani přes masivní finanční pomoc nepřenesla přes následky globální pandemie.

Přečíst článek

Dubrovník, Jaderské moře

Dovolená v Chorvatsku letos Čechům podraží. Egypt a Turecko vyjdou výhodně

Dovolená v evropských destinacích se letos Čechům prodraží zhruba o pět procent. Důvodem je oslabení koruny vůči euru, když aktuální kurz 24,70 koruny za euro je zhruba o korunu slabší než před rokem. Naopak výhodnější kurz koruny mohou čekat turisté, kteří zamíří do Turecka nebo do Egypta. Vyplývá to z analýzy investiční platformy Portu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme