Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla zlevňuje, automobilce klesají prodeje. V Česku se sleva týká jednoho modelu

Tesla zlevňuje, automobilce klesají prodeje
Profimedia
 ČTK

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny, například v USA, Číně a Německu. Automobilka zaznamenala v prvním kvartálu letošního roku prudký pokles dodávek svých vozů po celém světě. Cenová válka mezi výrobci elektromobilů se vyostřuje, obzvlášť tvrdou konkurencí jsou čínské automobilky. V Česku se zlevnění týká pouze Modelu 3.

Reklama

„Ceny Tesly se musí často měnit, aby odpovídaly výrobě a poptávce,” napsal na síti X šéf automobilky Elon Musk.

V Číně firma snížila základní cenu modernizovaného Modelu 3 o 14.000 jüanů (téměř 46 000 korun) na 231 900 jüanů (zhruba 760 000 korun). V USA výrobce snížil ceny vozů Model Y, Model X a Model S o 2000 dolarů (přibližně 47 500 korun). Podle agentury Reuters ceny vozů dále klesly v mnoha dalších zemích Evropy, Blízkého východu a Afriky.

V Česku podle webu fdrive Tesla plošně zlevnila jen Model 3, jehož startovní verze Standard Range RWD nyní vyjde na 1 003 990 korun, tedy o 50 000 Kč méně. O stejnou částku poklesla i cena provedení Long Range AWD, tedy s pohonem všech kol, který nyní vyjde na 1 203 990 korun. Tesla se tím podle webu stává historicky nejlevnější na českém trhu.

Tesla u nabíjecí stanice

Tesla zdražuje. Příští týden vzrostou ceny Modelu Y

Americká automobilka Tesla v některých evropských zemích příští týden zdraží svůj Model Y o zhruba padesát tisíc korun. Firma to oznámila na sociální síti X, aniž by upřesnila, o které země půjde. Model Y byl loni v Evropě nejprodávanějším vozem.

Přečíst článek

Odložená cesta do Indie

Společnost před více než rokem vyvolala cenovou válku výrobců elektromobilů tím, že na úkor ziskových marží agresivně snížila ceny. Minulý týden Tesla oznámila, že plánuje propustit více než deset procent svých zaměstnanců po celém světě. V pátek firma stáhla tisíce svých nových vozů Cybertruck kvůli bezpečnostním obavám.

Musk během víkendu uvedl, že odkládá plánovanou cestu do Indie, kde se měl setkat s premiérem Naréndrou Módím, kvůli "velmi těžkým závazkům společnosti Tesla". V souvislosti s jeho cestou se očekávala investice až tři miliardy dolarů do nového závodu v Indii, napsala dříve Reuters.

Tesla oznámí výsledky hospodaření za letošní první čtvrtletí v úterý po uzavření amerického akciového trhu. Od počátku roku odepsaly akcie Tesly přes 40 procent.

Elon Musk

Tesla se znovu bije za bilionovou odměnu pro Muska

Americká automobilka Tesla ve středu požádala akcionáře, aby znovu schválili dohodu o rekordním balíku odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě až 56 miliard dolarů (zhruba 1,3 bilionu korun). Dohodu, která vznikla v roce 2018, začátkem letošního roku zrušil soud ve státu Delaware, připomíná agentura Reuters.

Přečíst článek

Kryštof Kněžínek a Jakub Hotěk

Chcete elektroauto výhodně? Dva čeští studenti vymysleli, jak na to

Myšlenka na byznysprojekt vychází z obyčejného blogu o novinkách ze světa elektromobility. Kolem něj vznikla komunita nadšenců a nedlouho poté také firma - evropské online EV tržiště s názvem AutosEU Limited. „Chceme posouvat hranice možného ve světě elektromobility,“ říkají zakladatelé, čtyřiadvacetiletý Jakub Hotěk a o rok starší Kryštof Kněžínek.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme