Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla zdražuje. Příští týden vzrostou ceny Modelu Y

Tesla u nabíjecí stanice
Profimedia.cz
 ČTK

Americká automobilka Tesla v některých evropských zemích příští týden zdraží svůj Model Y o zhruba padesát tisíc korun. Firma to oznámila na sociální síti X, aniž by upřesnila, o které země půjde. Model Y byl loni v Evropě nejprodávanějším vozem.

Reklama

„V pátek 22. března se v řadě evropských zemí zvýší ceny Modelu Y,“ uvedlo zastoupení Tesly pro Evropu a Blízký východ. „Přibližně o dva tisíce eur nebo ekvivalent v místní měně," dodala.

Středně velké SUV, které značka představila 14. března 2019, již překonalo několik rekordů. Stalo se nejprodávanějším vozem světa i Evropy v roce 2023 a zároveň mu náleží primát nejprodávanějšího elektromobilu v historii. Tesla ho představila jako svůj pátý model v pořadí.

V Česku Model Y, který podle aktuálního ceníku stojí 1,045 milionu korun, byl v loňském roce nejoblíbenějším modelem americké značky, když se ho prodalo 785 kusů. Nejprodávanějším elektromobilem se loni v Česku stala Škoda Enyaq se 1442 prodanými vozy.

Proč elektromobilita vychází z módy?

Tesla? Letos stagnace, příští rok propad, varuje banka Wells Fargo. Proč elektromobilita vychází z módy?

Elektromobily vycházejí z módy. Tržby Tesly budou letos stagnovat, v příštím roce se dokonce propadnou, šokuje ve své nové prognóze americká banka Wells Fargo. Jen letos spadly akcie Tesly o 32 procent, zatímco akciový trh v USA roste o více než 8 procent, uvádí hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme