Reklama

Facebook drtí konkurence TikToku. Sociální síť vydělala podstatně méně

Facebook, ilustrační foto
www.thoughtcatalog.com
 ČTK

Inflace, nižší poptávka po reklamě a také drtivá konkurence z Číny. Výsledky společnosti Meta Platforms, která provozuje Facebook či Instagram, zklamaly. Akcie padají.

Reklama

Americké firmě Meta Platforms, která je mateřskou společností Facebooku a Instagramu, poprvé klesly čtvrtletní tržby. Důvodem byly nižší výdaje za reklamu v reakci na oslabení ekonomiky a sílící konkurence TikToku. Tržby se ve druhém čtvrtletí snížily o jedno procento na 28,8 miliardy dolarů (693,5 miliardy korun). Čistý zisk se propadl o 36 procent na 6,7 miliardy dolarů, uvedla společnost.

Zisk na akcii činil 2,46 dolaru. Analytici dotazovaní agenturou FactSet očekávali zisk 2,54 dolaru na akcii při tržbách 28,9 miliardy USD.

Meta Platforms současně uvedla, že ve třetím čtvrtletí očekává tržby v rozmezí 26 miliard až 28,5 miliardy dolarů. To je výrazně méně, než odhadují analytici, kteří počítají s tržbami až 30,52 miliardy dolarů.

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Výsledky Googlu: Vyšší tržby, nižší zisk. Ale hlavně připravenost na blížící se recesi

Hospodářské výsledky Googlu sice nedosáhly očekávání investorů, přesto si držitelé akcií jeho mateřské firmy Alphabet oddychli. Google je totiž podle nich připravený na blížící se recesi.

Přečíst článek

Inflace drtí digitální služby

Výsledky společnosti Meta ukazují na zpomalení digitálního reklamního průmyslu způsobené inflací. To oslabuje i konkurenty, jako Alphabet a Snap. Trh s digitální reklamou přitom zažíval několik desetiletí prudký růst, protože firmy využívaly sílu internetu k oslovení spotřebitelů.

Podnikání firmy Meta ohrožuje řada problémů. Patří mezi ně silná konkurence firem TikTok a Amazon.com na trhu s reklamou. Její tržby také zasáhly změny společnosti Apple v oblasti ochrany osobních údajů v mobilním operačním systému iOS.

Počet uživatelů, kteří denně využívají alespoň jednu z aplikací skupiny, se zvýšil na 2,88 miliardy z 2,87 miliardy. Kromě Facebooku a Instagramu firma vlastní také WhatsApp.

Akcie firmy ve středu posílily o 6,6 procenta. Po ukončení oficiálního obchodování na burze ale v reakci na výsledky hospodaření klesají, odepisují si více než čtyři procenta, napsala agentura Reuters.

Microsoft

Microsoft má problém. Kvůli silnému dolaru Bill Gates vydělává méně

Microsoftu se nadále daří vydělávat na cloudových službách. Tam roste o 40 procent. V dalších segmentech však jeho tržby i zisky padají.

Přečíst článek

Netfliu se podařilo odvrátit katastrofu - přišel jen o milion diváků

Netflix oddálil katastrofu. Přišel jen o milion diváků a věří v další růst

Seriál Stranger Things opět pomohl zachránit Netflix od katastrofy. Díky úspěchu teenagerské sci-fi internetová televize přišla ve druhém čtvrtletí "pouze" o necelý milion předplatitelů. Odhadovalo se přitom, že úbytek zákazníků bude dvoj- až trojnásobný. Akcie firmy díky tomu posilují.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme