Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

reklama - informace o tématu

Meta lhala o zásahu reklamy. Její inzerenti mohou žádat stovky miliard odškodnění

Americká internetová společnost Meta Platforms bude muset ve Spojených státech čelit hromadné žalobě ze strany inzerentů. Rozhodl o tom ve čtvrtek odvolací soud v San Francisku. Žaloba tvrdí, že firma inzerentům účtovala nadměrné ceny, protože podvodně nadhodnocovala počet lidí, které může reklamou oslovit. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Reklamám ve finále Super Bowlu dominovaly potraviny, ubylo aut. Krátký spot stojí jmění

Přečíst článek
Dominik Feri u soudu

David Ondráčka: Obchodně geniální, společensky neodpovědné, žebříčky 30 pod 30

Přečíst článek

Studenti z Česka dobyli svět designu. Získali prestižní mezinárodní ocenění

Trojice studentů z Česka získala bronzové ocenění v mezinárodní designové soutěži za projekt návrhu vizuální komunikace pražského rekreačního centra Žluté lázně.

Přečíst článek
Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Z Facebooku i Instagramu má pod výhružkou pokut zmizet cílená reklama

Americké společnosti Meta Platforms, která vlastní mimo jiné sociální sítě Facebook a Instagram, hrozí v Evropské unii pokuta za cílenou reklamu. Činit by mohla až čtyři procenta jejího celosvětového obratu. Podle agentury Reuters to vyplývá z dnešního rozhodnutí evropského úřadu pro ochranu osobních údajů. Ten souhlasil s tím, aby se zákaz, který dříve zavedlo Norsko, jež není členem Evropské unie, rozšířil na všech 30 zemí Evropské unie a Evropského hospodářského prostoru (EHP). Meta ujišťuje, že s evropskými úřady spolupracuje.

Přečíst článek

Meta v Evropě nabídne placené verze sítí Facebook a Instagram bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms nabídne uživatelům v Evropě v souladu s regulací Evropské unie placené verze sociálních sítí Facebook a Instagram bez zobrazování reklam. Firma o tom informovala na svém blogu. Agentura Reuters uvedla, že Meta se pomocí tohoto záměru pokouší obejít unijní předpisy, které by mohly omezit její schopnost přizpůsobovat reklamy uživatelům bez jejich souhlasu a poškodit její hlavní zdroj tržeb.

Přečíst článek

Musk vypne reklamu na Twitteru. Ale jenom někomu

Miliardář Elon Musk vymýšlí nemožné, aby zvrátil zhoršující se finanční situaci Twitteru. Na sociální síť X, kterou houfně opouštějí inzerenti, chce zavést nové předplatné. Bude bez reklam.

Přečíst článek
Televize Nova zdraží pro rok 2024 reklamu průměrně o 18 procent

Televize Nova pro příští rok zdraží reklamu průměrně o 18 procent, nejvýrazněji za dekádu

Televizní skupina Nova počítá ve své obchodní politice pro rok 2024 se zvýšením ceny za reklamní prostor v průměru o 18 procent, uvedl server Mediaguru, kterému to potvrdil obchodní ředitel skupiny Jan Ulrych. Dvouciferný růst ceny pro příští rok naznačil dřív také Vladimír Pořízek, obchodní ředitel zastupitelství Media Club, které patří televizní skupině Prima.

Přečíst článek
Styl řízení Elona Muska je pro inzerenty na síti X toxický

Muskův styl řízení je toxický. Inzerenti na síti X ho nezkousli

Americké příjmy z reklamy na sociální síti X od října 2022, kdy ji ještě pod názvem Twitter převzal miliardář Elon Musk, každý měsíc klesají nejméně o 55 procent. Podle agentury Reuters to plyne z dat třetích stran. Společnost má od převzetí potíže s udržením některých inzerentů, protože značky se obávají rychlých změn pod Muskovým vedením.

Přečíst článek

Proč budou muset Pražané ze svých kapes zaplatit důsledky protizákonného nařízení magistrátu

První říjnový den tomu byly dva roky, co platí sporné nařízení magistrátu č. 26/2005 Sb. hl. m. Prahy, které Úřad pro ochranu hospodářské soutěže („ÚOHS“) označil jako porušení zákona.  Od března loňského roku navíc vede s magistrátem oficiální správní řízení, které je nestandardně dlouhé kvůli lhostejnosti vedení hl. m. Praha. Tento laxní přístup vede k tomu, že diskriminovaným firmám narůstají ztráty, které budou po magistrátu vymáhat.

Přečíst článek
Marta Cesnaková (Slovenská sporiteľňa), Ondřej Kořínek (Zaraguza)

Je to tam! Češi i Slováci ukázali, že dělají nejlepší kampaně na světě

Ze světové soutěže World Public Relations and Communication Awards si v kategorii Corporate Reputation odnáší zlato projekt "Chytrej výčep", který pro Plzeňský Prazdroj zpracovala agentura Svengali Communications Marka Pražáka. Na rovněž prvním místě v kategorii Best Digital and Social Media skončila mediální kampaň "Moji milí Slováci" připravená pro Slovenskou spořitelnu agenturou Zaraguza.

Přečíst článek
TV Nova loni zvýšila zisk o šest procent na 1,1 miliardy korun

TV Nova loni zvýšila zisk na 1,1 miliardy, dařilo se streamovací službě Voyo

Televize Nova, která patří do skupiny PPF, loni zvýšila čistý zisk o šest procent na 1,11 miliardy korun. Tržby vzrostly o 15 procent na 7,07 miliardy korun. Největší část tržeb tvořily příjmy z vysílané reklamy, které stouply o 1,6 procenta na 4,43 miliardy korun.

Přečíst článek
Meta uvažuje o placených verzích sítí Facebook a Instagram pro EU

Placený Facebook a Instagram pro EU? Meta přemýšlí o sociálních sítích bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme