Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aneta Martišková z Edenredu: Benefity pro zaměstnance modelujeme podle přesných dat

Aneta Martišková z Edenredu: Benefity pro zaměstnance modelujeme podle přesných dat
Petr Svoboda / Newstream
Katarína Krajčovičová

Zdravotní potíže mohou mít ženy, které se při své práci zapomínají věnovat svým koníčkům a duševní hygieně, myslí si ředitelka vnějších vztahů a udržitelnosti ve společnosti Edenred CZ Aneta Martišková. „Doba, kdy bylo ‚žití‘ v práci moderní, je už dávno pryč,“ říká manažerka, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Reklama

Na co se chcete během diskuse zaměřit?

Už delší dobu vnímám, že mnoho žen, které jsou pracovně vytížené, nemají dostatek času věnovat se sobě a svým koníčkům. Aktuální doba na nás často klade vysoké nároky a nedovolí nám oprostit se od práce i v době, kdy bychom pracovat neměly. To může mít z dlouhodobého hlediska negativní dopad na naše fyzické i psychické zdraví. Právě proto je pro mě téma wellbeingu tak důležité. Snažím se lidem ukazovat, jak je důležité zaměřit se občas jen na sebe, protože když se člověk cítí dobře, přenáší to i na své nejbližší a také v práci na svůj tým. V rámci diskuse u kulatého stolu se proto budu snažit o rozpoutání debaty na toto téma a přidám pár osobních tipů, jak na této vnitřní pohodě pracovat.

Daří se vám toto téma prosazovat i ve vaší firmě?

Společnost, kde pracuji, dlouhodobě pomáhá lidem najít rovnováhu mezi pracovním a osobním životem. Neposkytujeme pouze platformu s benefity, ale snažíme se inspirovat lidi v tom, jak se cítit dobře. Wellbeing je v dnešní době důležité téma, protože jsou na nás kladeny stále větší požadavky na výkon. A pokud se je rozhodneme přijmout, musíme to udělat tak, aby nás to negativně neovlivnilo. A s tím nám například pomáhají benefity, které už nejsou pouze o sportu a pohybu. Stále větší roli zde hraje také péče o duševní zdraví.

Díky našim firemním datům máme povědomí o tom, jak lidé chtějí trávit svůj volný čas. Dokážeme přesně říci, jaké typy benefitů preferují, jak se tyto preference liší generačně, a v čem se Češi v trávení volného času liší od západních i východních zemí. Mým cílem je tato data využít ve prospěch ostatních.

Jaké největší výzvy vás v letošním roce čekají? 

Většinou, když si na začátku roku dám velká předsevzetí, obtížně se mi pak plní. Letos jsem to proto udělala opačně a rozhodla jsem se pracovat na maličkostech, které mohou mít ve finále velký pozitivní dopad na život. I když je mi práce zároveň koníčkem, nechci se s nikým předhánět v tom, kdo pracuje více. Doba, kdy bylo „žití“ v práci moderní, je už dávno pryč.

A pak tu mám ještě jeden velký cíl. V Edenredu se angažujeme v řadě projektů sociální politiky, jako je třeba zajištění obědů pro děti z nízkopříjmových rodin. Z řady výzkumů vyplývá, že kvalita výživy dětí je pro jejich vývoj klíčová. Je důležité, aby měly děti kvalitní příjem potravin, protože to formuje jejich celkový vývoj. A pokud se jim nepodaří přijmout dostatek vitamínů a minerálů, tak se to později těžko dohání. Jsem moc ráda, že těmito projekty má naše firma možnost měnit věci k lepšímu a já můžu být u toho.

Aneta Martišková povede diskusi u kulatého stolu na speciálním semináři „Innovative Women Shaping the Future”, který bude 28. února hostit velvyslankyně Irska v ČR Cliona Manahan v rezidenci irského velvyslanectví, společně s Newstream Business Club českých a slovenských žen a s Enterprise Ireland. Akce je pouze pro pozvané hosty. Více se o setkání dozvíte zde.

Lenka Axlerová z Microsoftu: Řízení lidí v turbulentní době je zásadní a nelehké téma

Na manažery i zaměstnance jsou v dnešní turbulentní době kladeny čím dál větší nároky. Kromě společenských změn si musejí poradit i s novým standardem, kterým se stala práce na dálku. Jak v takovém prostředí vybudovat odolný tým? A proč je diverzita jedním ze základních pilířů úspěchu? To jsou otázky do diskuse u jednoho z kulatých stolů, kterou povede Lenka Axlerová, ředitelka pro sektor veřejné správy v Microsoftu, na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném na konci února velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Eva Prokešová z JTI: Zvyšování kvality života seniorů je zásadní téma

Pomoc starším a zvyšování kvality života seniorů je podle Evy Prokešové jednou z největších výzev současnosti. I proto se v rámci ESG a CSR aktivit JTI věnuje právě těmto tématům. „Dlouhodobě mě zajímá, jak mohou firmy smysluplně pomáhat sociálně znevýhodněným osobám. Musíme toto téma otevírat,” vysvětluje Eva Prokešová z JTI, která na konci února v Praze povede diskusi u kulatého stolu na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Robot dnes už není jen postava z románů Karla Čapka či ze sci-fi filmů. S roboty se dá běžně setkat i tam, kde byste je nečekali. Pomáhají zdravotníkům v první linii. Přesouvají se do restaurací nebo skladů velkých e-shopů.  A na jejich vývoji se úspěšně podílí i mladé ženy, které by před pár desítkami let k takovým projektům nikdo nepustil. Seznamte se s inspirativní irskou vědkyní a specialistkou na sociální robotiku Niamh Donnelly, která bude v Praze na konci února přednášet na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Business breakfast Korporátní dluhopisy se zúčastnil Petr Koblic (BCPP), Martin Aschenbrenner (PRK Partners), Martin Kujal (J&T Investiční společnost) a Martin Dočekal (Dluhopisář.cz). Akci moderovala Eva Čerešňáková.

Zájem o dluhopisy roste na straně investorů i firem. Letošek může být rekordní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme