Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Airbus využívá krize Boeingu. Jedná o velkém prodeji letadel A330neo do Číny

Letadlo Airbus A330neo společnosti Delta Air Lines
ČTK
 ČTK

Evropský výrobce letadel Airbus jedná o velkém prodeji letadel A330neo do Číny. Některé přední čínské letecké společnosti zvažují nákup více než 100 modernizovaných modelů A330 se dvěma uličkami. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. O podmínkách se stále jedná a načasování prodeje je nejisté.

Reklama

Rozhovory začaly být intenzivnější poté, co čínský prezident Si Ťin-pching v květnu navštívil francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Jednání ukazují na stále větší rozdíly mezi Airbusem a Boeingem při podnikání na důležitém čínském trhu letecké dopravy kvůli geopolitickému napětí mezi Pekingem a Washingtonem. Airbus také těží ze svých investic v Číně, včetně továrny, která vyrábí model A320neo a závodu na montáž interiérů do letadel A330.

Boeing 737 Max 8

Na Boeing se to valí. V USA hrozí firmě trestní stíhání kvůli smrtelným nehodám

Americkému výrobci letadel Boeing hrozí ve Spojených státech trestní stíhání kvůli nehodám jeho letadel 737 MAX v letech 2018 a 2019. Americké ministerstvo spravedlnosti totiž dospělo k závěru, že firma porušila podmínky dohody, která ji před trestním stíháním chránila. Informovaly o tom agentura AP a server BBC.

Přečíst článek

Podpoření prodeje

Objednávka z Číny by podpořila pomalejší prodej strojů A330neo, které jsou modernizovanou verzí staršího modelu A330 s novějšími motory a křídly. Airbus vyrábí také modernější model A350, který má delší dolet, a v posledních letech zaznamenal příliv objednávek na tento stroj. Ten je nyní vyprodán nejméně do konce tohoto desetiletí.

Reklama

V současnosti má Airbus nevyřízených 165 objednávek na A330neo, který měl komerční debut v roce 2018.

Z Prahy opět začne létat přímý spoj do Číny

Z Prahy opět začne létat přímý spoj do Číny

Praha opět získá přímé spojení s Čínou. Čínská letecká společnost Hainan Airlines obnoví 24. června pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem. Létat bude třikrát týdně. Na Ruzyň se čínský dopravce vrací po více jak čtyřleté přestávce.

Přečíst článek

Čínským aerolinkám by dohoda zajistila rychlejší přístup k novým letadlům, která mají nižší spotřebu paliva. Dodávky letadel Airbus A350 a konkurenčního Boeing 787 Dreamliner se totiž hromadí a doba odbytu těchto strojů se prodlužuje. Čína sice pracuje na rozvoji svého domácího leteckého průmyslu s modelem C919 od firmy COMAC, v kategorii letadel se dvěma uličkami ale zatím žádný stroj nenabízí.

Poptávka po velkých letadlech s dvěma uličkami prudce vzrostla díky tomu, že se dálková doprava vzpamatovává z propadu způsobeného pandemií nemoci covid-19. Letecké společnosti po celém světě objednávají nová letadla se dvěma uličkami, aby nahradily své stárnoucí, méně úsporné letouny a rozšířily nabídku.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

výroba airbusů (ilustrační foto)

Letecký průmysl cítí návrat k normálu. Airbus a Safran naberou tisíce lidí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme