Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Z Prahy opět začne létat přímý spoj do Číny

Z Prahy opět začne létat přímý spoj do Číny
Profimedia
 ČTK

Praha opět získá přímé spojení s Čínou. Čínská letecká společnost Hainan Airlines obnoví 24. června pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem. Létat bude třikrát týdně. Na Ruzyň se čínský dopravce vrací po více jak čtyřleté přestávce.

Reklama

Linku mezi Prahou a Pekingem bude obsluhovat čínská letecká společnost Hainan Airlines letadlem Airbus A330 s kapacitou pro 292 cestujících. Lidé budou moct z Prahy do Pekingu létat třikrát týdně vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Pražské letiště o tom informovalo na síti X.

Obnovení spojení s Čínou na svém Instagramu potvrdila i letecká společnost. Dopravce bude odlétat z Prahy ve všech uvedených dnech ve 14:00, v Pekingu přistane o den později v 05:20. Z Pekingu bude ve stejné dny odlétat v 02:30, v Praze bude v 06:45.

Boeing 737 Max 8

Letenky asi zdraží a může za to Boeing

Problémy Boeingu se vrší jeden na druhý. Americký výrobce čelí výzvám, které se nevyřeší přes noc. Letecký průmysl i aerolinky však jeho problémy pocítí také. A možná i peněženky pasažérů.

Přečíst článek

Podle serveru Zdopravy.cz byly aerolinky Hainan Airlines v roce 2015 prvním čínskou společností, která létala do Prahy. Kromě Hainan Airlines létaly do Číny ještě aerolinky Sichuan Airlines do města Čcheng-tu a China Eastern do Šanghaje a Si-anu, uvedl server. Spojení s Čínou následně přerušila pandemie onemocnění covid-19.

Podle předsedy představenstva Letiště Praha Jiřího Pose bude letiště do konce roku usilovat o další letecká spojení do Asie, ale také například Severní Ameriky. „Konkrétně jednáme s dopravci o pravidelných spojeních s Hanojí, Pekingem, Dillí, Bangkokem nebo New Yorkem,“ řekl v minulém měsíci. Doufá, že se zmíněné linky podaří zahájit do začátku letní sezony 2025.

Transformace letecké dopravy na více udržitelnou vyjde na zhruba 5 bilionů dolarů

Létání zezelená. Bude to stát 5 bilionů dolarů a zaplatí to cestující

Celosvětové snahy o snižování emisí se v následujících letech úzce dotknou i leteckého průmyslu. Ten se po přežití pandemie covidu chystá na radikální dekarbonizaci. Podle poradenské společnosti McKinsey & Company, kterou cituje agentura Bloomberg, bude potřeba investovat zhruba pět bilionů dolarů, aby letectví dosáhlo do roku 2050 uhlíkové neutrality. Transformaci na zelenější létání ale zaplatí především cestující.

Přečíst článek

Češi častěji do exotiky létají z Vídně nebo Mnichova. Je to mnohem levnější než z Prahy

Z pražského letiště podle některých prodejců letenek odlétá čím dál méně Čechů. Roste zájem o odlety z Vídně nebo Mnichova, odkud jsou letenky levnější. Vyplývá to z informací prodejců letenek. Největší meziroční propady zájmu o odlety z pražského letiště zaznamenali prodejci Pelikán a Student Agency Travel.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme