Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

A zase ten Amsterdam. Letiště Schiphol sníží kapacitu o pětinu

Letiště Schiphol v Amsterodamu
Elefant / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
Dušan Kütner
duk

Amsterodamském letiště Schiphol, které je domovskou základnou pro nizozemskou pobočku Air France-KLM, se stále nedokáže vyrovnat s nedostatkem personálu a davy cestujících. Do konce října proto sníží kapacitu letiště o 18 procent, k nelibosti cestujících i aerolinek, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Amsterdamské letiště Schiphol na podzim opět omezí počet cestujících. Důvodem je nedostatek personálu a snaha zmenšit snížit davy cestujících na letišti. Provozovatel letiště sníží maximální počet odlétajících cestujících v průměru o 9250, tedy o 18 procent, denně. Omezení bude platit minimálně do 31. října a účinky by se měly projevit v příštích dvou týdnech, uvedla společnost podle Bloombergu v prohlášení.

Letiště Schiphol v Amsterodamu

Další přetížené letiště v trablech. KLM ruší desítky letů z Amsterdamu

Po problémech s přetížeností letišť Heathrow v Londýně a Charlese de Gaulla v Paříži se v potížích začalo utápět další velké evropské letiště, Schiphol v Amsterodamu. Vedení letiště rozhodlo o snížení kapacity pro letní měsíce a v návaznosti na to největší letecká společnost využívající toto letiště KLM zruší v následujících měsících celkem stovky letů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Schiphol uvedl, že byl nucen zavést omezení, protože bezpečnostní společnosti pracující na letišti mají nižší počty pracovníků ostrahy, než letiště očekávalo. Domovská základna pro nizozemskou pobočku Air France-KLM stanovila limit 67 500 cestujících za den již v červenci, přičemž v srpnu vzrostl na 73 tisíc. Nové maximum bude 54 500 za den v září a 57 tisíc za den v říjnu.

Společnost KLM uvedla, že je pro ni „zklamáním“, že Schiphol přijímá opatření „na poslední chvíli“. „Očekáváme, že na letišti bude rychle zřízena adekvátních objednávková služba, aby cestující a letecké společnosti věděli, jak na tom jsou, a to i z dlouhodobého hlediska,“ uvedla letecká společnost v reakci.

Finnair, ilustrační foto

Aerolinky se potýkají s uzavřením ruského leteckého prostoru. Dálkové lety prudce zdražují

Na finského národního dopravce tvrdě dopadl covid a teď i uzavření ruského vzdušného prostoru. Lety do Asie se protáhnou o hodiny a ceny letenek se zdvojnásobily. 

Přečíst článek

Royal Schiphol Group oznámila rozhodnutí den poté, co generální ředitel Dick Benschop řekl, že rezignuje na svou roli, protože nechce, aby se pozornost na jeho vedení „stala pro Schiphol překážkou“.

Jiná velká evropská letiště, jako je londýnský Gatwick, naopak zmírnila kapacitní limity, protože rušná letní prázdninová sezóna skončila. Další včetně Heathrow se rozhodly ponechat omezení alespoň do konce října kvůli přetrvávajícímu nedostatku personálu, jako jsou manipulátoři se zavazadly.

Virgin Atlantic, letadlo, ilustrační foto

Nejhorší aerolinky podle rušených letů? Vedou Virgin Australia a KLM

Po obrovském nárůstu zájmu lidí cestovat po konci proticovidových omezení ve světě a nedostatku zaměstnanců letišť a aerolinek se tisíce turistů v hlavním dovolenkovém období dostaly do potíží kvůli rušeným letům. Agentura Bloomberg zanalyzovala letecké řády 19 velkých světových aerolinek a podíly odvolaných letů. Který dopravci si vedli nejhůře a kteří nejlépe?

Přečíst článek

Emirates

Neakceptovatelné, vzkázaly Emirates letišti Heathrow k jejich chaosu

Je to neakceptovatelná ignorace zákazníků. Nebudeme se tomu podřizovat. Takto ostře odpověděly Emirates na požadavek londýnského letiště Heathrow, že mají aerolinky rušit lety.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme