Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Neakceptovatelné, vzkázaly Emirates letišti Heathrow k jejich chaosu

Emirates
iStock
Tereza Zavadilová
tzv

Je to neakceptovatelná ignorace zákazníků. Nebudeme se tomu podřizovat. Takto ostře odpověděly Emirates na požadavek londýnského letiště Heathrow, že mají aerolinky rušit lety.

Reklama

Londýnské letiště Heathrow (LHR) požádalo tento týden aerolinky, ať ruší letní lety, protože je letiště nestačí odbavovat. Zároveň Heathrow vyhlásilo strop na odbavení maximálně sto tisíc pasažérů denně. To by jim mělo pomoci s chaosem při odbavováním lidí, zavazadel a zpožďování letů. 

Emirates, dubajská vlajková letecká společnost a jeden z největších dálkových dopravců na světě, se požadavku odmítla podřídit, rozhodnutí Heathrow označila za nepřijatelné - vedení letiště prý nehorázně ignoruje zákazníky. Emirates podle CNBC hodlají pokračovat ve svých plánovaných letech i přesto, že Heathrow za nedodržení požadavku hrozí soudem. 

Chaos na letišti v Heathrow (1. července 2022)

Už neprodávejte letenky na léto. Situace je neúnosná, vyzvalo letiště Heathrow aerolinky

Už několik týdnů trvající chaos na evropských letištích nebere konce. K radikálnímu kroku nyní přistoupilo jedno z nejvíce vytěžených aeroportů v Evropě, londýnské Heathrow. Kvůli návalu turistů a nedostatku personálu zavede denní strop pro počet obsloužených cestujících, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Čarují ze vzduchu

„Je velmi politováníhodné, že nám LHR včera večer poskytla 36 hodin na to, abychom vyhověli škrtům v kapacitě, a to v limitu,  poněkud vykouzleném ze vzduchu,“ uvedly Emirates ve čtvrtečním prohlášení. „V komunikaci nejen diktovali konkrétní lety, ze kterých bychom měli vyhodit platící cestující, ale také hrozili právní žalobou za nedodržení. To je zcela neodůvodněné a nepřijatelné a my tyto požadavky odmítáme,“ píše se dále. 

Společnost Emirates uvedla, že její personál na londýnském Heathrow je plně připraven a schopen zvládnout její lety. Tedy „jádro problému leží v centrálních službách a systémech, za které odpovídá provozovatel letiště.“

Trasa Londýn-Dubaj je jednou z nejvytíženějších aerolinek Emirates a tyto lety – šest za den od října 2021 – měly za posledních 10 měsíců trvale vysoký počet rezervací, takže Heathrow na to mělo být připraveno, dodaly Emirates.

Letiště, ilustrační foto

Kde se načekáte? Deset aktuálně nejhorších i nejlepších letišť v Evropě

Média v posledních dnech kvůli neúnosné situaci s odbavováním pasažérů opanovalo londýnské letiště Heathrow. Podle analýzy společnosti Hopper ale není, co se týče průměrného zpoždění letů, vůbec nejhorší. Těmi jsou Brusel, Frankfurt a Eidhoven. Naproti tomu nejméně se načekáte v italském Bergamu.

Přečíst článek

Heathrow ve svém prohlášení uvedla, že letecká síť stále trpí problémy souvisejícími s covidem a že klíčovým problémem jsou týmy pozemního odbavování leteckých společností, které mají v současné době zdroje pouze 70 procent kapacity k uspokojení poptávky cestujících.

„Měsíce jsme žádali letecké společnosti, aby přišly s plánem, jak vyřešit jejich problémy se zdroji, ale žádné jasné plány nepřicházely a s každým dalším dnem se problém zhoršoval,“ uvedlo letiště. „Neměli jsme jinou možnost, než přijmout obtížné rozhodnutí zavést kapacitní strop, který má cestujícím poskytnout lepší a spolehlivější cestu a zajistit bezpečnost všech pracujících na letišti,” dodalo.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

České aerolinie, ČSA, Letiště Václava Havla

Letiště Praha i ČSA patří k nejhorším na světě ve srovnání s konkurencí, říká žebříček AirHelp

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme